Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Logická katastrofa. Herecká tiež; minimálne čo predvádza tá ústredná blondína, to je fakt hanba. Ale ako horor paráda. Dokonca aj tie falošné lakačky tu celkom fungujú, atmosféra ide na plné, vraždy sú zatiaľ najvynaliezavejšie, a čo do napätia je to ešte o chlp lepšie než trojka. Škoda toho idiotského konca, no uznávam, že Feldman bol ako decko cool :) Štyri hviezdy v rámci žánru a série. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po slabsi trojce prichazi velmi solidni ctvrty dil, kvalitou srovnatelny s dvojkou. Na beckovy horor slusne obsazeni. Nova varka promakanych vrazdy zde zabiha az do rituality typu pribodavani na steny, do oken ci mezi dvere ala zaves. Divky jsou dil od dilu hezci, se zachovani standartni naivity. K zabitym lidem se tentokrat nepridalo zadne zviratko ci vozickar, takze vcelku zadny extrem. zato hudba a napinave momenty jsou zde na vysoke urovni. Pro me asi zatim nejlepsi F13... ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

796. hodnocený film: Narozdíl od předchozího dílu tohoto hororového vyvražďováku velký pokrok kupředu, ale pořád je to velký krok zpět v porovnání s prvním kouskem o lidské bestii jménem Jason. Jestli se necháte zlákat partičkou hezkých holek, co si sundali za padesát babek tričko a získaly tak nálepku "herečky", je to vaše věc... Ale mně tohle nestačí a potřebuju se bát od začátku do konce, abych to mohl nazvat hororem. Podle mě je to jenom mix hororových prvků s ničím, co je spíš thriller. 3* a to je asi až až... 3* ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel průměrná vyvražďovačka, kde vás hlavní charaktery zajímají stejně jako toaletní papír nad rámec jeho běžného použití. Části, kde postacvy mezi sebou komunikují jsou extrémně nezáživné, protože nijak příběh kupředu neposouvají. Ten posouvá akorát jedna vedlejší postava, co tu a tam někoho zabije aby v závěru se utkala s posledními přeživšími. A to je moc málo na kvalitní podívanou. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neposedný synek paní Vorheesové se vrací mezi živé, protože ani sekera zaražená do hlavy v jeho posledním dobrodružství ho nemůže rozházet. Tahle část je oproti trojce přímočařejší, což ale neznamená, že je to na škodu. Jason nevymýšlí nějaké nápadité mordy, spíše tu jenom kuchá a seká se svou přítelkyní - mačetou. A jelikož triky měl na starosti Savini, můžete si udělat přesný obrázek sami. Zároveň je to poslední díl, který si zachoval vynikající atmosféru předchozích snímků. Joseph Zito krváky uměl (tři roky předtím se předvedl brutalitou Vrah Rosemary), škoda že toho víc podobného nenatočil. U mě za 90%. P.S: Nikdy nezapomenu, jak jsem tohle viděl jako dítě, sám doma a pozdě v noci :) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Tommy (Corey Feldman) hraje ve filmu arkádovou videohru Zaxxon, která vyšla v roce 1982. (Stocki)

Reklama

Reklama