Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

6x6 a k tomu ještě dalších 2x8 epizod našlapaných nekorektním, hodně ujetým a hodně černým humorem. Základní premisa se čtyřčlennou posádkou "kdesi v kosmu" po třech milionech let, záplava legendárních hlášek, ze kterých by šla udělat pekelně tlustá kniha, a místy taky skvělý humor situační - zkrátka, nezpochybnitelný kult, jemuž přidělit cokoli jiného než plné hodnocení by byl neodpustitelný hřích. Jasných 100 %.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Právem jedna z britských seriálových legend - záležitost, na kterou se dá s odstupem půl roku dívat pořád dokola... a znovu a znovu se smát :) 100 %.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Stejně geniální jako první "ministerská" série a jako bonus tentokrát o něco poučenější Jim Hacker, který díky tomu nezřídka dostane do kolen i samotného sira Humphreyho. 100 %.

Sanitka

Sanitka (1984)

Pro mě osobně asi nejoblibenější český seriál: oproti legendární Nemocnici na kraji města nabízí o chlup celistvější a hutnější zápletku, navíc pak vynikající ústřední melodii a návazné instrumentální motivy. Námět Jiřího Hubače je vpravdě epický, seriál pak "pokrývá" relativně dlouhý úsek našich dějin a elegantně komponuje do scénáře i mnohé historické souvislosti. Politika se občas objeví, takové momenty ale nikdy nepřekročí míru rozumného vkusu - a naopak třeba zápletka s emigrací doktora Mádra trefně vystihuje, jak složité byly podobné situace pro všechny zúčastněné strany, což je dnes - v době poněkud černobílých výkladů našich dějin - dvojnásob cenné. V hlavní roli výborný Hanzlík, kvalitní herecké výkony ale Sanitku zdobí všeobecně, od Vinkláře, Kostky a Bartošky přes Josefa Karlíka a Zdenu Hadrbolcovou až k mladičké Zlatě Adamovské. Asi nejvýraznější televizní roli si připsal Vladimír Krška. Hříchem by bylo nezmínit povedené úvodní i závěrečné titulky, na svou dobu nezvykle četné exteriéry a slavný závěrečný díl s velkoryse aranžovanou havárií dopravního letadla v Suchdole. Sečteno a podtrženo: na všech frontách poctivá a profesionálně odvedená práce, hledat na ní chybičky by sice šlo, ale bylo by to hnidopišství. S klidem dávám 100 %.