Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (655)

Falko 

všechny recenze uživatele

Trojka sa sice presunula na divoky Zapad, ale opät z toho vzisla skvela zabava. To by nebol Christopher Lloyd, aby ma nepobavil na jeho sialenych predstavach o cestovani casom. Vzdy sa nasmejem pri scene na zaciatku, ked sa Marty po prvykrat dostane na Divoky zapad niekde medzi svojich pribuznych, ked mu niekto z jeho rodiny povie, aby si siel lahnut do chlieva medzi prasce, ze im je tam tiez dobre. Proste do tretice vsetko dobre. _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Seamus McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Bufford `Mad Dog` Tannen / Biff Tannen) +++ Lea Thompson - (Maggie McFly / Lorraine McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker) +++ Mary Steenburgen - (Clara Clayton) +++ Jeffrey Weissman - (George McFly) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

dr. Brown je na divokém západě. má štěstí, protože třeba ve středověku by jej určitě ukřižovali. přesto i zde řeší jisté problémy. ty mu způsobí také Márty, který ztrácí hlavu, kdykoliv někdo vysloví jeho jméno. samozřejmě vše dobře dopadne. auto se dá totiž opravit v každém století. a protože dobrý vědec nikdy nezahálí, setkáme se také s Juliusem a Vernem.... zdařilé dokončení trilogie, která vešla do filmové historie, třeba i díky hudbě A.Silvestriho. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Po letech je to stále lepší a lepší. Jako malej jsem to měl jenom "hodně" rád, ale teď ságu žeru neuvěřitelně. Neuvěřitelně promyšlené, vypylované a navíc...pro mě, jakožto velkého fandu westernů lahůdka. Není to sice takový mozkový výplach jako díl druhý, ale to vše vynahrazuje 8 tisíc odkazů a 20 tisíc narážek. Doc. Emmet Brown sedí hrdě na židli v galerii nejkultovnějších postav. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ve třetím díle této úspěšné trilogie jsme se mohli přenést společné s hrdiny na Divoký západ a spíš než na sci-fi snímek se díváme na podařenou parodii na westernové filmy,včetně vtípků a la Clint Eastwood.také se zde dostáváme na lokace.které jsme mohli vidět v řadě úspěšných westernů natáčené na prériích americké Kalifornie a Arizony.Setkáváme se zde i s příbuzným Biffa Tannena Bufordem,který hraje klíčovou roli v této komediii.Také zde můžeme vidět řadu nových postav,včetně Doktorovy lásky Clary Claytonové a jejich společný zájem pro vědu a Julese Verna.Za úctyhodné zakončení této trilogie musím dát 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Přece se s ním nebudete hádat. S primitivem.“ Mňa to pravdupovediac bavilo najviac zo série, hoc uznávam, že niekto to môže považovať za nastavovanie kaše, dojenie polomŕtvej kravy a ja neviem, čo všetko ešte. Silná zostava Zemeckis, Gale, Marshall, Spielberg a Kennedy, sa vrátila aj tretí (posledný) raz a ku cti im slúži, že i trojku dokázali žánrovo odlíšiť. Kým jednotka bola komorné päťdesiatkové retro a dvojka sci-fi s tonou na svoju dobu skvelých CGI, tentoraz je to zaprášený western, v ktorom si Fox opäť dá viacero postáv naraz (hoc tentokrát „len“ dve). Scenár v skutočnosti vôbec nie je dojením polomŕtvej kravy, pretože sa ho tvorcovia zručne snažili koncipovať ako trilógiu, nie ako filmovú sériu, ktorej ďalšie diely sa natáčali len preto, že predchádzajúce dosiahli závratný komerčný úspech. To znamená, že sa snažia definitívne uzatvoriť všetky postavy, príbehy, vzťahy a prípadné logické diery. Množstvo vtipov (Clint Eastwood, voda s ľadom) a originálne ladenie deja do westernového kabátu, tomu veľmi veľa dali. Nevraviac o vtipných dialógoch a hláškach („Marty, okamžite si daj dole tie tenisky, v roku 1885 nemajú čo robiť. Keď sme už pri tom, nemajú čo hľadať ani v roku 1955.“). Takže ak máte radi svižné time travel, rozhodne siahnite po tejto klasike, ktorá prišla s podobným „dvojitým“ finále, ako pár rokov dozadu iná sci-fi klasika, Cameronovi Votrelci. Trocha mi nesadla koncovka, ktorá nebola vôbec dojemná, ale skôr na spôsob „, ty si ešte stále tu, no tak ale šak ja na teba nemám čas, príď popozajtra, OK kámo?“. Oveľa viacej by sa tomu hodil vyložene smutný záver, tak ale čo už, nikto z nás nie je dokonalý. Zázrak, že pri celosvetovej tržbe 244 miliónov (pri rozpočte 40) nikdy nevznikla štvorka. Inak, zvykne sa hovoriť, že dvojka sa natáčala na jeden záťah s trojkou. Keď som to počul prvý raz, iba som krútil hlavou. Nevedel som si to reálne predstaviť, keďže dvojka je sci-fi s trikmi a trojka „civilný“ western. Až neskôr som sa dozvedel, že to zas až také natáčanie na jeden záťah nebolo, keďže medzi natáčaním dvojky a trojky nastala niekoľkotýždňová prestávka. „9O km/hod?! Kto by sa preboha až tak ponáhľal?“ ()

Galerie (162)

Zajímavosti (69)

  • Jediný diel z trilógie, v ktorom si Marty (Michael J. Fox) a Doc (Christopher Lloyd) prehodia hlášky. Keď sa rozprávajú o fotografii náhrobného kameňa, Marty povie „Great Scott“ a Doc odpovie „Yeah, this is heavy“. (m.a.t.o.)
  • V Monument Valley bolo špeciálne pre tento film postavené autokino (drive-in theater) a po skončení premietania bolo opäť rozobraté. Žiadne iné filmy sa tam nepremietali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama