Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal čím to je, že to vikoriánské období působí tak temně. A je jedno zda se jedná o ryze anglické lokace či Ameriku. Móda, architektura a svět, který se jen zvolna vymaňoval ze středověkého způsobu života, to vše z něj dělá ideální kulisu pro horory i v krásné letní dny. Natož pak za zimních večerů či smogových mlh anglických velkoměst.  Ač už se leckde rozbafávaly parní stroje, či jiskřila první elektřina, většina tehdejšího světa měla stále ještě v obydlích krby, černé kuchyně a za večerů svítila svícemi. Když venku padla tma, byla prostě tma jak v pytli .-). Bledě modré oko se odehrává v zimních kulisách v jedné z vojenských výcvikových škol pro kadety. Na podivné vraždy s rituálním podtextem je k jejich vyšetření přizván zkušený vyšetřovatel (Ch. Bale). K ruce mu pak sekunduje v postavě E. A Poe (Harry Melling). Zde se musím pozdržet. V té záplavě dnešních filmů člověk bere tak nějak automaticky, že herci odvedou solidní výkon. A jelikož tak tomu je, nijak se už nad tím nepozastavujeme. Vždyť to tak má být! Nebo ne ? :-) Občas někde něco někdo hraje špatně, je třeba afektovaný a pak si řekneme, no ten a ten tedy hrál opravdu blbě. Málokdy (alespoň mne) ohromí nějaký výkon natolik abych zpozorněl a věnoval se i herci samotnému. Je to logické. Jsme zmlsaní, přesycení. Těžko nás ohromit něčím novým. Ale jestli jsem byl u Arvéda paf z výkonu pana  Kerna, pak tady to bylo z výkonu pana Mellinga. Fakt klobouk dolů. To jak to pojal... Paráda. Já naprosto nechápu zdejší podprůměrné hodnocení. Film byl super. Ano, chyběly tam nějaké vypjatější momenty. Jenže člověk by řekl, že to bylo tak správně. Ta doba byla taková, pevně svázána společenskými pravidly a danými rámci chování. I tak na konci dojde k dost zajímavému rozuzlení a kdo má rád tuhletu dobu devatenáctého století, pak neváhejte. Tahle vikroriánská kriminálka za vidění stojí mnohem víc, než další díl Policie Ústí na d Labem. Že takový seriál ještě není? Nebojte! Určitě bude. Ústí and labem tuším ještě nebylo ne ? Dávám za 4 písmena na útržku papíru. * * * * ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1830 sa vo vojenskej akadémii v štáte New York za záhadných okolností obesí jeden z miestnych kadetov. Na miesto je privolaný detektív Landor, ktorý má zistiť, čo sa na mieste stalo. Obesenému mužovi niekto z hrudníka vybral srdce, takže začína byť jasné, že pôjde o neobyčajný prípad. - Podobne ako Antlers velmi depresívny film. Nepríjemné pocity dokáže Scott Cooper vytvoriť s prehladom, ale podobne ako u jeho predchádzajúceho filmu som mal pocit, že sa bojí zatlačiť na pílu a nechce stratiť divákov, ktorí mali radi jeho diela ešte predtým, než sa začal sústrediť na tvorbu hororov. Osobne ma nepotešila ani prehnaná stopáž, ktorá sa tu k pomalému tempu príliš nehodila, ale inak k tomu nemám viac výhrad. Chémia medzi Landorom a fenomenálne zahraným Poeom mi prišla super, dej bol až do úplného konca plný prekvapení a výprava mi prišla zvládnutá s prehladom, rovnako ako vynikajúco využitá práca s nepríjemne mrazivým prostredím. Keby to išlo do kín medzinárodne, asi by to neuspelo, ale ako VOD film na začiatok novej hororovej sezóny u mňa spokojnosť. Som zvedavý aj na režisérov ďalší horor A Head Full of Ghosts a zaujímalo by ma, prečo je tak zaťažený na točenie filmov podla predlohy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmu s tohto obdobia a celkom som sa po ukážkach aj tešil na tento prípad, no nakoniec ostala iba divná pachuť po dopozeraní filmu. Atmosféra filmu sa vydarila, bavil ma príbeh aj postava Christiana Balea, no nebavil Harry Melling ako Edgar Allan Poe. Taktiež mi aj tempo filmu prišlo nevyvážené a miestami sa film dosť vlečie. Čo je však veľké plus je záver filmu, ktorý sa vydaril a doslova vytiahol tromf až na poslednú chvíľu. 65% - 3* ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborný film, ktorý sa zo začiatku síce trochu tiahne, ale potom to úplne vynahradzuje parádnym herectvom(hlavne trojlístok Bale, Melling a Andersonová, ktorá sa zjaví až neskôr), krásnou výpravou, kostýmami, postavami, atmosférickým zimným a goticko hororovým vizuálom a korunu všetkému nasadzuje pointa. Nakoniec vtiahlo a nepustilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Standardní Netflix zklamání, kterých se rok co rok kupí čím dál tím víc. Scott Cooper, Christian Bale a námět kombinující mystiku a detektivku v 19. století tu dostali na prdel. Takovou nudu a prázdný děj si podobný příběh nezasloužil. Přitom zde film hravě ještě k tomu překračuje dvě hodiny stopáže. Nejhorší na tom všem ale je, že ve filmu je celá řada dobře odvedené práce, která kdyby byla podpořeny lepším scénářem, mohla to být pecka. Takhle tu Harry Melling v roli Edgara Allana Poea překračuje svoje herecké hranice, ale je mu to úplně k hovnu. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)
  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama