Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něžný bar, snímek režiséra George Clooneyho podle úspěšných memoárů, sleduje úsilí ambiciózního spisovatele (Tye Sheridan) o naplnění jeho romantických a profesních ideálů. Na stoličce v baru svého strýce (Ben Affleck) poznává taje růstu a dospívání od pestré plejády místních postaviček. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale vo svojej podstate to nebolo ani nič extra výnimočné. Celý príbeh pozostáva z dvoch časových rovín, kde sledujeme malého JRa (teda jeho detstvo) a veľkého JRa (teda jeho dospievanie/dospelosť). Oveľa viac ma však bavilo to turbulentné detstvo bez otca, ktorého suploval sympatický strýko. To bolo skutočne chytľavé a miestami až dojemné. JRova dospelosť a štúdium na Yale ma až tak nebavilo, a celkovo mi ten chlapec prišiel až príliš ambiciózny, takže tým si moje sympatie isto nezískal. 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh filmu sa začína rokom 1973. JR a jeho matka sa musia nasťahovať späť k jej otcovi (Christopher Lloyd). Je to dom plný rozšírenej rodiny vrátane strýka Charlieho (Ben Affleck). JR nepozná svojho dlho neprítomného nezodpovedného otca a strýko Charlie, ktorý vlastní miestny bar, sa stáva jeho otcovskou postavou. JR (Tye Sheridan) ako staršie dieťa splní želanie svojej matky získať vyššie vzdelanie. Režisér George Clooney je dobrý remeselník, ale tento príbeh potreboval niečo navyše. Samozrejme, ústrednou témou je postava otca v živote mladého chlapca. A aj preto by sa mal film viac sústrediť na hlavnú tému. Úprimne povedané, film potrebuje viac Bena Afflecka, ktorý podáva jeden z jeho najlepšch výkonov. Nemal byť vedľajšou postavou. Nie som si istý, či Clooney má víziu ako režisér. Ale zas sa mi druhá polovica filmu páčila svojou jednoduchosťou. JR sa zamiluje a film sa viac sústreďuje na radi Bena Afflecka, čo spôsobuje ľahký humor, čo bolo zábavné. Celkovo v tomto nedramatickom príbehu o dospievaní sú zaujímavé momenty ľudskosti a humoru. 6/10 ()

Reklama

scroochy 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý film o nezajímavém životě nezajímavého člověka. Zachraňuje to jen skvělá Affleckova postava. Jinak je to celé dost o ničem a bez pointy. Nebo možná film sází na to, že divák už předem ví, kdo je J.R. Moehringer a čím je zajímavý, ale já to nevěděl (ani jsem předem nevěděl, že film bude memoár). ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(81/2022) / Krásny, jemný, malý rodinný filmík v ktorom je všetko umne nadávkované. Film nejde dejovo do žiadneho extrému, je príjemne pomalý a predvídateľný. Priznávam, mám to takto rád a George Clooney mi vyslovene polahodil. Kto by povedal, že Ben Affleck dokáže podať takýto parádny a celkom specifický výkon, skvelá voľba. Presne týmto smerom by mali ísť streamovacie spoločnosti, kvalita xa rozumný peniaz. (8/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ PŘEČTEŠ DOST KNIH A BUDEŠ MÍT ŠTĚSTÍ, MŮŽEŠ SE STÁT  SPISOVATELEM…“   Takovej ten naprosto obyčejnej film (příběh), ve kterým se mísí poetika dospívání (po boku strejdy) s rodičovskou hrdostí a lidskou normálností a ve kterým se  (- a to kurva asi hlavně!), musíte aspoň trochu poznat. Takže pro někoho emociální záležitost, pro jinýho nuda. Film pro starší a pokročilé a ty, kteří věří, že zajímavost je dar. P.S.: vono udělat fajn film „vo ničem“ je taky kumšt…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2005 napsal JR Moehringer, neznám. 2.) Zabývám se učením „chlapovědy“.   ///  Thx za titule „Tomáš Lenikus“.                  PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V úvodných scénach na ihrisku jasne vidieť solárne panely v pozadí domu. V 70-tych rokoch by to bolo veľmi nepravdepodobné. (Pat.Ko)
  • Na konci filmu, keď JR (Tye Sheridan) nastupuje do Cadillacu, nálepky na čelnom skle sú modré, o pár minút neskôr, keď jazdí po diaľnici, nálepky sú červeno-biele. (Pat.Ko)
  • V rozhovore pre Variety Ben Affleck povedal: „Myslím si, že svet je drsné a škaredé miesto, najmä teraz, takže sa cítim dobre, keď na svet vychádza na tento film.“ (Pat.Ko)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

George Clooney si vybral svůj příští film

George Clooney si vybral svůj příští film

27.07.2020

Režisér a herec George Clooney (Den zrady, Památkáři) si vybral svůj příští režijní projekt. Bude jím adaptace knihy The Tender Bar spisovatele J.R. Moehringer, jež pojednává o autorově dětství a… (více)

Reklama

Reklama