Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Komedie

Poslední recenze (27)

plakát

Rod Draka - Série 2 (2024) (série) 

Už jste někdy slyšeli vtip, kterému chybí pointa? Tak tento vtip má 8 hodin, celou dobu vás připravuje na úžasně dechberoucí závěr plný bitev, akce a napětí, válka mezi draky už skutečně, naprosto vážně, doopravdicky, já bych vám přece nelhal, teďka fakt seriózně, stoprocentně začala a najednou místo slibovaného finále celá série náhle skončí a na tu válku si musíte počkat další 2 roky. Na druhou stranu ta série mohla dopadnout ještě hůře. Stávka scénáristů a naprosto geniální 800 IQ tah HBO zkrátit sérii o dva díly, dva velké kameny úrazu, díky kterých druhá série trpí nejvíce. Jednotlivé scény jsou skvělé ve vakuu, ale když se na ně díváte v kontextu celého seriálu, začnou se rozpadat a vléct. Linky jednotlivých postav často plynou nesnesitelně pomalu, nebo rovnou stojí na místě (Ukázkový příklad: Daemon a jeho halušky, kde ho od naprosté katastrofy zachraňují jen postavy okolo něj). Dva chybějící díly zase způsobily, že zde není žádné finále. Vrcholem je bitva v půlce, a pak se už jen jedná o přípravu na epický závěr, jenž však přijde v jiné sérii. Co na to říct? Druhá série je poměrně zklamání, alespoň oproti sérii první, herecky a vizuálně je to stále na výši, skvěle se na to dívá, ale scénářem hodně trpí... Ovšem stále je to tisícinásobně lepší než poslední série Hry o trůny.

plakát

Banda - Série 4 (2024) (série) 

USA v plamenech, dvě strany opačných politických názorů proti sobě na život a na smrt. Radikalizace davů. Protesty přerůstají v násilné střety. Běžný Američan už ani nemůže věřit bližnímu svému. Temná doba, kdy ani kandidáti na prezidenta nejsou ušetřeni risku života... A pak tu taky máme novou řadu The Boys, která čerstvě vyšla na Prime Videos. Copak nám tedy chlapci z bandy uvařili nového pro předposlední řadu? Nic moc, abych byl zcela a kompletně upřímný. Celá série je plná směsice poměrně zbytečných dějových linek, které na obrazovkách zaclánějí déle, než by měly mít jakékoliv právo, v lepším případě vedou do příští série na důstojné rozuzlení, v případě horším jsou ponechány na pospas bez zjevného zaslouženého zakončení. Naopak máme zde i přimíchány linky nelítostně urychlené, jen aby se mohli v posledním díle tempem blitzkriegu zakončit. Humoru je zde také plno, The Boys si nadále drží vysokou laťku velice humorné podívané pro silnější povahy, i když pár vtipů už očividně přerůstá i jejich hranice kompetence (viz skoro celá polovina 6. epizody v Tek Cave), kde se jeden vtip natahuje pořád a pořád, až už si říkáte, komu to po tak dlouhé době dojení jednoho vtipu přijde stále ještě směšné, a jen prosíte, ať to skončí, ale oni jedou ještě 5 minut, z parodie se stává parodie parodující parodii. Jinak platí to samé jako vždy: Homelander a Butcher tahají celou show na svých bedrech, seriál si nebere servítky s parodií na dnešní trendy a je velmi vtipný tím zvráceným způsobem, škoda jen, že ten zbytek se kvalitou ani nepřibližuje těch skvělým věcem a jen od nich zdržuje.

plakát

Zbojník (2023) 

To se mi takové příležitosti naskytlo podívati se v předstihu na tento film a i přestože se na maličkost moji skoro všichni vykašlali, kromě osoby jedné, které jsem velice vděčen, jsem si zážitku užil do sytosti. Nutno prvně dodati, že film rozhodně nehodnotím jakožto plnohodnotný snímek s profesionální produkcí, profesionálními herci, profesionálním rozpočtem a tak dále. Na druhou stranu musím vyzvednouti faktu, že se konečně někdo rozhodl udělati historický film, který má se skutečnou historií společného více než jen jméno žánru (dívám se na tebe Žižko a Napoleone). Vzhledem k rozpočtu a počtu účastníků se jim z vizuálu podařilo vytřískati vše, co se dalo a někdy i více. Za sebe říci mohu, že film vypadá dosti dobře. Naneštěstí kvalita počínaje kolísati ve scénáři a příběhu. Motivace a činy, pravidlo "show, dont tell", scény, které by tam měli pro rozvoj postav být, charaktery postav, takovéžto věci nejsou otázkou rozpočtu. Jinak se jedná o dobrý film, ale musíte na něj nahlížeti jako na snímek neprofesionální dělaný nadšenci. (Navíc se jim tam podařilo vměstnati vtip na Brno, což z něj dělá film roku.)

Poslední hodnocení (496)

Vrána (2024)

29.08.2024

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) (S01)

17.08.2024

Vetřelec: Romulus (2024)

14.08.2024

Rod Draka - Série 2 (2024) (série) (S02)

13.08.2024

Past (2024)

01.08.2024

Zápisník alkoholičky (2024)

30.07.2024

Rod Draka - Rudá setba (2024) (epizoda) (S02E07)

30.07.2024

Deadpool & Wolverine (2024)

26.07.2024

Rod Draka - Prostý lid (2024) (epizoda) (S02E06)

22.07.2024

Reklama