Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu lehký kvalitativní posun směrem dolů, ale jako plánované zakončení celé série určitě dobré. Postava Tomyho Jarvise teprve dostává kontury (aby byly v následujících dílech několikrát zcela překresleny) a Jason je fajn stejně jako minule. Standardní vyvražďovačka, které by možná trochu slušel nějaký nápad. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 4 pěkně navazuje na trojku a jako vždy Jason ožije a vrací se. Zase jsem poprvé tenhle díl viděl na videokazetě od kamaráda táty a tenhle díl už měl rychlodabing a překladatel zněl jak buzna :D Tento díl režíroval Joseph Zito a v podstatě film nepřináší nic novýho. Opět parta mladých u kempu Křišťálové jezero a Jason může začít další jatka. Překvapil mě tady mladej Crispin Glover v roli Jimmyho. Známej hlavně z komedie Návrat do budoucnosti. Nová postava ve filmu a bude i v dalších dílech, se jmenuje Tommy (Corey Feldman). Ve filmu má dobrý masky a na konci filmu rozmrdá Jasona mačetou. Jasona tu hraje Ted White a jeho masku udělali zase trochu jinačí a vypadá dobře - Jason je čím dál tim víc hnusnější a to mě na týhle sérii taky baví. Gore dobrý a podílel se na nich zase vynikající Tom Savini. Dal jsem tři protože jak jsem psal, díl nepřináší nic novýho a furt se ten děj stejně opakuje ale atmosféra pořád v pohodě. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neposedný synek paní Vorheesové se vrací mezi živé, protože ani sekera zaražená do hlavy v jeho posledním dobrodružství ho nemůže rozházet. Tahle část je oproti trojce přímočařejší, což ale neznamená, že je to na škodu. Jason nevymýšlí nějaké nápadité mordy, spíše tu jenom kuchá a seká se svou přítelkyní - mačetou. A jelikož triky měl na starosti Savini, můžete si udělat přesný obrázek sami. Zároveň je to poslední díl, který si zachoval vynikající atmosféru předchozích snímků. Joseph Zito krváky uměl (tři roky předtím se předvedl brutalitou Vrah Rosemary), škoda že toho víc podobného nenatočil. U mě za 90%. P.S: Nikdy nezapomenu, jak jsem tohle viděl jako dítě, sám doma a pozdě v noci :) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees je späť (opäť) a (opäť) si brúsi zúbky, lepšie povedané mačetu, na skupinku sexuchtivých teenagerov. No a potom je tu rodinka bez otca, vrátane malého C. Feldmana, ktorý v závere zohrá pomerne dôležitú úlohu. Takže, príbeh by sme mali... Štvrté pokračovanie legendárnej "vyvražďovacej" série v réžii Josepha Zita patrí medzi jej najvydarenejšie časti. Prečo? Je zábavná, je pekne krvavá, je v nej dostatok nahoty a ľudovo povedané "sa s ničím neserie". Obete padajú k zemi ako hrušky a drvivá väčšina z nich vskutku brutálnym spôsobom. Veľa krvi a najtriviálnejší možný príbeh - pre "nerozmýšľajúcich gore fanúšikov" tá najprijateľnejšia kombinácia, že? Takže 4*, predsa sa len budem držať pri zemi, a to aj s mojou nesmiernou slabosťou pre roky osemdesiate... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Tommy (Corey Feldman) hraje ve filmu arkádovou videohru Zaxxon, která vyšla v roce 1982. (Stocki)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno