Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 066)

plakát

Black Angel (1980) 

Atmosféra středověké osmdesátkové fantasy na výbornou, ale dějově velmi chudé. Slušný průměr.

plakát

Banshee (2014) 

Děj nenabízí žádný zajímavý zvrat, jede v duchu klasických folk hororových snímků. Pár lekaček se najde, ale jsou očekávané. Atmosféru a zvukovou stránku bych pochválil, ale protože příběh prakticky vyzní do prázdna, přichází to všechno v niveč. Mimochodem, dá se to ještě nazvat "český" film, když režisér je Nizozemec a národnosti herců taky nevoní češtinou, jen se to tady odehrává?

plakát

An Cailleach Bhéara (2007) 

Není to to nejdivnější, co jsem kdy viděl, ale pro normálního diváka to taky není.

plakát

Válečníci z Atlantidy (1978) 

Navzdory mému nízkému hodnocení jde o celkem zábavný dobrodružný film s poctivě dělanými triky, ale prachbídným rozpočtem.

plakát

Saloum (2021) 

Hezky se na to dívá, ale dějově je to takové prázdné, taky mi vadí nerozhodnost při zařazení do žánrů, takový mix vypadá sice zajímavě, ale pod tím líbivým obalem je jen buď neatmosferická šeď, nebo nepřehledný chaos. Ale jako mezinárodní experiment je to fajn jednohubka.

plakát

Konec války v barvě (2020) (seriál) 

Výborný dokument o druhé světové zase z trochu jiného pohledu.

plakát

Jurský svět: Teorie chaosu (2024) (seriál) 

Křídový kemp byl přeci jen o něco lepší, ale pokud bude další série, která děj posune o kus dál, klidně přidám hvězdičku.

plakát

Manituova bota (2001) 

Slavné parodovací trio ZAZ v novém miléniu už prakticky nic nového nepřineslo a tak bylo nasnadě, že jejich práci převezme někdo jiný. Překvapivě jimi byli Němci, kteří po roce 2000 natočili pár slušných parodií, mezi nimiž právě Manituova bota velmi vyčnívá, protože paroduje něco, co dobře známe a co velmi milujeme. Protože žánr parody komedií je už prakticky mrtvý, je fajn, že filmy jako M. bota jsou, protože příležitostí se u něj zasmát, je opravdu hodně.

plakát

Zešílet (2022) 

Zvláštní film, který sice nenadchne, ale při správném psychickém rozpoložení ho slupnete, aniž by vás nudil nebo iritoval.