Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (3)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Film mi byl doporučen kamarády a hned od začátku jsem byla vůči němu skeptická. Kontrast nudného života bez východiska bohatého Phillippa, který je upoután na invalidní vozík a naopak chudého černošského chlapíka Drisse mě nakonec dostal. Neomalený Driss Phillippa nelitoval a naopak mu věnoval nejúžasnější chvíle v životě. Což nedokáže každý. Byl odvázaný, lehkomyslný, vtipný a Phillipp mu nakonec naprosto podlehl.  I když to vypadá, že má film vzbudit v divákovi vodopád slz, opak je pravdou. Nechybí spousta humorných scén i konfliktů. Je až těžko uvěřitelné, že film doslovně vytvořil sám život.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jeden z mála seriálů, u kterého mi na konci každého dílu spadla brada a musela jsem se dívat na další. Doba, kdy se příběh odehrává, jeho místo, různorodost postav, příběh každé z postav, propracování scén..., to vše byl pro mě nepopsatelný zážitek. A to i přesto, že se jedná o mix jiných seriálů. Tento se mi vkradl bohužel i do snů, kdy jsem se budila s děsem. Nejúžasnější byla ta nekončící fantazie, "hlavní" postavy umíraly, samá překvapení na diváka a člověk nikdy nevěděl, co má čekat. Podle mě jeden z výborných (ne však nejlepších) fantasy seriálů "této" doby. A to i přesto, že spousta scén je drastická a brutální. Nemluvě o neustálých souložích. Jediné, co mě mrzí je poslední série. Není tak propracovaná a působí, že byla vytvořena na koleni. Právě "díky" poslední sérii a la Hollywood mě opakování seriálového maratonu neláká.

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Seriál Božena ve mně zanechal velkou dávku emocí. Až do této chvíle jsem Boženu Němcovou znala spíše ze školních lavic a portrétů, a i přes znalost jejího životopisu jsem si ji přetvářela prakticky podle jejich děl. Navíc jsem si nedokázala spojit její osobu s herečkou Annou Kameníkovou. Po prvních dvou dílech jsem z ní byla naopak tak nadšená, že jsem třetí díl s Aňou Geislerovou nemohla strávit. Anna K. stvárnila Boženu s tak velkou vášní a rebélií, že třetí díl působil jako pochmurná nicka s velkou dávkou letargie.  To se však záhy změnilo. Nutno totiž podotknout, že je zapotřebí zhlédnout i poslední díl, který bych nazvala třešničkou na dortu, a který Aňu Geislerovou vymrštil do stejných výšin jako Annu K. Až díky tohoto seriálu jsem pochopila, jak složitá Božena Němcová byla a věřím, že pochopit ji a zahrát, bylo těžké i pro obě herečky. Co se týče samotného "příběhu", nejvíce mě nadchlo vyzdvihování českého jazyka, výskyt mnoha významných i méně významných spisovatelů, obrozenců té doby a vykreslení rodinného "soužití" Boženy a Josefa. I přes mnoho problémů dokázal Josef svou ženu tak "nebezpečně" obhajovat. Jan Hájek byl prostě pro tuto roli trefou do černého. Už od prvního pohledu byl zobrazením síly a vlastenectví. Věděl, co chce, ale Božena byla tak silná a svobodomyslná osobnost, že život s ní nebyl pro každého. Na mě působila až sobecky, bez jakéhokoliv citu ke své rodině. Ale ve chvíli, kdy se zamilovala do některého z jejích milenců, stala se z ní něžná bytost. Dokázala by pro svou lásku všechno obětovat. Nejspíš právě takovou lásku potřebovala, ale nebyla jí souzena...