Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Had ve stínu orla (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Akční komedie plná strhujících bojových scén a choreograficky dokonalých čísel umění kug-fu s Jackie Chanem a od choreografa filmu Tygr a drak. (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

corona 

všechny recenze uživatele

Vtipná komédia s mladým Jackiem, o tom ako sa z fackovacieho panáka stane bojovník /o ničom inom to ani nemohlo byť/ a o tom že najdôležitejšie v živote je aký štýl kung fu ovládate a do akej školy chodíte. Najviac sa mi páčil boj Jacieho o suchú a čistú podlahu, to bol asi choreograficky najlepší kúsok vo filme. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

OFF TOPIC : Když k tomuto filmu napíšu několik kund, nějakou tu piču a okořením to svým okopírovaným čurákem, zřejmě si bodově nijak nepolepším. Zvysoka seru na facebook i 99% jeho uživatelů, to procento si nechávám pro několik nešťastníků z řad mých kamarádů, kteří jsou onou autistickou sociální sítí bohužel postižení také, nemám Vám to za zlé, přátelé i já tam mám, tuším, nějaký zahnívající profil. Komentáře píšu obsesivně od té doby, co jsem se již před lety registroval na téhle pomomilné databázi a vždy jen pro svou osobní radost, zda mi některý z těch téměř 1900 kvalitativně různorodých výpotků přinesl některý z mých současných 37 bodů vlastně ani netuším, možné to i je, kdo ví. Každopádně je mi to zcela virálně u prdele. Každý jsme nějaký, já se na čsfd nerealizuju, to ale neznamená, že ji nemám rád. To že nejoblíbenějším uživatelem je prachobyčejný pisec, který to má jen za vytrvalost je ale furt lepší než současných Padesát odstínů pubertálního ČUrÁKa, z kterých mi je tak trochu smutno. Ale spíš na obecné rovině, co z těchle pablbů (fans) jednou bude?...Ach jo. ŠKOLA HADA: Klasické choreograficky dokonalé kung-fu s vynikajícím Chanem, který místy předvedl i embrya později rozvinutého hereckého talentu. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Odpovídající název by byl spíš Snake in the Eagle's Shadow in shadow of drunken master. Tento film je dobrý (pokud máte rádi kung-fu filmy), ale ne tak dobrý jako Drunken master. Je vidět, že Chan s Woo-ping Yuenem se ještě trochu hedali. Není tu tedy tolik humoru jako v jejich následujícím dílku, dělí se o prostor (hlavně z počátku) s docela smutnými scénami ponižování hlavního hrdiny... Není to však žádná depka! Jackie je skutečně ve formě, a jestli máte špatnou náladu, určitě vás nakopne do příjemného rozpoložení:-) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

osobně mám tyhle staré fláky s Jackie Chanem milionkrát radši než Hollywoodské frašky co točí teď. Škola hada je co do příběhu sice celkem slabá (ostatně který kung fu film se může pochlubit bůhvíjak vymakaným dějem..), ale to, o co jde především - tedy kung fu souboje - to je tady učiněná bomba. Choreografie veškerých soubojů je naprosto dokonalá. Radost pohledět! ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodne podobne jako Drunken Master, rekl bych ze o malinko slabsi dej, ale jinak dalsi skvele predstaveni Jackieho a jeho bojovych schopnosti v nejlepsi forme. Snimek je vicemene zalozen jen na soubojich, vse mezi nimi pusobi jako vata, avsak prave o to tu jde a takhle napadite bitky i s poradnou porci humoru jen tak nekdo nenatoci. Tradicne skvely je i hlavni zaporak v podani Jang Lee Hwanga. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Siu Tien Yuen si zahrál s Jackiem Chanem vedle tohoto snímku také ve filmech Kung-fu Kid (1979) a Mistrův syn (1978) vždy v roli mistra bojových umění, který Jackieho učí bojovat. (Rominator)
  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Film existuje v několika verzích sestřihu: hongkongská má 98 minut, britská 92 minut, německá a americká mají po 90 minutách. (Rominator)

Reklama

Reklama