Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I přes mou náklonnost k pomalým filmům se mi tenhle vlekl jako smrad. A spíš než pochmurný mi přišel zdlouhavý, rozvláčný. Pomohl by schopnější režisér, nebo o půl hoďky kratší stopáž, nebo obojí. Knižní předloha přitom vypadá dobře, podle anotací. Ale při filmu máte pocit, že třeba zakomponování postavy kadeta Poea do příběhu je pouhý komerční kalkul. A nepříliš vydařený, protože jeho představitel je ukrutná držka a hraje (resp. přehrává) ukrutně pitomě. Závěrečné rozuzlení je však (i díky "Poeovi") překvapivé, ale jestli mi ty víc než dvě hodiny života stály za to, si nejsem úplně jistý. Nakonec zaokrouhluju nahoru, a to ze dvou důvodů: 1.Bale, 2.Anderson. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Scott Cooper potřebuje dohled studia jako sůl, protože největším problémem je právě jeho unylá a nenápaditá režie a neochota pustit nějaký materiál na podlahu střižny (obrazně řečeno). Příběh není špatný a především finále je hodně silné, jenže celkové vyšetřování nemá tah a potácí se od jedné stopy k druhé aniž by se budovalo napětí nebo cokoliv originálního. Naštěstí tu máme skvělého Balea, který to vyloženě táhne na svých bedrech. Melling Poea zvládl hodně přesvědčivě a Baleovi zdatně sekunduje. Shoreova hudba dělá polovinu atmosféry. Velká škoda, protože potenciál tu byl obrovský, zvláště s přihlédnutím ke skvělému rozuzlení. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bavil mě Bale, bavila mě atmosféra, zasazení i skutečná pointa, jež následuje po "prvním" odhalení. Herry Melling si mě získával pomalu a byl to vlastně až finální monolog, který mi jeho Poea prodal. Gillian Anderson zůstala nevyužitá, Roberta Duvalla jsem díky plnovousu "viděl" až během závěrečných titulků, v rámci tempa by Cooper potřeboval lepší střihačské nůžky, ale na druhou stranu jsem neměl potřebu přetáčet. Jen občas kontroloval hodiny. Vzato kolem a kolem mi ale Bledé modré oko coby detektivka s osobním přesahem v zasněženém 19. století sedla, jen to mysteriózno tam ve výsledku vůbec být nemuselo. Za mě nějakých 70 %. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, příšerná nuda. Příběh, který se táhne tak dlouho a vůbec se neposouvá, ničím nezaujme. Přitom všechno kolem funguje - kamera, výprava, slušná atmosféra, velmi dobré herecké obsazení...Ale jako už mnohokrát slabý scénář a nulový příběh dokáže všechno zabít. Druhou hvězdičku dávám za poslední půlhodinu a konečné rozuzlení, nicméně čtenáře E. A. Poe nemůže takový zvrat zaskočit,  v jeho díle se objevuje. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o filmu dozvěděl celkem jsem se na něho těšil, protože jednou z hlavních postav příběhu měl být E.A. Poe, kterej patří k mým oblíbeným spisovatelům. Mé nadšení ale celkem zarazilo jméno režiséra. Od Scotta Coopera jsem viděl jen Antlers(2021). A ačkoliv Antlers všeobecně slavil úspěch tak já jsem byl asi jednou z výjimek, protože mě tenhle film absolutně neoslovil. Po tomto faktu už jsem k snímku The Pale Blue Eye přistupoval obezřetněji. Jak se ale ukázalo moje obavy byly zbytečný. Příběh filmu mě pohltil hned na začátku a dá se říct, že mě nepustil až dokonce. Ani mi nepřipadalo, že to má dvouhodinovou stopáž. Velkej podíl na tom má zajímavej příběh a všudypřítomná ponurá atmosféra. Velkým plusem filmu je samozřejmě herecký obsazení. V čele s Ch. Balem, kterej měl téměř pořád kamennej xicht(myšleno v dobrým slova smyslu). Přiznávám se, že mě osobně ale víc nadchl výkon Harryho Mellinga v roli E.A. Poea. Za mě excelentní výkon a nutno dodat, že i vzhledově do role E.A. Poea nemohl být vybrán lepší herec. Tímhle kouskem si u mě Scott Cooper napravil reputaci a do jeho dalšího snímku už nepůjdu s takovými obavami. Za mě zasloužený 4 hvězdy. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Hoci sa film odohráva v USA a postavy sú americké, väčšinu obsadenia tvoria Briti. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama