Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Toto pokračování ságy Hvězdných válek bylo navrhnuto na míru pro její fanoušky. Nováček se tudíž v této produkci lehce ztratí. K návratu císaře Palpatine'a (Ian McDiarmid) bych řekl pouze to, že to bylo velmi předvídatelné a od filmu s tak obrovským rozpočtem bych čekal komplexnější zápletku. Bylo také zřejmé, že snímek utrpěl v postprodukci. Hodně scén bylo vystřiženo, aby se snímek zkrátil na stravitelnějších 142 minut. Projevovala se také nekreativita scénáristů a jejich chuť vysát ze značky Star Wars co nejvíce peněz. Naopak se mi velmi líbily filmové efekty a odkazy na původní trilogii. Dle mého názoru pro fanouška akčních filmů tento snímek nebude sklamánim, bohužel ale skalního fanouška může jednoduše uvést do rozpaků. Protože se řadím ke skalním fanouškům za mně průmerné 3 hvězdy.

plakát

Dva papežové (2019) 

Za mně jde o skvělý dokumentární film o lidech, který na první pohled nemají moc společného a nakonec najdou společnou řeč. Snímek sice naznačuje kdo je zlý a dobrý, ale ději to moc neuškodilo. Herecké výkony Johnatana Pryce a Anthonyho Hopkinse jsou pro mně naprosto dokonalé. Jednu hvězdu ale strhávám za přílišnou sentimentalitu.

plakát

Aquaman (2018) 

Ačkoliv je děj celkem předvídatelný a klišovitý, má opravdu šílené tempo (někdy až moc). Častými akčními scénami se režisér James Wan navyšuje rychlost a místy děj ztrácí jednoduchost a často jsem ho nepochopil ihned zcela správně. Samozřejmě je to podle mě asi to nejlepší co jsme mohli od studia DC po Justice League a Batman vs. Superman čekat a je srovnatelný s některými kousky od Marvel Studios. Postavy celkově mají dostatečnou hloubku a hraní herců je na dobré úrovni. Např. Jason Momoa (Aquaman) a Willem Dafoe (Vulko) zahráli velmi dobře a pro Jasona je to po dlouhé době velmi dobrá role. Snímek doprovází krásné CGI podvodní prostředí s nestvůrami a bytostmi. Velmi dobré nápady režiséra přenesené na plátno krásně podtrhují můj celkový dojem o filmu.

plakát

Zámek a klíč (2020) (seriál) 

Tento seriál jsem si oblíbil i přes často až nelogický děj, který se naštěstí v závěrečných epizodách vyjasnil. Děj má pro mě to správné tempo a ani na chvíli jsem se nenudil. Je to originální seriál od Netflixu, a možná až moc připomíná podáním Stranger Things. Oproti předloze se trochu liší, ale tyto změny mi moc nevadí. Vřele tento seriál doporučuji.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Tento původní seriál Netflixu jsem si zamiloval. Už od první epizody je patrná kvalita herců a děje. Práce s barvami a hudbou pomáhá vyvářet jedinečné temné prostředí. Celkový dojem utváří také dobře odvedená práce s CGI. A k tomu všemu i atmosféra osmdesátek. Prostě doporučuji.