Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

sportovec 

všechny recenze uživatele

V pozoruhodné pohádce scénáristy a režiséra Bořivoje Zemana nenarušené dobovou cenzurou - blížilo se Pražské jaro - , v níž se snoubí hudební a herecké obsazení ve vzácné syntéze, která navazuje na to nejlepší z humoru své doby, se divák ocitá na duchovní pastvě. Nápadů, jemností a fines je tu přehršel stejně tak jako mladické svěžesti. Klasičnost je tu dovedena do maximální dokonalosti a myšlenková hloubka je odlehčena celou řadou nápaditých gagů; cítíme tu stopy STARCŮ NA CHMELU. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojica hlavných rozprávkových postáv, ktoré stvárňujú Vondáčková a Neckář majú v tomto filme veľa zásluh vo vyzdvihnutí jeho kvalít a obľúbenosti, no faktom je, že v iných rolách som si ich chvalabohu už nedoprial. To moderno, ktoré je vo filme všadeprítomné vzbudzuje veľmi pozitívne dojmy a ja by som si tam toho ešte štipku doprial. Akurát som mal len znovu problém s tými songami. Ostatné to všetko slušne klapalo. Hlavne humor, ktorý mali na starosti ostatní (najmä starší) herci. 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho skromného názoru je "Šialene smutná princezná" šialene preceňovaný snímok. Nie som a ani som nikdy nebol priaznivcom Heleny Vondráčkovej a neľúbi sa mi ani umrnčaný hlas Václava Neckářa. Takže vidieť ich spoločne v hlavných úlohách v starej, hudobnej rozprávke nie je pre mňa žiadným lákadlom. Skôr naopak. To, že sa mi nepáči ich spev je iba môj sujktívny pocit, ale to, že sú ako herci veľmi slabí musí predsa vidieť každý. Preto mi nejde do hlavy tak vysoké hodnotenie u tohoto titulu. ** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgických 5* nemám vůbec problém dát této pohádce plný počet bodů, protože jsem ji měl odjakživa rád. Tehdejší a vlastně i současné popové hvězdy do svých rolí zapadli perfektně a Helence se dá odpustit nezkušenost (teď bych ji už neodpustil nic ;-). Prostě veselá a hravá moderní hudební pohádka, která mě vždy potěší a pobaví a beru ji jako skoro nejlepší vůbec. Navíc jsou v ní výborné a nezapomuntelné vedlejší role. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jak já se stydím, že takové české klenoty byly pro mě léta absolutně TABU, jinak řečeno - prostě mě nelákaly. Moje letošní striktní přesvědčení, že během svátků doženu pohádkové klasiky, mě konečně dokopalo ke zhlédnutí rovnou možná vůbec nejpovedenější hudební pohádky, kterou se my Češi můžeme pyšnit. Bavil jsem se od začátku do konce, užíval si legendární písničky, kochal se tehdejší krásou Heleny Vondráčkové. Obrovským bonusem filmu je nenahraditelný Josef Kemr: “Princ je teď u ledu.” “Cože? On se šel klouzat?” ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Před koncem filmu ve scéně z vězení nejprve zamyká celu princ (Václav Neckář) otočením klíče po směru hodinových ručiček, po chvíli, kdy do cely přibyli oba králové, zamyká celu princezna Helena (Helena Vondráčková) otočením klíče proti směru hodinových ručiček, a nakonec, kdy zamčené dveře odemyká vlásenkou chůva (Stella Zázvorková), je v detailním záběru jasně vidět, že zámek nemá žádnou západku ani protikus na zdi, který by celu zajistil. (Strato61)
  • Nemecky dabovaná verzia produkovaná východonemeckou spoločnosťou DEFA je o približne 20 minút kratšia než pôvodný film. Okrem iného v nej chýba pesnička "Kujme pikle". (BlueNeon81)

Reklama

Reklama