Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Tento seriál jsem viděla poprvé až loni (nedivte se, jsem filmový barbar) a ještě že tak, protože po tomhle seriálu už fakt nevím, jestli narazím někdy na něco lepšího a mám pocit, že tohle je top všech topů a už nemá smysl koukat na další seriály. Takové to ve mě zanechalo pocity. Naprosto jsem to hltala. Skvělá kamera, kompozice, záběry na detaily, propracovaný scénář až neuvěřitelně, každá scéna něco znamená pro další (nebo minulý) vývoj a celkově to působí opravdu opravdově. Po tomhle už těžko budu hledat kvalitní seriál na zkouknutí... (Akorát ten český dabing, hlavně v druhé půlce serií, kdy Ernesto Čekan chudák dabuje snad každýho mexikánce, a Svatopluk Schuller taky dabuje každou druhou vedlejší postavu, to už trošku kazí dojem, ale na hodnocení seriálu toto nezohledním).

Volejte Saulovi

Volejte Saulovi (2015)

Cokoliv, co má co dočinění s Breaking Bad je pro mě záruka zábavy. Saul je výborná vedlejší postava a je fajn znát jeho backstory. První série jsou opravdu spíš o backstory vedlejších postav (hlavně Saul a Mike), druhá půlka serií už je spíš o celkovém backstory Breaking Bad. Kdo neviděl BB, hodně scén nebo věcí a narážek možná nepochopí, hlavně nepochopí asi ty černobílé scény, protože ty přímo souvisí s BB (to je vlastně přítomnost), takže je lepší nejdřív podívat se na BB a až potom na BCS. Je zde hodně postav, které se v BB neobjeví, ale hrají pro příběh BB velikánskou roli. Postavy z kartelu beru jako ty záporný, vyjímka je Nacho. Zamilovala jsem si ho tak, že jsem u jeho konce málem brečela. Ach, Nacho...

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Seriál z prostředí vojenské polní nemocnice, kde doktoři a sestry oplývají humorem, aby se z toho prostředí úplně nezbláznili. Díly jsou krásně vyvážené, někdy je humoru více, někdy méně. Pokud se to zrovna nehodí, není vůbec. Některé scénky jsou i velmi dojemné. Seriál měl mít původně jen pár dílů, proto se na konci prvních sérií cítíme, jako by měl být díl poslední. Ale nakonec z toho vzešlo 11 sérií. U tohoto seriálu není vůbec cítit, že by byly scénky nebo vtipy ohrané, možná také zásluhou střídání herců v průběhu času.