Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (348)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem si nedopatřením pustil nějaký jiný film, než který si pustil člověk, který si pohonil při psaní zdejšího obsahu. Smekám před skvělou technickou stránkou, která byla na svoji dobu přelomová. Když k tomu přidám asi dva vydařené vtipy, tak jsem vyčerpal veškerá pozitiva. Opravdu nechápu, proč si tvůrci připravili pro diváky tak neuvěřitelně prvoplánový, debilní a totálně ohraný příběh, když jim tak úžasný nápad dával tolik možností. Neskutečným způsobem mě iritoval Bob Hoskins, kterému jsem dodnes nepřišel na chuť. Mnohonásobně více mi ovšem lezl na nervy ten kreslený čůrák. Napsat nekonečně otravnou ušišlanou postavu mohlo napadnout snad jen nějakého vola. Lepší hvězdička. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale velmi kvalitní snímek, který zůstává za všemi Zemeckisovými klenoty pouze do populárnosti pro širší publikum pozadu, jinak je kvalitou vedle všech klenotů jako jsou Návrat do budoucnosti nebo Forrest Gump. Pokud nemáte rádi kreslené postavičky, tak vedle toho, že jste naprosto bezcitné potvory, taky přicházíte o tento retro komediální film, který nejde nemilovat. Bob Hoskins nikdy nepředvedl vtipnější roli a společně s ostatními postavami perfektně zapadá do imaginárního světa, kde i Bugs Bunny by si z vás mohl dělat srandu a Mickey Mouse ukazovat svoje velké uši. Děti se budou bavit určitě, ale také každý, kdo postavám, které změnili svět dá šanci. Ať žije Kreslounov! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Jessica Králíková je totálně nejvíc sexy baba v dějinách filmu i porna. Jasně, i film je sexy, tedy ehm...perfektní. A the best hláška? No dobře, je jich tam fůra, ale za mě...Jessica ,, nejsem zlá, jen tak nakreslili´´. A její manžel ,,Můj táta měl taky problémy s podstatou. Eddie ,,s prostatou ty pitomče!´´ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak poměrně nedávno řekl Sly Stallone "Stýská se mě po časech, kdy v Hollywoodských studiích seděli kovbojové, co se nebáli jít do originálního námětu. Dnes tam sedí obživlé kalkulačky, které nezajímá scénář ani originalita, ale jenom čísla." Tak přesně na tenhle výrok jsem si vzpoměl, když jsem sledoval tohle polokreslný mistrovství. Robert Zemeckis je hotovou výkladní skříní 80. let a to nejen za kult Návrat do budoucnosti, ale třeba i za Honbu za diamentem a nebo právě za tohle polokreslný bláznovství. No, vážně chlapi, kdo z nás by netoužil být sváděn kreslenou sexbombou nebo riskovat život pro kreslnýho králíka, a pokecat s miminem, který by si rádo zašukalo, ale má jen třícentimetrový nařádíčko, tak si radši zapálí cigáro a vysype ze sebe ironický vulgrismy. Tomu já říkám svět s koulema. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl strašně rád už jako dítě a zjistil jsem, že i po letech ho naprosto zbožňuji. Teď už to není tak kvůli postavičkám, i když i ty jsou báječné, ale hlavně pro to, jak Zemeckis, jako nikdo před ní a nikdo po něm, dokázal trikově spojit herce a animaci - technicky dokonalé - ale navíc tomu dal ještě příběh, který je zábavný, napínavý a parádně ujetý. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Jako úplně první živá postava se ve filmu objeví v roli režiséra Raoula Joel Silver, producent filmových sérii Predátor, Smrtonosná past, Smrtonovsná zbraň, Matrix, pro kterého to byla jediná herecká zkušenost. Režisér Zemeckis chtěl, aby první člověk, který se ve filmu objeví, byl úplně neznámá tvář, nikoliv jiný herec. (dopita)
  • Road Runnera vytvoril Chuck Jones v roku 1948. Film sa však odohráva o rok skôr. (Hystory)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. června 1988 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama