Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (22)

Šílený opičák kung-fu

Šílený opičák kung-fu (1979)

Do města ovládaného místním bossem (Lo Lieh) přijíždí herci čínské opery, v čele se dvěma sourozenci. Boss pozve sourozence do svého domu, za prvé, aby se přesvědčil o vynikajících schopnostech bratra (Lau Kar Leung) a za druhé, aby z hezké sestry (Kara Hui) udělal svou konkubínu. Po zinscenovaném obvinění ze znásilnění bossovy manželky se musí bratr podvolit trestu. Pohůnci bohatého muže mu zchromí ruce a sestra zůstane v domě hlavního padoucha jako konkubína.

Chromý muž se živí jako pouliční herec, který má jen svou opičku a mladého přítele (Ho Hsiao), který se ho snaží chránit před tlupou výběrčích výpalného. Po sérii konfliktů se mladík rozhodne donutit mistra, aby ho naučil svůj monkey styl kung fu. Cítí potřebu pomstít se nejen výběrčím výpalného, ale i bohatému bossovi, který jeho mistrovi zničil život.

Choreografická perla klanu Lau je dlouhodobě jedním z nejlépe hodnocených kung fu filmů zlatého období Shaw Brothers.

Swordsman & Enchanteress

Swordsman & Enchanteress (1978)

Každý by chtěl získat legendární Deer Cuting Blade. A jeden z nejlepších bojovníků Wulinu, pan Liang Chengbi (Anthony Lau Wing) z Brokátové vily, by se o to mohl pokusit, protože je stejně dobrý, jako potulný šermíř Xiao. Zásluhou podivných intrik dívky zvané Malý Lord je unesena krásná manželka šermíře Liana, Bijun Liang (Cheng Li). Vina je svedena na šermíře Xiao (Ti Lung). Ovšem ze spárů Malého lorda ji zachrání právě šermíř Xiao, samotář a potulný bojovník s kopím. Mezi bojovníkem a krásnou paní se rozvine silné citové pouto, Xiao však paní Liang vrátí manželovi. Všechno ale nemůže skončit jednoduše. Ve hře je tajemný padouch Xu Rizu, legendární čepel, kterou vlastní, podivná vila, ve které se nachází loutkový svět miniaturních bojovníků a láska mezi šermířem Xiao a krásnou Bijun Liang.
Mysteriózní wuxia z roku 1978 natočil Chor Yuen podle Gu Longovy předlohy.

Ma Ge Bo Luo

Ma Ge Bo Luo (1975)

Marco Polo aka The Four Assassins začíná příjezdem benátského kupce do Číny, kterou ovládá mongolská dynastie Juan v čele s Kublaj chánem. Marco se stane chánovým rádcem a pomocníkem proti Hanům, kteří se nenáviděné okupaci brání.
Po incidentu v paláci, při kterém je zabit vrah vládce, Marco a jeho pomocníci vypátrají další rebely. Cestovatel zachrání krásnou sestru obou vrahů, kterou míní odvést do paláce. Cestou Marcova svita potkává čtyři chudé vesničany, kteří ji doprovodí do hostince na přenocování. Vesničané jsou ale ve skutečnosti žáci slavného mistra, který zdokonaluje jejich schopnosti v bojových uměních a krásná dívka mistrova dcera. Žáci dívku osvobodí a začnou se učit pod vedením přísných mistrů nové bojové styly. Marco Polo jako špeh paláce je jim ale na stopě.
Epický film Changa Cheh patří k méně známým počinům jeho filmografie.

Klan bílého lotosu

Klan bílého lotosu (1980)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu...

Klan nindžů

Klan nindžů (1981)

Za vlády dynastie Ming ohrožují Čínu japonští ninjové vyslaní japonským ministrem obrany(Yasuaki Kurata) na čínské území. Jejich hlavním úkolem je odstranění schopného čínského generála (Ti Lung). Ten je nucen hledat pomoc u tří mistrů bojových umění (Philio Kwok, Sheng Chiang,Lu Feng), za nimiž pošle svého syna (Han Yu). Tři mistři v utajení chrání generálův dům, který se jen hemží úkladnými vrahy a falešnými sluhy. Hrdinové ale musí čelit samotnému ministru obrany, největšímu bojovníkovi Japonska a zachránit generálova syna.

Mao shan jiang shi quan

Mao shan jiang shi quan (1979)

Pastýři těl musí dovést mrtvé do jejich domovů a opatřit proti jejich přeměně ve vampýry. Cesta je stále stejná a potíže se neočekávají a tak mistr (Lau Kar Wing) může klidně pít a hrát v nejrůznějších doupatech. Má přece schopného žáka (Wang Yu), který se o mrtvoly postará. Jenže právě tato cesta se nečekaně zkomplikuje, když pastýři dostanou na starost ještě jedno mrtvé tělo (Gordon Liu). To se nechová tak, jak by mělo, zlobí a na mrtvolu je podezřele čilé. Když mistr zraněný nemůže pokračovat v cestě, jeho roli převezme mladý žák s dívkou, která ho následovala po cestě mrtvých. Skupina padouchů hledá trestance uprchlého z vězení a kontroluje všechny cesty ze země. Zbývá jediná nekontrolovaná cesta, cesta mrtvých těl, po které zrovna kráčí mladý žák s dívkou, hopkajícími mrtvolami a jednou velice podezřelou...

Tian cai gong fu

Tian cai gong fu (1979)

Mladý učitel kung fu (Chan Lung) si společně se svým žákem založí školu, ale nezdá se, že by mu všichni přáli úspěch. Ve městě už zavedená škola funguje a její dva nejlepší žáci (Ho Hsiao, Ching Chu) se rozhodnou učitele nešetřit. Do hry se ještě dostane místní drsný hoch (Lee Hoi San) a je nejisté, jestli nová škola přežije.

Huo Yuan-Jia

Huo Yuan-Jia (1982)

Huo Yuan Jia (Leung Kar Yan) by se rád naučil otcovo kung fu, ale jeho otec chce ze syna vzdělance a nikoli dědice rodinného bojového stylu. Tradiční rodinné kung fu chce ukrást mnoho napodobitelů a špehů, ale otec střeží dobře svá tajemství až do doby, kdy se na jeho prahu objeví nový učitel (Yasuaki Kurata), který má vzdělávat jeho syna. Nanápadný, churavý muž je totiž ve skutečnosti vynikající bojovník z Japonska, který má vyzvědět vše o kung fu rodiny Huo. Mladý učitel si oblíbí svého žáka a místo hodin klasické literatury a kaligrafie ho začne učit to, po čem chlapec touží. Kung fu. Jejich tajné hodinyale skončí tak rychle, jak začaly a učitel se musí vrátit do rodného Japonska. Yuan Jia pilně cvičí a jeho otec stále netuší, že mu doma vyrůstá fenomenální nástupce. I silní otcové ale zestárnou a někdo musí převzít rodinné tradice. Zvlášť v době, kdy se nad Čínou stahují mračna a Japonci získávají navrch. Když otec přijde na schopnosti svého syna a předá mu rodinnou školu, Japonci vyzvou Yuana na veřejný souboj nejlepších bojovníků obou zemí. Žák musí stanout v souboji proti svému bývalému mistrovi...

Výkřik žlutého orla

Výkřik žlutého orla (1978)

V poušti najde mladý bojovník (Fu Sheng) vyčerpaného muže v černém (Ti Lung). Pomůže mu, ale místo vděku se dočká jen toho, že mu tajemný cizinec ukradne vodu i koně. Mladík ale cizince najde ve skalách a nezdá se, že by měl příliš velký vztek. Naopak. Pomůže neznámému proti banditům, kteří ho pronásledují a nenechá se odradit jeho odmítavostí. Bojovník s trojtyčí mladíkovi začne zvolna odhalovat svou minulost, ve které byl jedním z klanu vedeném bezcitným kmotrem (Ku Feng). Jako jeden ze Třinácti orlů musel vraždit, rabovat a krást, ale po jedné z podobných akcí byl vážně raněn a zachráněn vesnickou rodinou. Teprve v opuštěném vesnickém stavení, kde se ho ujala rodina kultivovaného literáta poznal lidské teplo a lásku. Jeho dobrý úmysl polepšit se ale zničilo jak vyvraždění rodiny, která mu zachránila život, tak jeho vlastní zabití těhotné ženy, dcery kmotrova nepřítele. Třináctý orel touží po pomstě a také po smrti z ruky manžela mrtvé ženy. Musí zabít svých dvanáct druhů i kmotra, aby mohl najít klid. A mladík beze jména se na cestu pomsty vydává spolu s ním.

Chu liu xiang

Chu liu xiang (1977)

Chu Liu Hsiang (Ti Lung), brilantní, chytrý a kultivovaný muž trpící onemocněním dutin a slabostí pro své tři krásné žákyně, který je zároveň mistrem bojových umění musí na žádost princezny z ostrova Magické vody rozplést záhadnou vraždu tří vůdců tří klanů, ve které figuruje jed zvaný magická voda. Jeho pátrání se zaplétá, svědci umírají a Chu se musí střetnout s mnoha protivníky, kteří mu pátrání nijak neusnadňují. Do cesty se mu ještě připlete záhadný šermíř (Ling Yun), divoká pouštní princezna(Li Ching) a buddhistický mnich (Yueh Hua). Šarmantní Chu Liu Hsiang přijde na stopu dávné vraždy japonského bojovníka Iky, který po sobě zanechal dvě děti. Tato vražda spojuje všechny ostatní a děti jsou klíčem k záhadě. Když už ale Chu začíná chápat, jak se věci mají, je unesen na ostrov Magické vody, kde žije tajemná bisexuální princezna (Pei Dee), ke které vedou nitky celého příběhu.

Duo qing jian ke wu qing jian

Duo qing jian ke wu qing jian (1977)

Zasněženou krajinou se do míst svého mládí vrací po deseti letech jeden z nejlepších bojovníků Wulinu, Li Xun Huan, který se utápí v melancholických náladách kvůli ztracené lásce a životu vůbec. Ale jeho návrat není příjemným výletem, protože svět zdejších bojovníků zasáhla temná přítomnost bandity zvaného Švestkový květ. Do cesty se slavnému vrhači dýk postaví krásná Lin Xian Er (Cheng Li), která za dopadení badity slíbí svou ruku. I když je její nabídka lákavá, vypátrání totožnosti tajemného Švestkového květu s sebou nese příliš mnoho nebezpečí a soubojů s bojovníky různých úrovní. Li Xun Huan musí vybojovat mnoho soubojů a dokázat, že on není obávaným banditou. Důkazy proti němu se ale množí a svědkové jeho nevinny záhadně umírají. Li Xun Huan musí v přestávkách mezi četnými alkoholickými excesy a záchvaty kašle přijít na to, kdo je pachatel mnoha vražd a najít mezi zrádci spojence. Alespoň jedním si může být jist. Divoký šermíř Ah Fei (Derek Yee) je jeho skutečný přítel a na jeho pomoc se může hlavní hrdina spolehnout.

Mo jian xia qing

Mo jian xia qing (1981)

Li Xun Huan (Ti Lung) a jeho malé létající dýky se vrací v ještě melancholičtější podobě. Li už cítí únavu a rád by odešel ze světa bojovníků Wulinu, ale je tu nastupující generace ambiciózních šermířů, kteří s ním chtějí poměřit síly. Jako by nestačilo, že si Li nemůže v klidu vypít svůj džbánek vína, jeho klid narušuje i zavilý Shangguan Jinhong (Ku Feng), který chce ovládnout celý bojovnický svět. Li se tedy má opět spojit se svým přítelem Ah Feiem (Derek Yee) a zachránit prestiž i řád Wulinu. Ah Fei je ale plně ovládán krásnou a podlou Lin Xian Er, která ničí jeho osobnost a Shangguan Jinhong volá na pomoc velice silného spojence v levorukém šermíři Jing Wumingovi (Fu Sheng), který je označován za neporazitelného. Nastal čas, kdy Li a jeho malé létající dýky poměří sílu s mocným nepřítelem a jeho vražednými prstenci draka a fénixe...

San shao ye de jian

San shao ye de jian (1977)

19. dne 9. měsíce v 5 hodin se sejde šest šermířů na předem určeném místě, aby vybojovalo souboj o nejlepšího z nich. V souboji je zabit Třetí mistr a Yen Shi San (ling Yun) jde oznámit, že porazil nejlepšího z šermířů. Ale zabil skutečně Třetího mistra? Ve stejnou dobu nenápadný chudý tulák Ah Chi (Derek Yee) nastoupí jako pomocná síla v nevěstinci, kde se zastane krásné prostitutky Hsiao Li (Yu On On). její rodina mu poskytne útočiště a Ah Chi se jí za to odmění ochranou. O chudého muže je ale velký zájem a mnoho lidí s ním chce bojovat. Ah Chi je totiž skutečným Třetím mistrem, který se zřekl bojovnického života a chce už jen svůj klid. Ten mu ale svět Wulinu nedopřeje. Ah Chi je lstí otráven a zbývají mu už jen tři dny života. Musí najít protijed, aby si mohl vzít svou vyvolenou, jenže muž, který znal tajemství protijedu už zemřel. Ah Chi může být vyléčen pod jedinou podmínkou. Že povstane jako Třetí mistr a střetne se s Yen Shis Sanem, aby pomstil smrt své jediné lásky a dokázal, že titul nejlepšího ze šermířů mu přísluší právem.

Na Zha

Na Zha (1974)

Na Zha (Fu Sheng), syn vojenského velitele je neposlušný mladík, který rád utíká z domova, aby poznal život normálních lidí. Jednoho dne však zachrání dívku, které se chce zmocnit syn dračího vládce východního moře a dračího syna zabije. Dračí král žádá odplatu za smrt svého syna (Fung Hak On) a Na Zha se musí sebeobětovat. Po smrti je ale vzkříšen svým taoistickým mistrem, získá nové tělo z květu lotosu a stane se nebeským bojovníkem, který se po nebesích pohybuje pomocí ohnivých prstenců a chrání lid, který ho začal po jeho smrti uctívat jako světce.

Na Zha je čínská mytologická postava, která byla importovaná i do Japonska. Při svých dobrodružstvích bojoval i s Opičím králem a jeho legenda patří ke klenotům čínské literatury.

Xiao nian Su Qi Er

Xiao nian Su Qi Er (1985)

Klasický příběh režiséra Lau Shut Yueho, který více nebo spíš méně zachycuje biografii legendárního Drunken Mastera neboli Beggara So, figurky dynastie Ching, patřící k deseti tygrům z Kwantungu. So v podání Gordona Liu je neposlušný mladík se sklony k alkoholismu a skvělému kung fu, který odhalí ve svém učiteli klasické literatury (Pai Piao)skutečného mistra drunken stylu. Zásobuje ho tedy vínem a učí se místo literatury kung fu. Jeho mistr má ale pohnutou minulost, ve které figuruje chorobně čistotný padouch (Wang Lung Wei). Ten mistra zabije a díky sledu osudových náhod zavraždí i bratra Beggara So. So se musí postavit padouchovi a zahodit všechny vazby na konzervativní společnost, aby se mohl stát čínskou legendou se vším všudy.

Chou lian hu an

Chou lian hu an (1972)

Man of Iron (Warrior of Steel) vypráví o městě, kterému se snaží vládnout lokální boss se svými pohůnky. Proti němu stojí mladý mistr bojových umění (Chen Kuan Tai), který se rozhodně nechce přizpůsobit poměrům, vládnoucím ve městě. Neustálé střety drsného mistra s pohůnky hlavního záporáka vygradují po tom, co mladík zbije bossova povedeného synka a poté, co mu přebere přítelkyni, vyhlášenou bohatou dámu z lepší společnosti.

Železná dlaň

Železná dlaň (1972)

Nadaný student Ge Hou (Lo Lieh) se ocitne mezi dvěma znesvářenými školami bojového umění v době japonské okupace Číny. Intriky neberou konce a na obou stranách se vrší mrtví. Mistr druhé školy, který touží zvítězit v boxerském turnaji se chce mladíka zbavit, proto mu zraní ruce. Jediná šance hrdiny je naučit se dokonale techniku Iron Palm, aby mohl nejen zvítězit v turnaji, ale postavit se jak konkurenční škole, tak prohnilým Japoncům a jejich karate.

Výcvik 36. komnaty

Výcvik 36. komnaty (1985)

Nezdárný Fong Sai Yuk (Ho Hsiao)je hyperaktivní mladík, který velice dobře ovládá kung fu. Ale ani jeho dva bratři ho neudrží. Fong zlobí, šílí, pere se a neposlouchá učitele. Jeho kousky přivedou celou rodinu do nebezpečí a milující matka Fonga přivede do Šaolinu, kde se ho má ujmout mnich San Te(Gordon Liu). Ale ani ten kluka nezvládá. Fong tajně uteče z kláštera a ve své naivitě uvěří prohnanému mandžuskému guvernérovi i jeho pohůnkovi(Lau Kar Leung), že vlastně nemají nic proti Číňanům a chtějí je pozvat na svatbu Číňanky a mandžuského mladíka. San Te musí zachránit své žáky a pomstít se oklupantům.

Cheung booi

Cheung booi (1981)

Krásná Dai-Nan(Kara Hui) si vezme svého starého mistra, aby zachránila jeho majetek před zloduchem Yu Wing Sangem a předala ho poctivému bratru svého muže Jing Chuenovi(Lau Kar Leung). Když se oba příbuzní setkají, ocitnou se v prazvláštní situaci. Mladá manželka staršího bratra je totiž v rodinné hierarchii výše postavená, než o mnoho let starší Jing Chuen a musí jí být z jeho strany prokazovaná povinná úcta. Když se ze studií vrátí ještě Jing Chuenův poameričtělý syn a zjistí, že má novou krásnou tetičku, o zajímavé situace není nouze.

Xing mu zi gu huo zhao

Xing mu zi gu huo zhao (1979)

Dva rozhádaní mistři kung fu získají dva nové žáky, které mají do dvou let naučit všechno, co znají a tak ukázat, kdo z nich je lepší. Na scéně se ale objeví třetí žák Fei Jai, který se po dobré radě bodrého tlouštíka, ovládajícího bojové umění (Sammo Hung) rozhdne učit v obou konkurenčních školách. Když je jeho trik odhalen, Fei Jai si musí najít nového mistra, kterého najde právě v onom bodrém tlouštíkovi a pomoct oběma školám proti padouchovi, který by se rád pomstil za dávnou křivdu.

Reklama