Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý zářez mi s odstupem času připadá jako jeden z nejlepších, konečný soud si samozřejmě nechám na úplný závěr po zhlédnutí celé série, ale už teď můžu říct, že měl štěstí zejména na herce. Ve srovnání s dvěma předešlými díly, bylo tohle asi nejpohodovější setkání s oběťmi páně Voorheese. Nekoná se totiž žádná přehlídka afektovaných či jinak narušených dementů určených k likvidaci. Poprvé tu na scénu nastupuje malý Tommy Jarvis, s jehož postavou budeme mít co do činění i v dalších pokračováních, a je to právě on a jeho rodina, jenž dávají celému dění téměř punc uvěřitelnosti. Pochopitelně ale nemohou chybět ani obligátní teeni, ti mají opět dokonale šablonovité charaktery – panna a její zkušenější přítel, šašek, tydýt, děvka s děvkařem atd. Můžete hádat, kdo přijde na řadu jako první a kdo poslední. SPOILER: Díky postavě malého Tommyho, dítě nemůže zemřít, to ale nesympatická panna schytá s plnou parádou. Chňá, chňá, potěšilo. Na filmu se opět podepsal zásah MPAA, a tak byly některé scény zkráceny nebo úplně vystřiženy, znát je to zejména při zmizení Tommyho mámy, která odejde ze scény velmi nenápadně a vysvětlení, co se s ní stalo, se nám nedostane. Kdo má zájem, může se na něj podívat tady: https://www.youtube.com/watch?v=eniF9bJ1LN4&t=127s Docela škoda, že to chybí, viďte? Poslední kapitola, která zdaleka nebyla tou poslední, je nejen vynikajícím Pátkem, ale i bez růžových brýlí fanouška brutálního hokejisty si troufám říct, že i velmi dobře zvládnutou žánrovkou jako takovou. Čistých pět. Edit komentáře a hodnocení až po překvapivých 13 letech od posledního zhlédnutí (původní komentář vzal ďas, původní hodnocení - ****) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod absolútne fantastické oživenie Jasona, ktorý umrel v predchádzajúcom diely - on "skrátka ožil" a ušiel z márnice, načo nejaké vysvetlenie PREČO a AKO??? - paráda, ďalšie "zetko" sa môže začať:))) A presne taký je aj štvrtý diel..bez logiky, bez mozgu, bez nejakého zmyslu...Ale každopádne je to pre mňa zatiaľ najlepší diel série, atmosféra fajn, slasherové vychytávky rovnako vydarené, niekedy priam originálne....škoda, že céčkar Zito nepokračoval v sérii ďalej a rozhodol sa vyvenčiť Chucka Norrisa...3,5*/5 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Logická katastrofa. Herecká tiež; minimálne čo predvádza tá ústredná blondína, to je fakt hanba. Ale ako horor paráda. Dokonca aj tie falošné lakačky tu celkom fungujú, atmosféra ide na plné, vraždy sú zatiaľ najvynaliezavejšie, a čo do napätia je to ešte o chlp lepšie než trojka. Škoda toho idiotského konca, no uznávam, že Feldman bol ako decko cool :) Štyri hviezdy v rámci žánru a série. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)

Reklama

Reklama