Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak mi v poslednom čase pripadá, že sa za produkciu od Netflixu, začína platiť iba za značku. Každý vieme, v akých ďalších priemyselných odvetviach to platí ( ´´skvelé´´ značkové burgre, či ´´nesmrteľné topánočky´´, či oblečenia ). Štedrý rozpočet, hviezdne obsadenie a hlavne už virózne prijímaná tvorčia sloboda ( ktorá už nemá so slobodou nič spoločné, pretože ide len o dovolené, arogantné masírovanie ega ), nedosahujú diváckych výsledkov. A to už nehovorím, akým PR znásilňovaním sa tie ktoré snímky streamovacích TV, dostanú do nominácii na kedysi KINO FILMOVÉ ceny. Úpadok je jasný, každopádne ale česť výnimkám ( MONOKEL medzi ne nepatrí ). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mellingův herecký projev mě první půlhodinu strašně iritoval, ale pak si to nějak sedlo. On je zvláštní týpek. Kdysi jsem někde četl, že každý člověk má nějaký ekvivalent zvířete, tak on je v mých očích netopýr. Jestli někdy bude remake Nosferata, hlasuju pro něj všemi končetinami. Jinak se mi strašně líbil vizuál, poctivý exteriéry, moc se mi líbilo to svícení svíčkami a ten poutavý kontrast, co to vytvářelo, atmosféra byla lahůdková, ta zima tomu přidala strašně moc. Tempo filmu bylo ok, tyhle pozvolna vyprávěné příběhy jsou moje parketa, pointa v závěru po prvním odhalení mě překvapila. Nemám s tímhle filmem problém, na rozdíl od zde již přesycených kolegů. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by The Pale Blue Eye vyznelo lepšie v rámci antológie typu Kabinet kuriozít, pretože mám dojem, že hodina vyšetrovania a odhalenie by vystačilo na hodinu. Cooper má ale pocit, že nakrúca ťažkotonážny art, keďže mu kývlo toľko slávnych hercov a naťahuje, čo to ide. Niežeby dĺžka bola priamo na škodu veci, avšak filmu skrátka chýba zopár napínavých scén navyše, mohli sme tu mať pri trocha väčšej snahe ďalšiu klasiku typu Meno ruže. Záverečné odhalenie som nečakal, respektíve dodatok, dostali sme určite viac zmotivované rozuzlenie než to prvé, zdanlivo všetko objasňujúce. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Až príliš pomaly plynúca historická kriminálka, ktorý dokáže sľubný štart pretaviť len vo vcelku pôsobivé záverečné rozuzlenie. Všetko ostatné je však nakrútené až tak rutinne, nezúčastnene a bez výraznejšieho napätia, že lepší výsledok zachraňuje výhradne prítomnosť postavy E.A. Poa a obstojná hudba Howarda Shora. 50% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se, že Scott Cooper potřebuje dohled studia jako sůl, protože největším problémem je právě jeho unylá a nenápaditá režie a neochota pustit nějaký materiál na podlahu střižny (obrazně řečeno). Příběh není špatný a především finále je hodně silné, jenže celkové vyšetřování nemá tah a potácí se od jedné stopy k druhé aniž by se budovalo napětí nebo cokoliv originálního. Naštěstí tu máme skvělého Balea, který to vyloženě táhne na svých bedrech. Melling Poea zvládl hodně přesvědčivě a Baleovi zdatně sekunduje. Shoreova hudba dělá polovinu atmosféry. Velká škoda, protože potenciál tu byl obrovský, zvláště s přihlédnutím ke skvělému rozuzlení. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Netflix predkúpil práva na film za približne 55 miliónov USD. (Arsenal83)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Reklama

Reklama