Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Animovaný
  • Rodinný
  • Loutkový
  • Komedie

Recenze (112)

plakát

Bráškové (2003) (seriál) 

Šestá série z řady večerníčků o lesních zvířátkách pana Václava Chaloupky, tentokrát o vlcích. Tahle série nebyla nejlepší ale ani nejhorší a podle toho vypadá většina hodnocení, tentokrát to ale nebylo kvůli tomu že by vlci byli nudná zvířata ale protože tvůrci vyměnili vypravěče Petra Haničince za Ondřeje Větchého který jedné polovině nesledl a druhé ano. Mně se tahle série z vlky líbí skoro stejně tak jako série o Vydrískovi, protože vlci jsou fakt zajímaví ale ještě víc se mi líbí, protože hlas Ondřeje Větchého byl zpěstření, oproti hlasu pana Petra Haničince co už byl nemocný a starý živější.

plakát

Vydrýsek (2002) (seriál) 

Pátý z řady večerníčků o lesních zvířátkách pana Václava Chaloupky o vydře, a také jeden z těch oblíbených. Jeho znělka zněla takto Zdálo se ti, zdálo, zdálo o prameni,že tam někde v horách zvoní na kameni.Na kameni zvoní voda čirá, spěchá,spěchá z kopce dolů, tam kde řeka čeká.Zdálo se ti, zdálo, kde to místo leží,že se tam jde dlouho, pomalu a stěží.Že tam kytky kvetou, že tam stromy stíní,a ve vodách plavou, pstruzi, štiky, líni. Zdálo se ti, zdálo, že ta voda živá,teče krajem, teče a jakoby zpívá.O čem že to šumí? Co to je, v té vodě?O čem řeka zpívá? Zpívá o svobodě.

plakát

Méďové (2001) (seriál) 

Čtvrtý z řady večerníčků o lesních zvířátkách pana Václava Chaloupky, kupodivu super protože třetí řada nebyla ani dobrá natož super a jak mile u něčeho spadne kvalita tak obvykle padá dál, ale tohle je vyjímka, no není divu, protože medvídci o kterých je tahle čtvrtá řada jsou zvířátka která mají čím zaujmout a jak se ukázalo je to nejoblíbenější řada ze všech. A nesmíme zapomenout na super znělku, to je určitě taky důvod oblíbenosti téhle série, vždyt je zpívaná otcem a synem Jaroslavem a Šimonem Lenkovými a zní takto Co to leze ze křoví, no tak honem kdo to ví ? Kdo jsou lidi zlatý, tři koule chlupatý, kdopak aspon napoví ? Možná že to dovedu, čenich mají od medu, kožich něco to je parta medvědů. Brum brum brum o čem se zdá medvědům ? Hlavu, zadek, nohu schovej do brlohu. Brum brum brum zaspíváme medvědům. Dobrou noc vy šelmi, nechrápejte velmi nebo si zboříte dům. Lidi ani netuší, jak jim kožich nesluší. At mrzne či leje, ví že hezky hřeje když mráz kouše do uší. Pak si v teple posedí, a tak ani nevědí. Že než kožich čepice, že daleko více hřeje láska medvědí. Brum brum brum o čem se zdá medvědům ? hlavu, zadek,  nohu schovej do brlohu. Brum brum brum zaspíváme medvědům. Dobrou noc vy šelmi, nechrápejte velmi nebo si zboříte dům. Vojta, Kuba s Matějem, usnou než se nadějem. Celý den si hrály, jak by pracovali, tak copak jim popřejem ? Brum brum brum o čem se zdá medvědům ? Hlavu, zadek, nohu schovej do brlohu. Brum brum brum zaspíváme medvědům. Dobrou noc vy šelmi nechrápejte velmi nebo si zboříte dům.

plakát

Kluci ze zámku (2000) (seriál) 

Třetí z řady večerníčků o lesních zvířátkách pana Václava Chaloupky, tentokrát o ptáčatech a jak už se zminovaly ostatní nejslabší. Bez znělky a o životě ptáčků co nejsou moc zajímaví.

plakát

Pruhovaní kamarádi (1998) (seriál) 

Druhý z řady večerníčků o zvířátkách pana Václava Chaloupky Ukrytá je paseka a kolem roste vřes, copak všechno schovává obyčejný les. Dva uličníci chlupatí ze sluneční paseky, běhají tam a zpět očichávají svět. Dva uličníci divocí nemohou si pomoci, jsou velmi zvědaví doma je to nebaví. Na pasece sluneční prohání se za motýli, očichají petrklíče, konvalinky, vřes. Na pasece sluneční vydrží však jenom chvíli, jsou zvědaví doma je to nebaví. Dva pruhovaní sourozenci kam to běží, než bys řekl švec přijde Jozífek a to je jezevec. Tam a zase zpět kam to běží víme stěží, nemohou si pomoci jsou prostě divocí. Prohání se za chrobáky mravenci i tesaříky, od rána až do setmění jejich plný les. Očichají upolíny, bazouchy i jaterníky, nemohou si pomoci jsou prostě divocí. A jak název a tahle znělka zpívaná Jiřím a Janou  Šneberkovými napovídá je o divokých prasátkách. Tahle řada nebyla super jako ta první tahle byla jen dobrá protože prasátka nebyla tak zajímavá jako liška a znělka nebyla úplně super protože ji svým hlasem kazila manželka pana Jiřího ale textově byla alespon dobrá.

plakát

Tuláček (1997) (seriál) 

První večerníček z řady večerníčků o lesních zvířátkách, která pozoroval a později některé z nich vychovával u sebe v chaloupce pan Václav Chaloupek a ve své době kdy to v televizi vysílali od roku 1997 do roku 2013 kdy odvysílali poslední sérii to většina z této generace dětí (i mé) milovala. Každá série měla krásnou znělku a ještě krásnější ukázky zvířátek o kterých série co zrovna vysílali byla a vždycky s milým povídáním, u téhle znělku zpíval Jiří Šneberk  a zněla takhle Vánek ranní mlhu honí,osika se třese,sojka stejně jako vlonihlásí, co je v lese.Poletuje shora, zdola,poskakuje v jehličí,stará sova na ni volá,ať už tolik nekřičí.Taky ježek na ni volá,ať už tolik nekřičí.   Vítr mlhu v lese honípo zeleném mechu,ránem k tomu rosa zvoní,to je náhle spěchu.Ukloní se borovice,až jí přitom spadne šiška,potom sáhne do čepice,objeví se liška.Potom sáhne do čepice- to je přece tulák liška.Vítr mlhu nedohonil,ta se mu teď směje,je to stejné jako vloni,něco se však děje.Ukloní se borovice,až jí přitom spadne šiška,potom sáhne do čepice,objeví se liška.Potom sáhne do čepice- to je přece tulák liška.

plakát

Hurvínek a kouzelné muzeum (2017) 

Nejnovější filmové zpracování Hurvínka, a tak jak jsme ho neznali, znali jsme ho jako loutku a tady je z animovanej, kupodivu vůbec to není špatná animace, naopak velmi podobná co se týče tvarů zpecifických pro loutkové postavy Hurvínka se Spejblem a ostatní a světlá, pro mně lepší než filmy s loutkovým Hurvínkem Hurvínek a kouzelné zrcadlo, Hurvínek a kouzelná flétna s předvídatelným a nudným dějem, nekvalitním záznamem a i tmavostí.

plakát

Angličtina s Hurvínkem (2014) (pořad) 

Tak tohle je jeden z Hurvínků u kterého mi vůbec nevadí že je to po roce 2000, protože není dějově vůbec slabý, je přesně takový na jakého byla většina dětí zvyklá a ještě ke všemu je tu jeden bonus, jak už název napovídá je to Angličtina. Nechápu proč se tu některým z vás Hurvínek učící děti Angličtinu nelíbí, mně to přijde naopak jako výborný nápad, protože nic není kouzelnějšího než oblíbená postava v tomhle případě z večerníčků, i když ta výslovnost je děs a k domluvě je potřeba umět víc než základní slovíčka ale pro předškolní děti nebo děti na prvním stupni základní školy to stačí, a neříkejte nic o Němčině, celosvětový jazyk je Angličtina a je tomu tak dobře protože je lehčí a všichni víme jak to bylo kdysi s Německem a může být tomu i dnes pokud jim dovolíme.

plakát

Hurvínek na scéně (2010) 

Pro mně jeden z nejhorších filmů o Hurvínkovi, a to mněl být k Mikulášovi. Tentokrát nemyslím ani tak dějově, ta podobnost s Hurvínkovo rokem by se dala odpustit ale ta kvalita, jako by to točil můj táta nebo děda s rozklepanýma rukama, horší než prvorepubliková komedie.

plakát

Hurvínkova kouzelná flétna (2005) (divadelní záznam) 

Jak už jsem se zminovala u filmu Hurvínek a kouzelné zrcadlo tak tyhle filmy o Hurvínkovi po roce 2000 jsou dějově nudné, tenhle film je vlastně skoro to samé jen s tím rozdílem že Hurvínka tu nepřenese do světa pohádek kouzelné zrcadlo ale kouzelná flétna a nepřenese ho do světa pohádek ale do Středověké Prahy a tentokrát i s panem Spejblem, paní zrzavou, Máničkou a Žerikem kde se má zase poučit.