Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (748)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podle mě už zbytečně překombinované, i když odkazy na první díl skvěle zapadají a představují něco naprosto neotřelého a původního. Asi nemá smysl mluvit o logice, ale právě tak neplatí, že by byl film logicky bezchybný a přesný, začne-li se někdo v časových přesunech, realitách a hlavně ve smysluplnosti všech činů hlavního hrdiny ztrácet, není se čemu divit. Proto raději tentokrát zapomenout na smysluplnost a nechat se bavit pokračujícími zběsilými eskapádami Martyho s jeho synem, otcem, s ním samým a mnoha dalšími postavami a příběhy všech možných časů. Brr! V takové pubertálně-startrekovské budoucnosti bych si opravdu nepřál žít! A taky by se někdy mohly digitálně vymazat ty provázky, které drží na vznášedlech se honící mládež blízké budoucnosti. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Back to the Future 2, je rozhodně lepší než jednička. Je to proto, že je nacpaný nápady, zvraty a díky poměrně častějším časovým změnám je strhující natolik, že divák ani nemá prostor k přemýšelní nad případnými nedostatky. Zemeckis dokázal udržet vysokou úroveň zábavnosti po celý film a v záběru ji ještě vygradovat nášlápnutým finále. Pasáž v budoucnosti je přesně taková, jakou od podbného sci-fi požaduji, exploze designových a technologických nápadů. Prostřední pasáž zase k dokonalosti dotahuje motiv ovlvňování dějin a závěr v sobě má to nejlepší z jedničky na druhou. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Komentář chci napsat v symbolické datum 21.10. 2015, i když v tento den film trochu expiruje, tak ze svého kouzla a humoru neztratí. Minimálně je to další "dvojka" která snese porovnaní s jedničkou. Marty McFly a Emmett Brown jsou sympaťáci a jejich příběh Robert Zemeckis vypraví laskavým způsobem a cestovaní časem tu díky humoru nepůsobí depresívně. Oceňuji akci ČSFD, Pannonia Entertainment, Premiere Cinemas Praha Hostivař k tomuto datu. Ode mne by si tento film zasloužil lepší komentář. Chtěli by jste mít Delorean? ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl. Teď teprve začínají ty správné hrátky s časem. A jsou to hrátky opravdu na úrovni. Pohrávání si s dějem prvního dílu je prostě geniální (nedívejte se bez znalosti jedničky!). Zobrazení budoucnosti je poměrně dost originální a tvůrci si nádherně vyhráli s detaily (Čelisti 19). Nominace na Oscara za vizuální efekty. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle bohužel ubylo humoru a pohodové atmosféry, na druhou stranu film dostal dobrodružnější, akčnější a napínavější charakter. Snímek ještě více využívá paradoxů a možností cestování s časem a pohrává si s minulostí, přítomností a budoucností možná i více než by bylo záhodno, leč výborně mu to vychází a díky perfektní provázanosti s prvním díle tak nevznikají logické díry (i když dvojka nevyvrací 1 nedomyšlenou chybu z jedničky). Pro někoho je pokračování lepší než samotný původní díl, ale zřejmě záleží na tom, co daný divák od dvojky očekává (a já dostal něco trošku jiného, proto jen ty 4*). P.S. Už asi vím, kde se mohli tvůrci TBBT inspirovat rolí Howardovy matky (Biffova babička). ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • Prototypom lietajúceho skateboardu sa v roku 2015 pochválil Lexus, prémiová divízia automobilky Toyota. Predstavila skateboard bez koliesok, tzv. hoverboard, ktorý je klasickému "skejtu" podobný tvarom. O poznanie hrubšia doska sa pri jazde vie vznášať päť centimetrov nad zemou. Pri jazde na rozdiel od filmu vychádza z dosky dym. S podobným vynálezom prišla skejtová legenda Tony Hawk. Ukázalo sa ale, že išlo len o premyslenú reklamu. (Raccoon.city)
  • Časový okruh v DeLoreanu má tři 3 barevné displeje. V čase 1:20:06 můžeme zřetelně vidět, že červený „destination time“ a zelený „present time“ jsou barevně prohozeny. (CANNIBAL)
  • Keď sa starý Biff (Thomas F. Wilson) z roku 2015 vydá za mladým, aby mu odovzdal športovú ročenku, sa podľa neskôr vysvetľovanej teórie Dr. Browna (Christopher Lloyd) nemohol vrátiť do rovnakej budúcnosti, v akej sa nachádzali Marty (Michael J. Fox) s doktorom. Vrátil by sa do budúcnosti, kde je multimilionár. (Lukoh)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama