Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, jak všichni, kteří dali hodnocení vyšší než dvě hvězdičky, mají potřebu své rozhodnutí omluvit. Když někdo vysoko ohodnotí bezmyšlenkovitou mlátičku, je to prý naprosto v pořádku. Já bych se styděla, kdyby se mi začali líbit filmy, kdy inteligence štábu je 50 a není to průměr, ale součet. Dovolená s Andělem je vtipná komedie o nápravě jednoho bručouna. A jestli politická agitace spočívá v jásání nad tím, že všichni mají práci, nechám se ráda agitovat. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Příjemná zábava na Silvestra. Evidentní komunistická propaganda. Místama to bylo tak do očí bijící a trapné, že jsem se musel smát:) Ale Marvan opět zaválel. Není divu, že byl jedním z nejvíce obsazovaných československých herců. Barva filmu rozhodně neuškodila, ale černobílý byl taky dobrý. Za rok se zase rád mrknu :) 75% // 1.5.2012 - další repete :) Ten film je prostě srandovní :) // 25.12.2012 - Co jiného sledovat na Boží hod, než Gustava Anděla? :-) Opět jsem se skvěle pobavil a navíc chválím za vyčištění filmového záznamu a přidání barvy (což už před rokem měli lidé možnost vidět). Kdybych nevěděl, že je film z roku 1952, tak bych podle kvality obrazu řekl, že je film nový :) Protože na TV Nova to v HD rozlišení vypadalo moc pěkně a čistě. Zvedám na 80%. // (25.12.2013) TV BARRANDOV - Rok se s rokem sešel a máme tu opět Boží hod. Takže...opět Gustav Anděl. Já ten film mám prostě rád, i když uznávám, že komunistická propaganda byla zde maximálně přehnaná. Nicméně pořád si stojím za stejnými procenty. 80% (with J.) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

"Tož sú eště dnes nějací nezaměstnaní? Dneska má každý svoju robotu..." Přijeli si odpočinout, ovšem...není to potřeba. Mají práci rádi, a neváhají využít své schopnosti pro dobrou věc. Socialistická idyla servírovaná v zarudlé omáčce vařené na humorný způsob. Kéž by ta realita byla jen a jen taková...kéž by. Nesdílný soudruh Anděl jako úsměvný článek v rozjíždějícím se budovatelském úsvitu. Za prosluněnou koupačkou, napravením jednoho bručouna, znovu nalezením lásky, ale i osudovým setkáním, se skrývají krvavé mraky z východu. Nicméně...v této atmosféře bych budoval s nimi, kdyby v tom byla alespoň špetka humanismu, také to largo z Novosvětské... ()

topi 

všechny recenze uživatele

V tomto případě agitku nevnímám ani neřeším, film miluju od dětství a po x-té se u něj vždycky pobavím. Jsou mnohem horší budovatelské příšernosti. Na rekreace se tenkrát jezdilo, nehledám v tom nic víc, příběh je zábavný a vtipný. Jaroslav Marvan byl král a jeho role nerudného Gustava Anděla vše ostatní mnohonásobně převyšuje. A jako komedie z padesátých let je spolu se Švejkem tím nejlepším, co mohlo být natočeno. ()

berg.12 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ze kterých se mi dělá opravdu špatně. A tohle je jeden z nich. "Anděla na horách" ještě skousnu, ale tenhle vzorek pracujícího lidu (korunovaný nadrženým instalatérem), který na dovolenou jede v podstatě za trest, povinně se na povel bratřit a z utrpení v nicnedělání je vysvobodí až stavba místní školky, už ne. Na rozdíl třeba od "Zítra se bude tančit všude" se totiž tohle jako film pokouší i tvářit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Ve scéně, kdy Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) obsadí obě ramínka a jeho spolubydlící najde a použije to širší, dá ho do skříně doleva. Poté jde Anděl od skříně do pokoje, avšak kabát není vlevo, nýbrž vpravo. (zabacek8)
  • Ako píše v pamätiach Jaroslav Marvan, okrem kladných reakcii, ktorých bola väčšina, dostával v listoch i negatívne reakcie na film, kde mu pisatelia vyčítali, že podáva socializmus v nereálne optimistických farbách. (dyfur)
  • Jaroslav Marvan (revizor Dopravního podniku Gustav Anděl) spomínal, že veľká popularita jeho postavy mu bola už časom aj nepríjemná a stavalo sa mu, že keď cestoval električkou, chodili za nim cestujúci a ukazovali mu cestovný lístok a chceli, aby ich zrevidoval. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno