Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu lehký kvalitativní posun směrem dolů, ale jako plánované zakončení celé série určitě dobré. Postava Tomyho Jarvise teprve dostává kontury (aby byly v následujících dílech několikrát zcela překresleny) a Jason je fajn stejně jako minule. Standardní vyvražďovačka, které by možná trochu slušel nějaký nápad. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Čtyřka je zábavné pokračování s řadou vhodných kandidátů na zavraždění. Celý díl je tentokrát i přes pár nevtipných vtipálků laděn do temna, vraždy jsou správně sadistické a nechuťácké (Tom Savini se vrátil), slečny se nadšeně svlékají a nabízí ke kopulaci. Jason je tady od prvních vražd krvežníznivý sadista bez nadsázky, díky talentovi Zitovi na režijním křesle. Ještě pořád dobrý. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees je späť (opäť) a (opäť) si brúsi zúbky, lepšie povedané mačetu, na skupinku sexuchtivých teenagerov. No a potom je tu rodinka bez otca, vrátane malého C. Feldmana, ktorý v závere zohrá pomerne dôležitú úlohu. Takže, príbeh by sme mali... Štvrté pokračovanie legendárnej "vyvražďovacej" série v réžii Josepha Zita patrí medzi jej najvydarenejšie časti. Prečo? Je zábavná, je pekne krvavá, je v nej dostatok nahoty a ľudovo povedané "sa s ničím neserie". Obete padajú k zemi ako hrušky a drvivá väčšina z nich vskutku brutálnym spôsobom. Veľa krvi a najtriviálnejší možný príbeh - pre "nerozmýšľajúcich gore fanúšikov" tá najprijateľnejšia kombinácia, že? Takže 4*, predsa sa len budem držať pri zemi, a to aj s mojou nesmiernou slabosťou pre roky osemdesiate... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl začne úvodním shrnutím předcházejících dílů, které nové diváky pěkně uvede do děje. Je to dobrý sestřih, ve kterém vidíme dobré scény z filmů, které nijak zvlášť dobré nebyly. Pátek třináctého 4 není bohužel opět ničím výjimečným. Jde o poměrně nadržený film s dostatkem erotiky. Dojde dokonce i na obnažená sexy dvojčata. Hlavní parta teenagerů jsou hrozná košťata a jedním z hlavních hrdinů je i divný kluk, co si vyrábí na svůj věk dost propracované masky. Tento klučina je občas svědkem nějaké nadrženosti partičky odvedle, což je docela ujetý. Místo pořádného hororového zabíjení je podstatná část filmu o těch mladých pitomcích a tom divným klučinovi. Do toho jen Jason vždy vyjde ze zálohy a rychle někoho kuchne. Trochu víc zabíjet se začne až v samotném závěru, který má zajímavý nápad, ale bohužel je zpracován šíleně trapně. Mamka divnýho klučiny bojuje o život, zatímco on si dramaticky vyholuje hlavu kvůli svému divnému plánu... Nefunguje to. Hodně slabý díl Pátku 13. (4/10) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)

Reklama

Reklama