Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle je ještě slušně dívatelný díl, ale kolovrátek už se roztočil dokola. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli z čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prvý dobrý Piatok trinásteho. Niežeby šlo o bohvieaký zázrak, avšak po klesajúcej kvalite sequelov, pričom ani pôvodný film nebol výnimočný slasher, je finálna kapitola príjemným prekvapením. Tých logických nezmyslov je tu menej ako obvykle, ale to môže byť aj subjektívny dojem. Samozrejme si uvedomujem, že tá skriňa sa dala posunúť pred celé dvere. Štvrtá hviezda za veľmi pekné ženské osadenstvo, asi sa vyberalo zo stredoškolských súťaží krásy. Sem ale nerátam stopárku z úvodu. 70% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl začne úvodním shrnutím předcházejících dílů, které nové diváky pěkně uvede do děje. Je to dobrý sestřih, ve kterém vidíme dobré scény z filmů, které nijak zvlášť dobré nebyly. Pátek třináctého 4 není bohužel opět ničím výjimečným. Jde o poměrně nadržený film s dostatkem erotiky. Dojde dokonce i na obnažená sexy dvojčata. Hlavní parta teenagerů jsou hrozná košťata a jedním z hlavních hrdinů je i divný kluk, co si vyrábí na svůj věk dost propracované masky. Tento klučina je občas svědkem nějaké nadrženosti partičky odvedle, což je docela ujetý. Místo pořádného hororového zabíjení je podstatná část filmu o těch mladých pitomcích a tom divným klučinovi. Do toho jen Jason vždy vyjde ze zálohy a rychle někoho kuchne. Trochu víc zabíjet se začne až v samotném závěru, který má zajímavý nápad, ale bohužel je zpracován šíleně trapně. Mamka divnýho klučiny bojuje o život, zatímco on si dramaticky vyholuje hlavu kvůli svému divnému plánu... Nefunguje to. Hodně slabý díl Pátku 13. (4/10) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama