Reklama

Reklama

Cesta do pravěku

  • Československo Cesta do praveku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní kombinovaný fantasticko - dobrodružný film, který ukazuje prehistorická stadia vzniku Země, flory a fauny. Nález pravěké zkameněliny je pro čtyři zvídavé kluky výzvou k výpravě do dávné minulosti. Na malé pramičce postupně proplouvají dobou ledovou přes třetihory a druhohory až na samý počátek života na planetě Zemi, přičemž zažijí nejrůznější, mnohdy i nebezpečná dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (792)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úžasné mistrovství Karla Zemana žel zestárlo opravdu rychle, hlavně v posledních letech. A když upustím od revolučního vizuálu, příběh neexistuje, je to spíše dokument a děcka mně těmi přechytralými řečmi otravovali. A absence závěru to zcela poučné zaměření, které ale postrádá jakoukoliv zajimavost kromě toho vizuálu, podtrhuje. Škoda, 4 hvězdy jen pro tu revolučnost. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na mě po těch letech, kterými prošel, i když se je snažím odmyslet a nedívat se na úroveň triků, působí neuvěřitelně zastarale. I když ve své době to asi byla bomba pro mě to žádné zvláštní kouzlo ani nic, čím by mě to zaujalo nemá. Obdivuji Zemana - výtvarníka a jeho animované filmy, k těm hraným jsem si bohužel (zatím) cestu nenašla. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je škoda, že pošel. Mohli jsme si ho ochočit." Já jsem v mládí rovněž neměl žádné námitky proti ochočení stegosuara, ale poznávat život v pravěku bych se kvůli tomu nevydával. Pro jednou však taky mohu učinit výjimku, proplout jeskyní a vyfotit se s mamutem, srstnatým nosorožcem, smilodonem, uintatheriem, phororhacosem, pteranodonem, edmontosaurem, brontosaurem, struthiomimem, styracosaurem, ceratosaurem, trilobitem a dalšími bývalými obyvateli naší Země. Ani jako malému mi sice žádná ze zobrazených potvor nepřipadala ani trochu živá, ale ten pravěk vytvořený s předpotopní filmařskou technikou musím ocenit i já. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý inšpiroval Stevena Spielberga hádajte k čomu. Hrdo sa k tomu hlási. Film, ktorý bol vysielaný v americkej televízii, aj keď s pozmenenými menami a niektorými udalosťami. Po Vynáleze skazy Zemanov asi druhý najlepší trikový film, i keď ťažko sa niektorý vyzdvihuje. Všetky Zemanove filmy by mali vyjsť na Blu-Ray diskoch s obsiahlymi bonusmi a v krásnom balení. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ze všech Zemanových filmů, které jsem zatím viděl, mě tento zde nejlépe hodnocený počin nejméně zaujal. Před výborně udělanými pravěkými potvorami smekám klobouk a uznávám, že na tehdejší dobu to nejspíš muselo být něco fakt převratného, ale to je asi tak všechno, co bych chválil. Protože jinak byl pro mě tento snímek jedna zoufalá (a téměř nekončící) nuda. Jako malému se mi tento film nějakým záhadným způsobem vyhýbal, takže nemůžu srovnávat (navíc odpadá možnost nostalgie), ale docela by mě zajímalo, co by na to řekla dnešní cílová skupina (tj. děti, protože dospělého mohou opravdu zaujmout maximálně ta monstra). Takže protentokrát to budou (při vší úctě k osobnosti pana režiséra Zemana) pouze 2*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (43)

  • Představitelé chlapců se znovu sešli až po padesáti letech při výročí filmování. (M.B)
  • Během natáčení kluky zastihla i měnová reforma, na kterou stejně jako ostatní velmi tvrdě doplatili. „Ačkoliv jsme měli podepsanou smlouvu na čtyři sta korun za natáčecí den, nakonec jsme dostávali jen sto třicet, pokud se kvůli špatnému počasí netočilo, osmdesát a pokud nás nalíčili, ale před kameru jsme se nakonec nedostali, sto korun,“ prohlásil Petr Herrmann (Toník). (Duoscop)

Reklama

Reklama