Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (560)

plakát

Dekisokonai to jobareta moto eijú wa, džikka kara cuihósareta node suki katte ni ikiru koto ni šita (2024) (seriál) 

Sakra, tohle byla katastrofa! Už při prvním díle se to zdálo být podezřelý, ale nějakým prazvláštním způsobem jsem tomu dal šanci a mohu říct, že se mi to teda vůbec nelíbilo a jsem rád, že už je to u konce. Nevím, proč jsem to dokoukával do konce, ale 24 minut je pořád lepší než 44 nebo 64. Seriál šel postupně kvalitou dolů až to dospělo do 5. dílu, který je dnem seriálu. No a pak to stoupalo, klesalo, a tak dále, a tak dále. U toho pátého dílu jsem měl strašlivou chuť to vypnout, protože to byla taková sračka a nuda až mi přišlo, že ten díl má opravdu těch 64 minut. Naštěstí jsem na podobný díl už nenarazil, i když konkurence byla veliká. Postavy, no co si budeme nalhávat nejsou nijak přelomový ani zajímavý. Opening je slabej a ending je taky podivnej. Já doufám, že 2. série už nevznikne, protože tento seriál si to nezaslouží! Sakra, vyhněte se tomu obloukem! 5/10 Strašná kravina, co si budeme nalhávat.

plakát

Labužníci v kobce - Série 1 (2024) (série) 

Tak nám skončila zřejmě 1. série naprosto skvělýho anime Labužníci v kobce. Tento seriál patřil k první vlně anime seriálů, který jsem začal sledovat, ke které patřil také nemrtvý dobrodruh nebo Solo Leveling. Přijde mi to jako včera, kdy jsme zapínal první díl a byl jsem úplně zaskočen. Tento skvost má 24 dílů a mě přijde jako bych to zhlédl ani ne za pět minut. Tento seriál strašlivě rychle utekl a čekání na druhou sérii bude nekonečný! Hlavně po tom skvělým a otevřeným konci. Všechny postavy mi přirostly k srdci a budou mi do roku 2025 chybět. Všechny jsou velice sympatický, i když je každá jiná, prostě svá. Nejlepší postavou za mě je však Senši, ten si kradl každou scénu pro sebe. A taky jsme se v posledních dílech dozvěděli něco o jeho zajímavé minulosti. Každý si tady něčím projde a během seriálu se dozvídáme o postavách čím dál více, a to je za mě slušná práce. Co se openingů týče, tak oba jsou perfektní a endingy to samý. Sakra, já vám tuto prapodivnou šílenost z celého srdce doporučuju! 10/10 Kolikrát jsem z toho dostal hlad!

plakát

Dom (2021) (seriál) 

Dom, seriál, který si mě naprosto získal! Vím, že 4. série už nevznikne, ale i tak všechny tři série jsou skvostem světové kinematografie! Taky je mi jasný, že jste o tomto seriálu v životě neslyšeli a mě to velice mrzí, protože je to zřejmě nejlepší seriál, který jsme měl tu čest vidět. Je to dokonce lepší než Narcos, Clone Wars nebo celá Hra o Trůny. A ta drogová tématika je na tomto seriálu jistě nejlepší. Co dělá tento seriál tak dobrým? Tak samozřejmě, že je to atmosféra, která je po většinu naprosto neskutečná a nepříjemná a taky perfektní herecký výkony. Nebudu tady řešit jednotlivé série, protože jsou všechny stejně dobrý a stejně bych tápal co mám napsat. Jen je škoda, že se většina herců z prvních dvou sérií objevili ve třetí jenom tak na jednu/dvě scény a nazdar. To bylo trochu zdrcující. I přes tento nepříjemný fakt je to pořád dosti kvalitní seriál. Tohle je tak všechno vše co bych k tomu ještě napsal. Je to hodně kvalitní záležitost a určitě by jste se na to měli podívat! 10/10 Troufám si říct, že tohle je nejlepší seriál, který jsem za celý život viděl!

plakát

Dom - Season 3 (2024) (série) 

Pokud jsme říkal, že finále 2. série Narcosu je naprosto perfektní, tak finále 3. série Domu je ještě o level výš. Tato série je zkrácená z 8 dílů na 5, ale i tak je to jeden z nejlepších ne-li nejlepší seriál, který jsem kdy v životě viděl. Dokonce je to lepší než Clone Wars a to nekecám! Je to velmi sympatický seriál s velmi nepříjemnou atmosférou, s perfektními herci a s tím nejlepším finále ze světa seriálů! To, že tento seriál má 3. sérii jsme zjistil ten den, kdy zrovna vycházela. Neváhal jsem a vrhnul se na to po hlavě. Musím se však přiznat, úplně jsme zapomněl na tu kvalitu tohoto seriálu, který jsem vždy žral. Podíval jsem se na první díl a v hlavě se to rozsvítilo. Sérii jsem zhlédl, mám pocit, ani ne za týden. Jo, tenhle seriál je strašná droga. Postavy jsou velmi sympatický, akorát ten táta mě dost sral, protože věděl, že má raka, ale i tak pořád kouřil. Akce je tady slušná. Nejlepší díl asi ani nemám, protože všechny byly naprosto perfektní. Nejlepší scénu bych ale našel. Je to scéna kdy se Dom snaží dostat do baráku guvernéra. Tam byla tak napjatá atmosféra, že jsme kolikrát zapomněl i dýchat. No a druhá nejlepší je bezesporu naháněčka s policií v posledním díle. Vím, že nikdo z vás tento seriál ani nezná, ale říkám to když můžu, dejte tomuto skvostu šanci, opravdu to stojí za to! 10/10 Naprostý a jasný masterpiece!

plakát

Zpráva (2020) 

