Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 184)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mé jméno je Darth Vader. Jsem návštěvník ze vzdálené planety Vulkán." Opravdu Calvine Kleine? A nejsi spíš Marty McFly, se kterým chce "parkovat" jeho vlastní máma? Ano, je to složité. Ale taky zábavné a má to ten nejšťastnější happy end všech dob. Přesto se mi z toho nezvedá žaludek. Místo toho dostávám chuť oprášit kytaru, ukrást plutonium, projet se na prknu s kolečkama a potrápit nějakého toho namachrovaného Biffa. Tolik chutí mi dá málokterý film. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

VELKÝ SKOTE! Robert Zemeckis je prostě génius, protože nikdo už nikdy nenatočí tak neskutečně originální a zábavnou romantickou komedii o cestování časem a incestu. Nadčasová osmdesátková žánrovka, která překonala svou dobu a změnila tvář moderní popkultury. Kdo hodnotí 4* a méně tak na něj někdo vysypte kupu hnoje. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Originálne, to áno. Nedá sa zaprieť, že fantázii a k tomu perfektnému prepletenému scenáru sa tu hranice nekladú a skĺbiť komické, sci-fi prvky s podstatnou dávkou napätia tiež nie je hračka. To mi ale akosi nestačí k plnému hodnoteniu. Možno mi vadila tá, akási infantilnosť spracovania v niektorých scénach. 85%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celá séria je skvelá, ale prvý diel jednoznačne najlepší. Dobrodružstvá s cestovaním v čase odštartoval výlet do roku 1955. Teenager Marty Mcfly tu s pomocou svojho priateľa Doktora Browna musel zachrániť vzťah svojich rodičov, dostať sa späť do svojej doby a iba tak mimochodom vymyslieť rock and roll. Chytľavý príbeh, nádherná retro atmosféra 50. rokov, vynikajúce herecké výkony všetkých predstaviteľov a jedno z najlepšie vygradovaných finále v histórii filmu očarovalo každého. Nadčasová klasika, ktorej sa aj v súčasnosti máločo vyrovná.vynikajúca komédia s veľkým množstvom úžasných gagov,skvelých hercov a výbornej hudby.Proste klasika a jeden z najmilovanejších a najlepších filmov 80.tich rokov ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost mého mládí, miluji sci-fi filmy a cestování časem jsem byl vždy fascinován. Už samotné dobrodružství při napravování časového kontinua spolu s vtipnými hláškami a jednoduchým pojetím této jinak složité problematiky tvoří z tohoto filmu lehkou akční jízdu, kterou si prostě užíváte. Upraveným DeLoreanem bych se sice neprojel, ale jezdit do práce na antigravitačním skateboardu byl vždy můj sen. Christopher Lloyd v podání praštěného Dr. Emmetta Browna a Marty McFly jako správný teenagerský slušňák jsou vydařená dvojka a oba provádějí dost bláznivé kousky. Hlavní motiv OSTu, který složil Alan Silvestri je prostě skvělý. I přes lehce laděný béčkový nádech celé trilogie se jedná o nezapomenutelný zážitek jedné z nejlepší sci-fi komedie všech dob. (9/10) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (248)

  • Černý pickup, který se ve filmu objevuje, je přesněji Toyota Hilux Pickup Deluxe 4x4 Xtracab. (ajaxx)
  • Chuck Berry nechcel, aby vo filme zaznela jeho pieseň „Johnny B. Goode“. Názor zmenil až keď mu producenti ponúkli 50-tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Tento film, rovnako ako každý iný, kde sa objavuje cestovanie v čase, je oficiálne zakázaný v Číne, pretože tamojšej vláde sa nepáči tematika vracania sa do minulosti a prepisovanie udalostí. (HelenOfTroy)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama