Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér se vrátil do doby nacistické okupace, ukazuje obludnost systému, který dokázal z rasových důvodů postavit miliony lidí mimo zákon a odsoudit je k smrti. Do doby, kdy začaly první transporty a kdy se mezi pražským židovským obyvatelstvem začala šířit bezmezná hrůza. Hlavní postava příběhu - židovský lékař, docent Braun nachází ve své bídě a ponížení dosti sil vzdorovat nepříteli nejnebezpečnějšímu: Strachu... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Inu, tak si nejsem jistej, jestli tím správným výrazovým prostředkem pro navození tísnívý atmosféry okupace jsou nervydrásající zvuky a hluky, včetně takovejch skvostů jako je ladění rozladěnýho klavíru (fakt!) v roli úvodní melodie, a potom skřeky a výkřiky nejrůznějších vyšinutejch osob (vyšinutý jsou v tom filmu prakticky všichni, asi opět na dokreslení "vyšinutosti" doby). Mně to přijde takový laciný, aneb jak se rychle dobrat k "artovýmu" vyznění filmu. Na mě to nefunguje, naopak, odpuzuje mě to. No a náš hlavní hrdina postupuje svou "misí" tak šikovně, že by v reálným protektorátu skončil na gestapu už někdy v první třetině filmu. Je to divný. Chyby ve výpravě (auta z šedesátejch) vyčítaný některejma kolegama jsem nějak nenašel (snad na zlomek sekundy se mihla šestsettrojka?), ale ani tak nedokážu hodnotite vejš než za 2*.

Elinor

Elinor (hodnocení, recenze)

Film je zvláštní a dost jiný než většina filmů zabývající se válkou. Určitě stojí za pozornost. Jen je škoda, že atmosféra je místy rušená prvky typickými pro 60. léta (auta, účesy atd.).

Reklama

Reklama