Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (939)

On se bojí

On se bojí (2023)

V Monině (Patti LuPone) domě sestupuje Beau (Joaquin Phoenix) po točitém schodišti a dívá se na zarámované fotografie, na nichž je on a jeho matka. Na konci schodiště spatří zarámovanou fotografii, na níž telefonuje s pracovníkem UPS, když dostává zprávu o Monině smrti, což naznačuje, že byl sledován.

On se bojí

On se bojí (2023)

Když se Beau (Joaquin Phoenix) vrátí domů pozdě na prohlídku, náhodou objeví fotomozaiku Mony (Patti LuPone), složenou ze snímků několika jejích zaměstnanců, které připomínají průkazky. Ačkoli Beau je fixován zejména na snímek Elaine (Parker Posey), je obklopen několika dalšími „zaměstnanci“, kteří byli představeni dříve ve filmu, včetně Rogera (Nathan Lane) a muže s tetováním na obličeji (Karl Roy). To ještě více zdůrazňuje Moninu kontrolu nad Beauovým světem.

On se bojí

On se bojí (2023)

Voda je tématem celého filmu: Beau (Joaquin Phoenix) se málem utopí ve vaně, je nabádán, aby si bral prášky „vždy s vodou“, jeho hledání vody ho vyřadí z domu (kde je voda zavřená), sní o tom, že ztratí rodinu při velké povodni, vrací se mu noční můra o koupeli, jeho noční světla jsou ryby, v bazénu je mrtvý chlap a Beauovo narození i smrt se odehrávají ve vodě. A konečně jeho příjmení Wasserman znamená v doslovném překladu „vodník“ a jeho matka žije ve městě zvaném Wasserton.

On se bojí

On se bojí (2023)

Film je rozdělen do čtyř částí. Každá z prvních tří částí končí tím, že Beau (Joaquin Phoenix) upadne do bezvědomí.

On se bojí

On se bojí (2023)

Když si Beau cestou domů vyzvedává léky a kontroluje matčiny zprávy, vidí chlapce, jak si hraje s motorovým člunem na dálkové ovládání, který se převrhne, když ho matka odtáhne. To předznamenává závěr filmu.

On se bojí

On se bojí (2023)

Zadáním „zypnotycril without water“ do Googlu nezískáme žádné informace o vedlejších účincích, jak je znázorněno ve filmu, ale zobrazí se několik článků týkajících se tohoto filmu.

On se bojí

On se bojí (2023)

V traileru zazní píseň „Goodbye Stranger“ od Supertramp z roku 1979.

On se bojí

On se bojí (2023)

Společnost A24 na tomto filmu prodělala 35 milionů amerických dolarů.

On se bojí

On se bojí (2023)

Armen Nahapetian (mladý Beau) má na Instagramu napsáno: „I'm Not AI.“ To je v souvislosti s tím, že si mnozí mysleli, že jeho obličej je odbarvený obličej Joaquina Phoenixe (Beau) na těle jiného dítěte.

On se bojí

On se bojí (2023)

Režisér Ari Aster strávil hodiny vymýšlením názvů obchodů, výrobků a reklam a přiváděl tým výtvarníků k šílenství tím, že přidával další a další věci, jako plakáty nebo reklamy, i když si mysleli, že už je hotovo.

On se bojí

On se bojí (2023)

1. dubna 2023 si Ari Aster a společnost A24 udělali z diváků v newyorském kině Alamo Drafthouse aprílový žertík. Ačkoli si zakoupili vstupenky na speciální projekci režisérského sestřihu Asterova hororu Slunovrat (2019), Aster místo toho promítl neohlášenou předpremiéru filmu On se bojí, a to zhruba měsíc před skutečným datem premiéry.

On se bojí

On se bojí (2023)

Na začátku filmu je za logy distribuční a produkční společnosti zobrazeno logo fiktivní společnosti Mona Wassermann, což dále zdůrazňuje, že stejně jako Beauův (Joaquin Phoenix) svět, i tento film ovládá Mona (Patti LuPone).

Opičí agent

Opičí agent (2004)

V čase 01:02:38 můžeme vidět, že Clemencs si nechal plyšáka, kterého mu dal Alec (Matthew Modine) na začátku filmu.

Opičí agent

Opičí agent (2004)

Původně měl být šimpanz spíše cvičeným zvířetem než imitátorem. Během sezení, při kterém byli herci seznámeni se šimpanzem, zvíře pokousalo Matthew Modina (Alec).

Opičí agent

Opičí agent (2004)

Scéna, kdy Clemencs vyleze na repliku paneláku s panenkou v ruce, je reference na slavnou scénu z filmu King Kong (1933).

Avatar: Legenda o Aangovi - Válečníci

Avatar: Legenda o Aangovi - Válečníci (2024) (epizoda)

Když Aang mluvil s Kyoshi v duchovním světě, na konci, když mu nabídla, že mu ukáže, jak používat stav avatara, použila kouli energie, aby ho v Aangovi aktivovala. Tato energetická koule předváděla ohýbání energie, což bylo něco, o čem se v původním seriálu až do finále seriálu nevědělo.

Reklama