Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (164)

plakát

Křižovatka smrti (1998) 

Celkem povedená ale taky ničím nezajímavá buddy komedie. Tuckera jsem nikdy moc nemusel ale tady mi ani tolik nevadil, a dokonce má i pár vtipných hlášek. Jackie Chan se zase dost snaží v akčních scénách, a tak film rozhodně nenudí. Zkrátka, žádný veledílo to teda rozhodně není ale koukat se na to dá, a když od toho nic nečekáte tak vás to možná i příjemně překvapí. Na čtyři hvězdičky to asi není ale na velmi silné tři ano. Na večer s rodinou naprosto ideální.

plakát

Old Boy (2003) 

„Nebyl to penis Woo-jina, ale jazyk Oh Dae-sua“, prohlásí hlavní záporák a tváří se jako kdyby právě odhalil největší moudro v historii filmu. Tak takový kulturní šok jsem u filmu snad ještě nezažil. Od začátku až do konce jsem se u každé scény ptal na co se to sakra dívám. To přece nemůžou myslet vážně. Oni fakt chtějí abych tohle bral seriózně? No to snad museli točit mimozemšťani. Old Boy je tak neskutečně dementní film že jsem u nejedné vážné scény bouchnul smíchy. Chvílema jsem si připadal jako kdybych se díval na pokračování legendárního snímku The Room, jenže pak začali sekat lidem ruce a znásilňovat ženský a mě ten smích rychle přešel. Korunu tomu dávají naprosto nepochopitelné herecké výkony. Hlavní hrdina se tváří jako kdyby mu v maskérně provedly lobotomii, jeho milá je celou dobu zmatená jako kdyby zabloudila cestou do sámošky a náhodou se ocitla před kamerami, no a hlavní záporák tam zjevně nechce být a nemůže se dočkat až bude moct jít domů. To v Koreji není ani jeden normální herec? Fakt nevím co se na tom všem tak líbí. Je tu jedna dobrá scéna (vy víte která) a jedná dobrá písnička která ale ve filmu zazní tak padesátkrát.

plakát

Město bohů (2002) 

Filmařsky dobře zvládnutý naturalistický pohled do života Brazilské chudiny a gangů které jim vládnou. Lehce epizodní struktura filmu dost prospívá a trochu kompenzuje drsnější scény chvilkami relativního míru. Ale i tak docela dost drsný film.  Není tu co vytýkat. Jeden z mála filmů, které by asi měl vidět každý.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Spíše, než Foresta Gumpa mi to připomíná Malého velkého muže. Vzpomínky na minulost se celkem daly ale dějová linka v přítomnosti byla teda totální ztráta času. Bohužel i ty lepší části potápí krajně nesympatický hlavní hrdina. Forest Gump byl sice idiot ale mimo to i hodný a dobře smýšlející člověk, takže se mu dalo fandit. Dědek je taky idiot ale jako dobrého člověka bych ho teda rozhodně nepopsal, a tak jsem mu ve všech těch ztřeštěných historkách vůbec nefandil. Humor tady taky celkem kolísá. Je tu pár dobrých vtipů ale skutečně jen pár. Z mého pohledu silně přeceňovaná nuda.

plakát

Nepohodlný (2005) 

Tenhle film mě neoslovil už před lety, když v něm hrál Harrison Ford a jmenoval se Uprchlík. Se změnou jména, horšími herci, slabšími dialogy a levnější produkcí se z toho vyklubal o něco horší film (kdo by to byl čekal). Bohužel se taky změnila lokalita, ve které se příběh odehrává, a tak se místní recenzenti nechali obelhat, že jim tenhle film má co říct o Africe, a to i přesto že by se tenhle příběh mohl odehrávat třeba na Marsu a nic by se nezměnilo. Jestli chcete vidět film který vám má co říct o zvěrstvech které se dějí v Africe a nečinnosti západu tak je tu Hotel Rwanda. Jestli se chcete podívat na thriller z farmaceutického prostředí tak se podívejte na Uprchlíka. A jestli se chcete dívat na film který se tváří, že zvládne obojí a ve skutečnosti nezvládne ani jedno tak nevím co máte za problém.

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Nikdy jsem nebyl velký fanda těhle ztřeštěných komedií, ale když už se musím na nějakou podívat tak preferuju Stillera. Ten totiž pod pozlátkem parodie skrývá kritiku skutečných nešvarů v Hollywoodu a zábavním průmyslu obecně. Ne vždy se mu to daří a pozlátko často vyhrává ale i tak tam alespoň je cítit nějaká snaha. Sandler se o nic takového nikdy nesnažil a zbývají mu tak jenom ty ztřeštěné fóry. Některé jsou fajn, některé dokonce i dobré ale většina je spíš těžce podprůměrná. Řekl bych že tak minimálně polovina fórů je založená na tom, že mladý Zohan šuká staré báby. Možná jsem se trochu ušklíbl poprvé, ale potřicáté už to nefunguje.

plakát

Renfield (2023) 

Filmaři měli jedno eso v rukávu Nicolase Cage, takže se samozřejmě rozhodli ho vůbec nevyužít a ve filmu skoro nevystupuje. Je to škoda, protože i s tím málem dokázal Cage hodně a všechny scény ve kterých je jsou naprosto úžasné. Až natočí další remake Drákuly tak s Cagem to bude pecka jak něco. Bohužel, zbytek filmu je naprosto nekoukatelný. Obě hlavní postavy mě celou dobu neskutečně štvali, pokusy o komedii jsou spíše trapné než vtipné no a o příběhu radši ani nebudu mluvit. Je to škoda, protože filmaři skutečně narazily na zlato a pak se rozhodli ho ignorovat. Nechápu.

plakát

Polibek upíra (1988) 

Má to své momenty, ale jako celek je to naprosto neskutečná nuda. Cage se sice hodně snaží a nejednou mě teda fakt rozesmál ale pomalé tempo je jedna z těch věcí které sebelepší výkon nezachrání. Dvě hvězdy za Cage.

plakát

Rituál (2006) odpad!

Šel jsem do toho s vědomím, že to bude blbost ale i tak mě to celkem zklamalo. Takhle slabého Cage jsem snad ještě neviděl. Ten chlap má na plátně vždycky takovou energii, že strhne všechnu pozornost na sebe, a i tu největší kokotinu na světě přetvoří v koukatelnou komedii. Tady ale působí neskutečně nevýrazně. Připadalo mi to jako kdyby to vůbec nebyl on. Všechno ostatní bych dokázal odpustit, ale tohle nejde.

plakát

Plán 9 (1959) odpad!

Filmy tak špatné až jsou vlastně dobré bych spočítal na prstech jedné ruky a tohle rozhodně není jeden z nich. Tím samozřejmě nechci říct že Plán 9 je pouze špatný film, zas až takový optimista nejsem. Tohle je dost možná ta nejdementnější, nejnudnější a nejamatérštější kokotina kterou jsem kdy viděl. I přes poměrně krátkou stopáž jsem film nedokoukal. Dal jsem tomu půl hodiny a pak jsem to musel vypnout, jinak bych asi umřel nudou, a to už jsem dokoukal nejednu sračku v černých číslech. Nebýt Burtona tak má film maximálně 10 % a jméno Ed Wood už dneska nikdo nezná.