Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Zubaře se nebojím ani po shlédnutí ulítlého snímku pana Yuzny, ale to nic nemění na tom, že na mě tenhle horor skvěle fungoval. Doktor je fakt sympaťák, který ví, čeho chce v životě dosáhnout. Kdyby ale nebral tu svou práci tak zatraceně vážně. Tak vážně, že mu jednoho rána prostě jebne v hlavě... Dobří herci a jistá dávka nadsázky dělá z DENTISTY zábavnou podívanou. Mě se nejvíc líbilo, že tu holku s rovnátky,které jsem celý film fandil, nezabil pod podmínkou, že si bude zuby čistit třikrát denně. Dost Dobré :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dentista je filmem, kterej jsem viděl poprvé ještě v době videopůjčoven kde okupoval místo v sekci novinek. A jelikož jsem si ho skoro nepamatoval. Tak jsem si dal po x letech repete. Určitě to není žádný převratný dílo ani nás nečeká přehlídka excelentních hereckých výkonů, ale i tak je to koukatelný. Prakticky sledujeme pár dní ze života zubaře, kterýmu se rozpadne jeho osobní život jako domeček z karet. Jenže to má za důsledek i jeho duševní rozklad. Kdo ale bude trpět víc než on jsou jeho pacienti, kteří poznají, že extrakce není to nejhorší co je může u doktůrka potkat. Jelikož ten vidí kazy všude a ve všem. A kaz je přece potřeba odstranit. Yuzna se s touhle sondou do duše labilního zubaře popasoval celkem dobře. Což ovšem stačí jen na průměr. S větším rozpočtem, pod zkušenějším rejžou a s pořádnou dávkou gore efektů ( který tady chyběly ) by z toho mohly být slušný jatka. Tahle forma je přijatelná pro širší publikum. Ikdyž slabší povahy budou mít problém i s touhle formou. Já jsem strach ze zubařů nikdy neměl a ani opětovné shlédnutí tohoto snímku na tom rozhodně nic nezmění. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když vašemu dentistovi hrábne, neradno se mu plést pod vrtačku. To platí dvojnásob, pokud má zubař ksicht Corbina Bernsena. Teda že by tenhle film zvýšil mojí důvěru k zubařskýmu cechu, to se rozhodně říct nedá. Na druhou stranu to neni nic, co by mi zalezlo do morku kosti, ačkoliv při několika scénách jsem se zhnuseně otřásl. Prostě jen slušná pošahaná jednohubka. 50% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Dvojica zodpovedná za RE-ANIMATORA sa vracia k medicíne. Liek na rakovinu sa im síce objaviť nepodarilo, ale o to sa ani nikdy nesnažili. Najdôležitejšie je, že ich dielo nedáva divákovi čas nudiť sa a neobsahuje jediné výrazne hluché miesto. Napätie spoľahlivo funguje všade tam, kde fungovať má a krvou sa nešetrí. Čo viac si priať? Charizmatického záporáka? Zoznámte sa, Corbin Bernsen. Zo všetkých jeho "zákrokov" mám však najradšej ten, pri ktorom zubárske náčinie nedostáva priestor - zabitie čističa bazénu nožom. Tak čo, ste objednaný? Posaďte sa do čakárne, urobte si poihodlie a prečítajte si nejaký časopis, pán doktor hneď príde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama