Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku očekávaný zářez do série Pátků své příznivce určitě nezklame. Dostatek obětí, samota, Křišťálové jezero, bouře a jedna vražda za druhou. Ty jsou trikově zdařilé, aby ne, když je vytvářel sám mistr gore a masek - Tom Savini. Nejstrašidelnější na celém filmu je ovšem hudba. I zdánlivě obyčejné záběry dokáže zasadit do děsivé atmosféry. Sledujeme postavu jdoucí lesem, spěchající, rozhlížející se, kamera ji zabírá jakoby z pohledu nějakého pozorovatele, nevíme, zda přímo Jasona, do toho ona šepotavá temná hudba, praskne větev.... Jakmile se Jason objeví, napětí povolí, avšak do té doby je hutné. Tušíme, že dívka plavící se uprostřed noci na člunu po vodách jezera nedopadne dobře, leč režisér záměrně scénu protahuje, i když ne nudně a nekonečně. Slušná dávka krve a nahoty společně s nočními scénami tvoří základ snímku na oddechový bouřný večer. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po hloupé trojce,která klasickou syrovou pátkotřináctkovou atmosféru posunula až někde do debilního čehosi-přichází čtverka ,která má evidentně v úmyslu napravit napáchané škody a vše definitivně ukončit dříve než se to totálně zvrhne(dnes už bohužel víme,že šlo o pokus neúspěšný).............A opravdu je to o poznání lepší a koukatelnější-stále však daleko za prvními dvěma díly.....Jde o čistou tupou vyvražďovačku s bandou naprosto kreténských a trapných (ten tanec to je opravdu vrchol trapnosti) tínejdžrů,kteří vůbec netuší,že svět se točí i kolem něčeho jiného než je dnešní šukačka s ...no s kýmkoliv.......V této rovině se Jason stává mým hrdinou,protože zbavuje svět těchhle věčně naddržených ,trapně tupých postav.......................no abych to zkrátil=Mnohé chyby byly napraveny,atmosféra se lehce zotavila,Jason působí trošku chytřeji,všem jsem tu smrt přál,a i když jsem se chvílema nudil,tak se to dalo skousnout.....60% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z této série viděl jen díly 1-4 a tak nějak mi připadá, že u této série jsou sudé díly ty slabší. Čtvrtý díl je navíc z těch všech dosavadních dílů nejslabší. Není špatný, ale první tři díly byly kvalitativně tak nějak nastejno, tady už je to posun poněkud dolů. Husté atmosféry z předchozích dílů ubylo, některá provedení vražd byla laciná, jindy byl ale Jason zase poměrně kreativní. Ovšem chvílemi jsem se i nudil (a to i když zrovna probíhala nějaká likvidace). V některých chvílích naštěstí bylo napětí a atmosféra v normálu, jen toho bylo nějak málo. Ačkoliv celou tu sérii beru s velkým nadhledem a jen jako zábavu, zde už jsem zaregistroval trapnosti a hlouposti, které už ani s nadhledem nesežeru. Sice tu byli poměrně zajímaví herci, ale charaktery hlavních postav mě moc nezaujaly (možná kdyby nějak více rozvinuli příběh toho lovce, co šel po Jasonovi). V předchozím díle byly lepší postavy. Zde ale zase byla zatím největší koncentrace nahotinek. No, bavil jsem se, ale ne tak dobře, jako u předešlých tří dílů. Ale bavil jsem se. Dávám takové průměrné 3 hvězdy... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel průměrná vyvražďovačka, kde vás hlavní charaktery zajímají stejně jako toaletní papír nad rámec jeho běžného použití. Části, kde postacvy mezi sebou komunikují jsou extrémně nezáživné, protože nijak příběh kupředu neposouvají. Ten posouvá akorát jedna vedlejší postava, co tu a tam někoho zabije aby v závěru se utkala s posledními přeživšími. A to je moc málo na kvalitní podívanou. 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

SPOILER-Tenhle díl je asi zatím nejlepší co jsem viděl,hlavně teda díky konci. Začátek je naprosto stejný jako u předešlých dílů,tedy přimomeneme si legendu o Jasonovi z dvojky a promítnou se nám tu záběry ze vše třech dílů. Pak přichází na scénu Jason ,ktereho vezou na patologiie jenže jak už to bývá Jason vstane z mrtvých a masakruje už ve špitálu. Pak se vrací k jezeru ,kde si pronajmou mladí barák ,vedle nich žije rodina bez otce. Jason to bere sistematicky cestou domů si to rozdá s tlustou stopařkou. Pak bere jednoho mladýho za druhým k tomu si dá i mámu vedle s rodiny a jakého si lovce (bratr náký oběti z předešlých dílů) dohromady tu máme 13 vražd.(jestli jsem dobře počítal) Pak se sápe po sestře a jejím malém bratrovi ,který si oholí hlavu,(vypadá jak Jason) a nejdřív strčí Jasonovi mačetu do oka a pak ho brutálně rozseká. Opět tu máme přeživší holku a k tomu malého kluka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Poté, co Ted White (Jason) dokončil scény pro tento film, začal okamžitě pracovat na filmu Starman (1984). Během nočního natáčení Starmana dorazila na plac skupina novinářů, kteří chtěli udělat rozhovor s Jeffem Bridgesem, ale ten nebyl k dispozici. Režisér John Carpenter proto reportérům řekl, aby si promluvili s Whitem o filmu, který nedávno dokončil. Poté, co reportérům řekl, že ztvárnil roli Jasona ve filmu Pátek třináctého 4, vyšel následující den článek výhradně o něm. A stejný večer se na natáčení Starmana dostavilo mnoho fanoušků série Pátek třináctého jen kvůli tomu, aby viděli Whitea. (Terva)

Reklama

Reklama