Dámy a pánové, válečné filmy jsem měl vždycky v lásce a i tento film není vůbec špatný. Je to drsný, morbidní a z části i depresivní film a dalo by se i říct, s dobrým koncem. Děj se odehrává v Osvětimi, takže to romanťák úplně nebude. Na začátku sledujeme události z Osvětimi, který jsou vždycky fascinující. Pak ale přijde ta zajímavá část a to útěk. Ten je taky velice drsný a zničující. Uděje se tam mnoho věcí, a taky se pár věcí velice zkomplikuje. Jako třeba zabarikádování v příkopu. Menší spoiler, nakonec utečou a nadále sledujeme jejich cestu až do Žiliny, kde se nakonec o hrůzách z koncentračního tábora vyzpovídají a změní tak následnou válku. Jo, byl to velice depresivní a drastický film, který jsem si ale velice užil. 10/10 Velmi fascinující film!

plakát

Equalizer 2 (2018) 

Tak se nám tu ukázal Pedro Pascal, který tady opravdu válí! Tohle duo Denzel s Pedrem by si zasloužilo další film, protože ta jejich chemie je uvěřitelná a dost jim to na scéně sedí. No a teď zpět k filmu. Je to velice sympatický film s perfektní akcí, nějakými těmi vztahy a velice solidním finále. Tento film jsem dokoukával 5 minut před projekcí třetího dílu, stejně jsem to nedokoukaly jelikož v tu chvíli byla v Olympii tak mizerná Wifina, že se mi to sekalo každých 5 minut. Nakonec jsem se na to vykašlal a dokoukal to dva dny potom. I přes tento příšerný zážitek jsem si ten film velice užil a mohu jen doporučit. 9/10 Pedro z Denzelem se hledali, až se našli!

plakát

Equalizer (2014) 

Denzel Washington je kvalitní herec a tady to jen dokazuje. Tento film jsem viděl těsně před vstupem do kina na třetí díl, takže tuto recenzi píšu s menším zpožděním. Musím se přiznat, ten film si už pomalu nepamatuju, ale vzpomínám si na velice kvalitní akční scény. Rusové jsou hovada a tady se to taky krásně ukazuje. Soundtrack a výběr písní je slušný. CGI je v cajku. Herci podávají velice slušné výkony. Velkým plusem také jest rychlé tempo filmu. Tento film uteče ani ne za pět minut a to se cení! Je to velice slušný film s rusákama. 8,5/10 Ta akce je opravdu něco!

plakát

Lež na pláži (2024) (seriál) 

No, co si budeme nalhávat, tento seriál neposbíral mnoho kladných hodnocení. A já to vlastně z části chápu, je to solidní bizárek s pořádnou dávkou prazvláštních hereckých výkonů. Tento osmidílný si mě ale nějak záhadně získal. Je tu pár dílů, který jsem si sakra užil a považuju je za klenot české kinematografie. A pak je tu i ta opačná stránka, jsou tu i díly, u kterých jsem umíral nudou a cringem. Někdy to bylo tak trapný, že jsem měl chuť ten díl vypnout a ohodnotit seriál odpadem, nakonec jsem se překousl a díl dokoukal, ale někdy jsem měl opravdu namále. No, herci se dali, i když někdy opravdu nehezky přehrávali a někdy se zas na hraní vysrali úplně. Jedno z největších plus seriálu je určitě výběr hudby. Samozřejmě ne všechny songy byly poslouchatelný, ale většina se jakž takž dala. Nejlepším dílem je šestý a sedmý a tím nejslabším je osmý a třetí. 8/10 Vážně prapodivný seriál!

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

Furiosa, film, který byl po krotitelích mým druhým nejočekávanějším filmem roku 2024. No a přátelé co si budeme nalhávat, bylo to celkem slušný. Samozřejmě, že to na Maxe nemá, ale i tak se to dalo. Nejslabším článkem filmu je bezesporu CGI, který je hlavně na začátku katastrofální! Já se vůbec divím, jak film takových rozměrů může mít tak slabý efekty. Co se však týče hereckého obsazení, tak to je bezesporu perfektní! Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth si kradli každou scénu pro sebe. No a ta jejich finální scéna byla velice kvalitní. Tam bylo všechno, emoce, krev, nějaká ta facka taky samozřejmě nesměla chybět. Tento film je velice drastický, rozhodně to není nic pro slabý povahy. Soundtrack pomalu nezazněl. Až na samém konci, kam se docela hodil. Tohle je tak vše co bych k tomu dodal, je to kvalitní film, jen to CGI je otřesný! 9/10 Jak film takových rozměrů může mít tak katastrofální efekty? (Olympia - 11.6.2024)

plakát

Narcos: Mexiko (2018) (seriál) 

No jako bylo to o dost slabší než původní seriál, a to výrazným způsobem. Hnedka prvním mínusem je tempo seriálu, který bylo v tomto seriálu strašlivě pomalý, to se však nedá říct o původním Narcosu. Postavy tady byly slabší, ale některý pořád zajímavý. Děj je taky strašlivě pomalej, to však změní až třetí série, která uteče jako voda. Tak první série se dala, ale bylo to vážně pomalý, když ale přišel devátý díl, tak ten alespoň rychle utekl. Druhá série je snad ještě pomalejší než první. Taky se tam ale najde pár solidních dílů. No a pak přišla třetí série a ta celý seriál ještě zlepšila. Už to nebyla tak pomalá nuda, ale začalo to aspoň trochu vypadat. Amado byl za mě vždycky zajímavější než Félix a proto jsem si tuhle sérii užil nejvíc. Jako seriál je to dobrý, jen jsou ty dvě první série strašlivě pomalý. 8/10 Bohužel ta třetí série tomu seriálu už moc nepomůže!