Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

kingik 

všechny recenze uživatele

V českém znění Jiří Prager. To se mně vybaví jako první ve spojitosti s tímto stařičkým seriálem. A pak hned následuje úvodní chytlavá znělka a hopsající klokan Skippy s nadprůměrnou inteligencí. Když byl tenhle seriál u nás populární, tak z hlediska tvorby pro děti mládež to bylo něco, co dokázalo přikovat diváky všech věkových kategorií do křesel. Už tehdy to nebyla žádná novinka, ale nevypadala tak zchátrale po obrazové a technické stránce, jako s odstupem několika let. Vybledlé barvy klokanovi už tolik nesluší, ale některé epizody byly zdařilé, s pěknou australskou faunou. Seriál pro pamětníky. 60% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Sleduji znova s dětmi a dávám jednu hvězdičku navíc. Hodnotit seriál z pohledu dospělého je snadné a zkritizovat lze leccos. Ono je to ale určeno pro děti a na ty to zabírá i dnes. Je to natočené přesně tak aby se jim to líbilo a aby to pro ně bylo pochopitelné, má to jakési řekněme ekologické poselství, herectví není špatné, zápletky poměrně promyšlené, děj má spád, místy je to i vtipné. Možná je v tom mém hodnocení přece jen nostalgie, ale právě proto, že jsem to opět shlédl, se nebojím udělit Skippimu čtyři hvězdičky... Edit po shlédnutí deseti dílů: Hvězdičku zase ubírám, příběhy jsou zpravidla notně přitažené za vlasy a nepravděpodobné. Vlastně to je akčňák, jenomže v dětském balení... Edit po shlédnutí všech 29 na DVD česky vydaných dílech (zřejmě komplet první série): Je zajímavé, že soudruzi z celé první řady vybrali pouze jedenáct dílů, zřejmě dosti náhodně, a ty dávali pořád dokolečka. Až shlédnutí celé první série například vysvětlí, kde se v seriálu nejednou vezme Clancy atp atd. Na víc asi tehdy nebyly valuty, nebo že by vadil "zápaďácký styl života"? ()

Reklama

Muf911 

všechny recenze uživatele

Zrada, po dvaceti letech jsem zjistil, že Skippy není on, ale ona! Ale děti v Československu to tenkrát asi neřešili, jestli má samec kapsu. Myslím, že na svou dobu to byl moc povedený dětský seriál. Vždycky jsem hrdinům seriálu záviděl, že mohou všude lítat helikoptérou a školu absolvovat jen přes rádio. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.9.1982, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Nostalgia: http://www.youtube.com/watch?v=uRQnrY5V-rY. Inak toho fotríka na Slovensku daboval tuším Štefan Mandžár. - Skippýýýý, Skippýýýý, Skippy hneď je tu hneď je tam .... (26.1.2007) Dnes vydal ATYPFILM prvé tri epizódy na DVD. S pôvodným českým dabingom. Ale bez pôvodného slovenského dabingu, (ktorý leží nedotknutý v archíve STV), hoci je to určené najmä deťom. Čiže si to môžu strčiť do veľactenej K.L.O.A.K.Y. ! (11.6.2009) ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábava o chytrém klokanovi. Přiznávám se, že jednu hvězdičku přidávám z nostalgie, ale nikoliv proto, že bych si seriál nepamatoval (právě jsem viděl všech 91 dílů). Mj. i v Austrálii je seriál populární (zejména u generace dnešních cca čtyřicátníků), např. náš australský průvodce na safari v Uluru nikdy nepoužil pro klokana anglický výraz "Kangaroo", ale jedině "Skippy", kdy potvrdil, že ti co seriál sledovali, prostě ví. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Filmári mali veľké problémy s vtákom Emu, ktorý sa v seriáli volá Hector. Býval pri filmovaní často agresívny, tak mu štáb dával whisky, aby skrotol. Ale na ďalší deň sa s ním potom vôbec nedalo natáčať. (Raccoon.city)
  • Garry Pankhurst (Sonny) absolvoval okrem nakrúcania 20 hodín reálneho vyučovania týždenne s objednaným učiteľom, nakoľko bol v čase natáčania ešte školákom. (Raccoon.city)
  • Tony Bonner (Jerry) neustále žiadal produkciu o vyšší honorár, až ho napokon v poslednej tretine seriálu vyhodili. O niekoľko rokov neskôr, keď bol seriál vydaný na DVD nosičoch, sa Tony bez úspechu právne súdil o ušlé tantiémy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama