Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, tak osobně moc nechápu oblíbenost tohoto dílu. Oproti trojce je veškerá svěžest a kreativita fuč a stává se z toho jenom rutinní a nezajímavá vyvražďovačka ve stylu pojďme je zabít všechny ať už to máme za sebou. Ani Tommy Jarvis coby dítě mě tu při svém prvním setkání z Jasonem tolik nebaví. Jako je tu vidět, že z něj něco bude a jeho první konfrontace z kamarádem z mačetou ho jistě poznamená, ale to mi nestačí. Jak už jsem uvedl ta děsná průměrnost a stokrát viděné omílané dokola tenhle díl prostě zabíjí. Jedinej vtipnej kill je tak smrt lovce medvědů kterej se po celej film tváří drsně a hlásá, že sejme Jasona, ale když ten na něj na konci nastoupí, tak se zmůže jenom na hlášku pane bože on mě zabije!45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Já teda nevím, ale mě tento díl vůbec nesedl. Dokonce mi přijde ještě snad o něco slabší jak jednička. Divím se, že se to po výborné trojce tak nevydařilo. Ani se mi nelíbilo to pojetí s tím malým chlapcem. Postavy mi přišly dost nudné a nezáživné, snad nikoho jsem si nemohl oblíbit. Jason se tu od cca druhé poloviny začne víc objevovat, ale také moc neoslní. Navíc režijní stránka se vrátila na úroveň prvního dílu, nebo snad i trochu hůře. Takže mě nic nedokázalo pořádně vyděsit. Krvavé to bylo, ale nebyla v tom žádná intenzita. I hudba byla dost utlumenější. Prostě to bylo ve všech směrech obyčejné až amatérské. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Konečně se dá celý film vydržet,aniž bych si u něj stačil uvařit večeři,vyvenčit psa a vyžahnout 5 ležáků.Konečně se objevují ve filmu dobří herci a film má konečně celkem slušný příběh.Jason má tempo a jeho epesní kilovačky šťávu,hlavně dívka ve člunu,týpek v koupelně a letájící okenní Čestmírka mi polechtali mé úchylné bránice.Corey Feldman s děsivou hrůzou připomíná moji fóbii z dětí a nakonec musim ocenit i hudbu,konečně mě nenutila vrazit si do uší vidličku.Jeden z mála sledovatelných dílů téhle série a konečně malý důvod koukat na sérii dál,i když jak všichni víme.....zcela zbytečně :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prvý dobrý Piatok trinásteho. Niežeby šlo o bohvieaký zázrak, avšak po klesajúcej kvalite sequelov, pričom ani pôvodný film nebol výnimočný slasher, je finálna kapitola príjemným prekvapením. Tých logických nezmyslov je tu menej ako obvykle, ale to môže byť aj subjektívny dojem. Samozrejme si uvedomujem, že tá skriňa sa dala posunúť pred celé dvere. Štvrtá hviezda za veľmi pekné ženské osadenstvo, asi sa vyberalo zo stredoškolských súťaží krásy. Sem ale nerátam stopárku z úvodu. 70% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Horor, v jehož finále si nebohý malý chlapec vyholí hlavu a zničí tím zlo. Velkým mínusem zde je, že se Jason díky své mohutné postavě často ani nedostane do záběru celý a diváci tak zůstávají ochuzeni o fetišistické zkoumání jeho ikony se všemi nezbytnými proprietami (maska). Alespoň že ten velký prostor pro rozmnožování adolescentů nese své ovoce. A navíc je tam George McFly! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Ted White (Jason) odmítal mluvit s ostatními herci na place, aby se od nich distancoval a měli z něj větší strach. (Stocki)
  • Film bol zakázaný vo Švédsku. (Paldiny)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)

Reklama

Reklama