Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 4“ je klasickým pokračováním, které nemá žádný kdovíjaký nápad, prostě si jede v zajetých kolejích a snaží se prostě jen dál přicházet s oblíbenou postavou Jasona, který vraždí bez toho, aby to mělo nějaký hlubší smysl. Nehledejte v tom nějakou potřebu po mytologii, ale prostě jenom snahu přinést divákům to, co jim přinesly předchozí díly. Hlavní otázkou pak je, jestli někdo přežije. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ešte že sa natočili ďalšie diely a nebol tento s pod titulom "Posledná Kapitola" posledný. Pretože od záverečného dielu, ktorým tento asi mal byt by som očakával nejaký poriadny koniec a lepší dej než je zvykom, teda Jason je spať a vraždí :) Štvorka je len ďalší obyčajný ničím výnimočný diel o Jasonovi. Potešil ma záverečný masaker v podaný toho malého zasrana :) a celovo je to slušný diel nakoľko po ňom sa natočilo ešte pár ďalších častí. Pre mňa veľkým záporom bolo zobrazenie samotného Jasona. Akože keď naháňal hl. hrdinu hore schodmi a zase dolu schodmi... proste trapas. Inak hodnotenie 6,5 čiže medzi 3 a 4 *. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Víceméně standardní slasher, úrovní někde u prvního dílu. Má to příjemné krvavé momenty, často nahé osazenstvo (koupání na Adama potěší), ale dohromady se nejedná o žádný objev. Spíše tam jde chvílemi cítit pachuť rutiny bez zápalu. Připadám si však jako společenský vyvrženec, jelikož nerozmýšlajúci gore fanúšik (zatím) nejsem a přesto jsem si to (v rámci možností) užil a vychutnal. :) ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel průměrná vyvražďovačka, kde vás hlavní charaktery zajímají stejně jako toaletní papír nad rámec jeho běžného použití. Části, kde postacvy mezi sebou komunikují jsou extrémně nezáživné, protože nijak příběh kupředu neposouvají. Ten posouvá akorát jedna vedlejší postava, co tu a tam někoho zabije aby v závěru se utkala s posledními přeživšími. A to je moc málo na kvalitní podívanou. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)
  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)

Reklama

Reklama