Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (3)

Ta zvláštní láska

Ta zvláštní láska (2014)

Po 39 letech společného života se Ben a George rozhodnout využít nového zákona a vzít se. Po návratu z líbánek ovšem je ale George vyhozen ze svého dlouholetého zaměstnání, ředitele sboru v katolické škole. Pár náhle zjistí, že bez úspor si nemůže dovolit platit nájem ve svém bytě a rozhodne se pro krátkodobé řešení. George nastěhuje k sousedovi a Ben k rodině svého synovce. Oba muži musí přijmout výzvu žít odděleně po desítkách let společného života a čelit byrokracii při získávání nového bytu. Jejich přítomnost ve dvou domácnostech má nepředvídatelný dopad na životy a vztahy všech zúčastněných.

Tatie Danielle

Tatie Danielle (1990)

Danielle Billard, dvaaosmdesátiletá vdova dožívající se svou hospodyní Odile v poklidné vilové zástavbě v Auxerre je krutá, agresivní, zatrpklá stařena, terorizující neúprosně svoje okolí a obzvláště Odile. Vlivem okolností musí opustit svůj dům a přestěhovat se do Paříže k rodině svého syna. Rodinka, která se snaží "stařence" dělat všechno, co ji na očích vidí, brzo zakusí, čeho všeho je Danielle schopná.

Séraphine

Séraphine (2008)

Film natočený podle skutečného příběhu francouzské malířky Sérephine de Senlis.
Píše se rok 1912 a kolektor umění Wilhelm Uhde, jeden z prvních, jenž do svých sbírek zařadil díla autorů Picassa a Rousseauha, zjišťuje, že jeho hospodyně Seraphine (Yolande Moreau) není jen tak obyčejnou ženou, jakou se zdála být. Ve svých volných chvílích maluje. Wilhem okouzlen jejím talentem se rozhodne, že jí pomůže stát se malířkou.

Reklama