Reklama

Reklama

Dobrodružství Ewoků

(TV film)
  • Česko Ewoks: Karavana statečných (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Dobrodružný sci-fi príbeh nadväzujúci na jednu z vedľajších dejových línií filmu Hviezdne vojny VI – Návrat Jediho (1983).
Raketoplán rodiny Towaniovcov havaruje na lesnatom mesiaci Endor. Štyria členovia rodiny sa od seba počas nehody odlúčia. Hlava rodiny Jermitt a jeho manželka Catarine sú uväznení obrom Goraxom. Ich deti, Mace a Cindel, pri nich v čase ich zajatia nie sú. Nasledujúci deň sa magická bytosť, Ewok menom Deej, prechádza po lese a hľadá svojich dvoch synov, keď nájde Cindel vo vraku raketoplánu. Deti sa totiž snažili nájsť vysielač a vyslať volanie o pomoc. Mladý chlapec Mace sa na Ewoka vyrúti s energetickou zbraňou, avšak štvorročná Cindel ho presvedčí, že Ewokovia sú milí a priateľskí. Deti sa následne s pomocou Ewokou odhodlajú vydať sa na cestu a nájsť svojich rodičov. Na svojej ceste odhalia niektoré z najväčších tajomstiev Endoru. (Incantator)

(více)

Recenze (39)

comicsMax 

všechny recenze uživatele

Film je zábavný, děj člověk sice chvílemi moc nechápe (někdy je zapotřebí vysvětlení vypravěče), ale ubíhá v celkem rychlém pohádkovém rytmu, Ewoci jsou celkem roztomilí. Pokud SW moc nemusíte, nebo neznáte není to nic světového, pro fanouška celkem "ulítlá", absurdní, pohádková podívaná. P.S. Pozor na monodabing! :-) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Být úplné, SW pohlcující škvrně, nedýchal bych. Autoři trošku ewokům napomádovaly kožíšky do fantasy. Ukázali, co se v jejich vesnicích pěstuje za rituály, či jak společensky žijí. V análech jsem dohledal, že i hlavní negáč - Gorax se objevuje v komiksech s "Endorskou tématikou"... Hlavně na konci mě to začalo hodně brát a přistoupil jsem na fantasy putování postav po Endoru, který byl vlastně z velké části neznámý stejně jako jiné planety... Příjemný televizní příprcek... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ewokovia sú inteligentná rasa žijúca na lesnatom mesiaci Endor. Sú malí, bacuľatí, chlpatí. Sú to priateľské stvorenia, ktoré žijú v súlade s prírodou. Živia sa ako lovci a zberači. Sú súčasťou sci-fi sveta "Hviezdných vojen", ktorý stvoril režisér a scénarista George Lucas. Ewokovia sa prvý krát objavili v roku 1983 v epizóde "Star Wars VI. - Návrat Jediho". Dočkali sa aj dvoch vlastných spin-off filmových príbehov. V roku 1984 bol natočený titul "Dobrodružstvo Ewokov" a o rok neskôr "Bitva o planétu Endor". *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už som od teba počula horšie nápady.“ George Lucas je výnimočne schopný obchodník. Len čo zažiarili Ewokovia (bizarný filmový fenomén 80. rokov 20. storočia – malé chlpaté pištiace medvedíky s korálkovými očami z lesnej planéty Endor) v Hviezdnych vojnách VI – Návrate Jediho (1983), rýchlo im dal kreslený seriál (1985 - 1987) a dva televízne spin-offy: okrem dnešného ešte (už bohužiaľ o dosť slabšiu) Bitku o planétu Endor (1985). Jednotka je film, ktorý som útržkovito videl ešte ako školák (v pamäti mi uviazla spomienka na obrovského pavúka) pod bohovským prekladom Ewokovia: Karavána odvážnych. Temné lesy, príšery, obrovské pavúky a spol. na mňa silne zapôsobili. Keď som snímku videl asi o 15 – 20 rokov neskôr, čakalo ma obrovské prekvapenie. Dostal som sa k fantastickej prastarej verzii, kde bolo počuť pôvodný zvuk (vlastne nemecký dabing) a ten bol simultánne prekladaný (dabovaný je silné slovo) jediným (mužským) hlasom. Fantastická starinka a parádny klenot. Príjemne ma tiež prekvapilo, ako pôsobivo to celé vyzerá, oproti lacnej dvojke je to hotový veľkofilm s plejádou netvorov, smršťou akcie, parádnymi Ewokmi (borec Sekerník) atď. Palec hore za nostalgiu, ale netuším, ako by na niečo také reagoval divák, narodený po roku 1995. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Tak kvůli tomuhle filmu jsem v dětství považoval jednu VHSku za posvátnou, protože byl na ní nahraný právě tento film. Byla na něm čestná fotka Ewoka Wicketa a bylo mi úplně šumafuk, že tomu prd rozumím, protože to bylo v němčině nahráno ze satelitu. Prostě to byl můj kultovní film a ti chlupatí Ewoci a celý měsíc Endor byli fascinující. Sice ten kluk byl napřesdržku, ale zachraňoval to naprosto boží Wicket a hudba Petera Bernsteina. WICKET NA HRAD! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Warwick Davis coby Wicket 2krát roztrhl svůj Ewokský oblek o větev stromu. (Beckett51)
  • Bylo naplánováno i další pokračování z pracovním názvem Ewok III. Ale od projektu se nakonec odstoupilo. (Terva)
  • Film se převážně natáčel v Červeném lese (Redwood) v Kalifornii (USA). (Terva)

Reklama

Reklama