Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k tvůrcům (5)

Ryan Gosling

Ryan Gosling

V roce 2021 se stal ambasadorem značky Tag Heuer, což je prestižní švýcarská značka známá svými chronografy (hodinky se stopkami) a hodinkami pro sport. Toto partnerství nejen zdůrazňuje jeho vkus a zájem o design a technickou dokonalost, které hodinky Tag Heuer představují, ale je také aktivně prezentováno v jeho filmových rolích a při jejich propagaci. Například hodinky Carrera s růžovým ciferníkem byly vidět ve spojitosti s rolí Kena z filmu Barbie (2023), když se Ryan účastnil různých rozhovorů ohledně filmu. Ve filmu Kaskadér (2024) Gosling nosí hodinky Tag Heuer Carrera Chronograph. Heuery měl na ruce i ve filmu The Gray Man (2022). Skvělé hodinky jiných značek na jehou rukou můžeme vidět i v jeho starších filmech. Například zlaté Rolex Bubbleback Ref. 3372 ve filmu Bláznivá, zatracená láska (2011), replika velmi vzácných vintage hodinek Patek Philippe Ref. 5196G ve filmu Drive (2011) nebo hodinky Omega Speedmaster 105.003 (Omegy byly první hodinky na měsíci) z filmu První člověk (2018). Goslingova kolekce zahrnuje hodinky od značek jako Rolex, Patek Philippe, IWC nebo OMEGA, což naznačuje jeho očekávání kvality a luxusu. Ohledně propagace hodinek Carrera vznikl i krátký snímek The Chase For Carrera (2023).

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson

Zajímavostí je také to, že nevlastní ani jedno Porsche. Jako odůvodnění řekl: „Jsou to skvělé vozy – neříkám, že Porsche jsou hromada hnoje – ale vím, že bych s jedním nemohl žít. Typičtí vlastníci Porsche, nějak – a nechci jim přát nic špatného – nejsou, myslím, můj typ lidí.“ Atkinson není jen sběratel, ale také závodní jezdec, který svá auta často využívá na okruhu. Jeho vášeň pro automobily se odráží ve výběru vozů, které se liší cenou, stylem a vzácností, a je známo, že Atkinson pečlivě vybírá auta, která si užívá na silnici i na závodních tratích.

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson

Má impozantní sbírku automobilů v hodnotě více než 27 milionů amerických dolarů. Mezi jeho nejznámější vozy patří McLaren F1, který původně koupil za 960 000 dolarů, ale po dvou nehodách a následné opravě jej prodal za 12,3 milionu dolarů. Tento vůz byl jedním z nejvzácnějších ve sbírce, protože byl jedním ze 64 exemplářů určených pro silniční provoz. Dalšími významnými vozy ve sbírce jsou Honda NSX (2002), Aston Martin V8 Zagato (1968) a Aston Martin Vantage z roku 1984, který je považován za sportovní klasiku s osmiválcem do V. Mezi další vozy v jeho sbírce patří roadster BMW 328 (1939), Lancia Delta HF Integrale (1989), Land Rover Defender 90 Heritage, Jaguar MK7, Ford Falcon Sprint (1964), Lancia Thema 8.32 (1989), Mercedes 500E (1993). Mezi modernínimi vozy v jeho sbírce najdeme třeba Rolls-Royce Phantom Coupe, Rolls-Royce Phantom Drophead, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Mulsanne Birkin-Edition.

Orlando Bloom

Orlando Bloom

Stal se oficiálním ambasadorem pivovaru Staropramen. Během natáčení seriálu Carnival Row (od r. 2019) pobýval v Praze, navštěvoval místní podniky a pil české pivo. To mu zřejmě velmi zachutnalo a stal se ambasadorem pivovaru Staropramen (piva Braník, Staropramen, Mustang, Ostravar) pro Evropu na sociálních sítích.

Tom Cruise

Tom Cruise

Filmy, ve kterých běží, vydělají v průměru o 200 milionů amerických dolarů více, než filmy, kde neběží. Filmy, ve kterých běží, vydělají v průměru zhruba 350 milionů dolarů. Za zmínku stojí hlavně všechny díly Mission: Impossible a Top Gun: Maverick (2022). Kdežto filmy, ve kterých neběží, vydělají zhruba 150 milionů dolarů. Hlavním tahounem těchto filmů je Top Gun (1986) a Austin Powers - Goldmember (2002). Celkově Cruise běží ve 44 z 52 filmů.

Reklama