Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (19)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Skvělý film, skvostná hudba, geniální herecké výkony a fantastický příběh o lidském poutu mezi invalidou a jeho opatrovatelem s toho dle filmu dělá něco co ve světové kinematografii nemá obdoby.

plakát

Hated: GG Allin & the Murder Junkies (1993) 

GG Allin byl  magor který to měl v hlavě docela hodně pohnutý. Pohrdal systémem a díky svým jedinečným a chaotickým koncertům kde napadal publikum sebepožkozoval se, ,kálel na zem strkal si banán do prdele a všelijaké možné úchylárny  ale také díky své pochmurné a systémem pohrdající  tvorbě se stal GG allin symbolickou a ikonickou postavou punku. Upřímně řečeno mě tenhle pošuk hodně zaujal. Nefascinovalo mě jenom jeho chování ale také jeho tvorba hodně se mi líbila písnička "die when you die ,nebo také jeho legendární píseň bite it you scum.Tenhle dokument byl hodně dobře natočený a zpracovaný, Bylo zajímavé sledovat allinovu prapodivnou a zhýralou životní stesku za cestou ke slávě

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Takový krásný film už v dnešní době nikdo nenatočí nevěřím tomu.Shawshank je zkrátka poklad kinematografie.Darabont byl na takové silné příběhy machr,klobouk dolů před ním a před jeho filmami.

plakát

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) (seriál) 

Tak tohle je teda opravdu síla. Sledovat díl co díl kousek po kousku každý detail kriminálního případu který otřásl slovenskou kriminalistikou. Tohle není nic pro slabé žaludky to fakt ne velmi drastické a brutální autentické záběry s míst činu po který vám tuhne krev v žilách a přirozená reakce bude  že to ihned vypnete. No mě kriminální případy hodně zaujaly je to velice bravurně zpracovaný dokumentární seriál o největších a nejbrutálnějších krimi případech v dějinách Slovenska.

plakát

Susedia (2006) (seriál) 

Co k tomu dodat, prostě susedy miluju. Dvojice Marcin a Kraus jsou prostě famózní a vždycky mě dokázali pobavit. To jak Kraus geniálně hraje Lászla a jak imituje tu maďarštinu je prostě super vždycky mě to rozesměje tenhle slovenský sitkom prostě zbožňuju.

plakát

Přežili jsme Ardeny (2003) 

Tenhle film je moje dětství vždycky jsem tenhle film měl rád. Byl jsem schopný to sledovat týden co týden na DVD a nikdy mě to neomrzelo. Prostě jsem vždycky měl rád filmy o druhé světové a tenhle snímek řadím mezi mé dětské vzpomínky. Skvěle natočený příběh pěti amerických vojáků co snaží přežít v drsné přírodě ardenských lesů a všude kolem je po zuby ozbrojená německá armáda. Co jsem v tomhle filmu miloval byla ta hudba která byla úplně mocná a dokázala ve mě vzbudit emoce div jsem u toho nebrečel. Sice tenhle film nevidím na pět hvězdiček ale vždycky ho budu mít rád jelikož doprovázel celé mé dětství.

plakát

Spodina (1979) 

Velice drsné a syrové drama odehrávající se v nápravním zařízení pro mladé delikventy kde vládne absolutní bezpráví a pochopitelně taky pěsti silnějšího. Tenhle film mě hodně zaujal svým násilnickým a drsným podmětem který se vám doslova vryje pod kůži. Když se na to mladý smrad jaké já dívá tak jsem rád že žiju v době jaké žiju, a že v 70 letech  minulého století v Anglii to nebyla žádná prdel a s nikým se tam nesrali.Moc se mi líbil herecký výkon mladého Raya Winstona jak si tam podmanil defacto celé nápravní zařízení a s nikým nejednal v rukavičkách to bylo super. Zkrátka drsný násilnický film který mě dokázal okouzlit svou autentičností.

plakát

Vymítač ďábla (1973) 

Nikdy jsem nebyl fanouškem hororových filmu. Abych řekl pravdu horory mě nikdy moc nebavily. S hororů jsem měl většinou vždycky prdel a kolikrát jsem se u nich cítil i trapně, ale u vymítače ďábla jsem udělal velkou výjimku a nakonec se s tohoto hororového díla stal jeden s mých oblíbených filmů. U vymítače ďábla jsem se doslova ani minutu nenudil tenhle film prostě dokáže u diváka vyvolat napětí a husí kůži. Skvělá režie, skvělá hudba po které běhá mráz po zádech, skvělé herecké výkony v podání mladičké Lindy Blair který hrála posedlou, ale nejvíce jsem si ve filmu oblíbil roli exorcisty Damiena karrase kterého zahrál Jason Miller tahle role mu byla šitá na míru a roli sympatického kněze s uhrančivým pohledem zahrál  přímo geniálně. Dobrý výkon podal taktéž Max Von Sydow.Vymítač ďábla se právem řadí mezi mé nejoblíbenější v žánru horor a velmi pochybuji že ho někdy nějaký jiný horor překoná

plakát

Oasis: Supersonic (2016) 

Oasis je jednou s největších a nejúspěšnějších kapel své doby která srala na všechny a na všechno. To je jeden s důvodů proč mám tuhle kapelu nejraději. Tahle pětice bláznů s Manchesteru upoutala mou pozornost pochopitelně skladbou Wonderwall.Dále přicházely další a další skladby na kterých jsem začal fakt ujíždět a najednou jsem narazil na tenhle dokument. Dokument na který jsem si doslova vybudoval závislost. Tenhle dokumentární snímek který doslova nemá obdoby překonal doslova všechna má očekávání. Sledovat samotné zakládaní kapely, jejich vrchol jak dobývaly příčky hitparád, sledovat kontroversní životy samotných členů kapely jejich drogové eskapády a samotné hádky mezi samotnýma bratrama Gallagherovýma které nakonec vyústilo samotný zánik kapely mi doslova vyrazilo dech. Ale co s toho když jejich hudba je prostě geniální. Chápu že spoustu lidí nemá Oasis ráda kvůli arogantním vystupováním jejich členů, Ale jak ve filmu řekl hlavní protagonista a zpěvák kapely. Liam "byly jsme  parta těch největších zmrdů na světě" Mě je to úplně jedno já tyhle blázny z Manchesteru prostě žeru.Ale ještě víc žeru jejich hudbu.