Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (745)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle trilogie cestovatelů v čase,ke kterému napsal scénář Bob Gale a perfektně zhmotnil na filmové plátno Robert Zemeckis se zpočátku dostáváme do roku 2015,kde vidíme obraz budoucnosti s originálními nápady jako jsou samovenčící psi se svítícími obojky,miniaturní pizza,která se stane obrgrosse anebo létající skateboard zvaný Hoverboard,který hraje ve filmu nezanedbatelnou roli.Tento film je také z jeden z prvních ve kterém byly použity speciální vizuální efekty studia ILM,které založil George Lucas,taktéž měli napilno maskéři s maskováním zejména Michaela J.Foxe,který se zde objeví dokonce ve třech rolích.Akorát mi nesedla výměna rolí přitelkyně Martyho Jennifer,kde vystřídala Claudiu Wells mě méně sympatická Elisabeth Shue.V celé Americe ,ale i na světě se fanoušci filmu setkali 21.října 2015,aby oslavili toto datum,což je datum příletu Martyho do budoucnosti.Toto setkání jsme mohli vidět v dokumentárním snímku Back in Time.Za mě 100% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie pokračovanie, aj keď nie o moc, ale z pohľadu našej generácie zaujímavý výlet do našej doby a roku 2015, čo trochu "sklame", pretože nemáme v bundách zabudované sušičky, lietajúce skateboardy ani autá na nebi, aj keď lietajúce autá už prišly. (kto by kedy povedal, že s ním prídu práve Slováci) ) . Príbehovo pestré a divoké a dejová linka s Biffom a jeho ukradnutým Almanachom 1950-2000 je výborná. Návrat do 50-tych rokov opäť potešil. 80%. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Komentář chci napsat v symbolické datum 21.10. 2015, i když v tento den film trochu expiruje, tak ze svého kouzla a humoru neztratí. Minimálně je to další "dvojka" která snese porovnaní s jedničkou. Marty McFly a Emmett Brown jsou sympaťáci a jejich příběh Robert Zemeckis vypraví laskavým způsobem a cestovaní časem tu díky humoru nepůsobí depresívně. Oceňuji akci ČSFD, Pannonia Entertainment, Premiere Cinemas Praha Hostivař k tomuto datu. Ode mne by si tento film zasloužil lepší komentář. Chtěli by jste mít Delorean? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi v niektorých momentoch príde ešte lepšia ako prvý diel. Hlavne úvod je perfektný, ktorý rozbieha film hneď s kraja. Aj keď cestovanie časom je tento krát ešte o niečo zaujímavejšie ako v prvom filme ako celok mi prišiel prvý diel lepší, no každopádne aj druhý diel ponúka skvelú zábavu kde naša parta (Fox, Lloyd, Silvestri, Zemeckis) nespúšťa nohu s plynu. Obľúbený soundtrack: Hill Valley, 2015. 85% - 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojka je scenáristicky o čosi odvážnejšia a práve to mi zalepilo náplať mierneho sklamania z ničoho 'až tak' inovatívneho. Zamotanosti je viac než dosť a otvárajú sa nové možnosti. Navyše aj postava Martyho v úlohe Michaela J.Foxa sa dočkala hutnejšieho, takmer akčnejšieho rázu a hneď som bol spokojnejší. 85%. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (86)

  • Marty McFly (Michael J. Fox) snaží ve Stricklandově (James Tolkan) pracovně získat Sportovní almanach. Mezi jednotlivými střihy se mění vzdálenost mezi vlaječkami na stole. (Shadowrat)
  • Marty McFly (Michael J. Fox) si má v roce 1955 koupit nějaké "nenápadné" oblečení. Vybere si černou koženou bundu a klobouk, což je zjevný odkaz producenta filmu Stevena Spielberga na postavu Indiany Jonese. Další důkaz nabízí scéna na plese, kde se Marty schovává pod stolem. Klobouk mu spadne a musí pro něj sáhnout, stejně jako několikrát činí Harrison Ford v roli neohroženého archeologa. (FTP)
  • Biffovo (Thomas F. Wilson) kasíno je v skutočnosti Plaza Hotel & Casino, nachádzajúci sa v centre Las Vegas. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama