Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Warrior

Warrior (2011)

Co kdyby šla slova nahradit tvrdými údery? Jak by to vypadalo? A co kdybychom k tomu přidali drsný život? Film, který Vás chytne nejen za srdce ale probudí ve Vás duši bojovníka, neboť za každou správnou věc v životě stojí bojovat. Výhra může mít mnoho podob a každý schytá pár tvrdých ran života, protože ty nejtvrdší rány rozdává právě život, ale jenom bojovník se dokáže zvednout. Tom Hardy dostal svou životní roli, jeho podání Tommyho bylo vskutku neuvěřitelné a jestli si celý film myslíte, že hraje jak nejlépe dokáže, tak věřte, že když se na konci filmu spustí skladba "about today" nenajdete pro to už ani ta správná slova. Warrior je pro mě osobním kandidátem na film roku a nejen to, už teď je pro mě novou srdcovou záležitostí.

Fontána

Fontána (2006)

Příběh o muži, který se nehodlá za žádnou cenu smířit s nepřízní osudu a tvrdě s ním bojuje o život své milované. Děj se odehrává ve třech časových liniích. V té hlavní, prostřední, tedy v přítomnosti, se Tom (Hugh Jackman)zoufale snaží zachránit svou krásnou a milovanou ženu Isabel (Rachel Weisz), před zhoubným nádorem proti kterému není lék. Druhá linie nás zavede do 16. století, kde se Tomas snaží pro svou královnu najít bájný mayský strom života, aby ji zachránila před inkvizicí, která se po Španělsku šíří jako mor. Se třetí linií se octneme v 26. století, kde se Tommy, jako cestovatel vesmírem, snaží dostat k hvězdě „xibalba“ která podle legend v okamžiku svého zániku dá zrodit nový život. Ve všech těchto liniích se Tomas/Tom/Tommy snaží objevit, nalézt a pochopit tajemství věčného života, věčné lásky. Kde má láska své hranice? Může být znovu zrozena? Co více… může být nesmrtelná? Příběh připomíná na půl složené puzzle, ze kterého jenom můžeme, krom naprosto úžasného soudtracku, slyšet … „finish it“.

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007)

„Kam vkročil, tam houstl vzduch, dešťové kapky dopadaly kolměji, tikot hodin zpomaloval, zvuky sílily.“ Balada o Jesse Jamesovi (Brad Pitt), o muži který byl špatným občanen ale jeho jediné provinění bylo, že žil ve špatné době. Společnost devatenáctého století se svými požitkářským stylem života nesnesla muže, který by mohl sedět vedle krále Artuše u kulatého stolu, utkat se v turnaji s Lancelotem, bít se o srdce Guinevery. Namísto toho potkal „muže“ Roberta Forda (Casey Affleck), který se snažil kráčet v jeho výrazně hlubokých stopách tak moc, až chtěl tyto stopy z vlastního strachu úplně vymazat a naivně si myslet, že by mohl zaujmout jeho místo. Film je nedoceněným westernovým dramatem s precizně vystupňovanou atmosférou, ve kterém zaznívají opravdu nádherné balady, které zkomponovali Nick Cave, Warren Ellis.