Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku očekávaný zářez do série Pátků své příznivce určitě nezklame. Dostatek obětí, samota, Křišťálové jezero, bouře a jedna vražda za druhou. Ty jsou trikově zdařilé, aby ne, když je vytvářel sám mistr gore a masek - Tom Savini. Nejstrašidelnější na celém filmu je ovšem hudba. I zdánlivě obyčejné záběry dokáže zasadit do děsivé atmosféry. Sledujeme postavu jdoucí lesem, spěchající, rozhlížející se, kamera ji zabírá jakoby z pohledu nějakého pozorovatele, nevíme, zda přímo Jasona, do toho ona šepotavá temná hudba, praskne větev.... Jakmile se Jason objeví, napětí povolí, avšak do té doby je hutné. Tušíme, že dívka plavící se uprostřed noci na člunu po vodách jezera nedopadne dobře, leč režisér záměrně scénu protahuje, i když ne nudně a nekonečně. Slušná dávka krve a nahoty společně s nočními scénami tvoří základ snímku na oddechový bouřný večer. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

the final chapter ma 2 veci ktore dost tuto cast pozdvihuju a to mladeho a charismatickeho coeryho feldmana (ako hlavneho hrdinu tommyho) a crispina glovera a jeho uzasnu tanecnu kreaciu. dievcence su celkom chutne (hlavne dvojicky mi prisli zlate) a joseph zito ma par momentov ktore davaju tusit jeho buducu karieru akcneho rezisera (tri spomalene pady cez okno). par vtipnych hlasok a slusnych killov sa tiez najde a vdaka nim je stvrty piatok slusnym prirastkom do serie... ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

796. hodnocený film: Narozdíl od předchozího dílu tohoto hororového vyvražďováku velký pokrok kupředu, ale pořád je to velký krok zpět v porovnání s prvním kouskem o lidské bestii jménem Jason. Jestli se necháte zlákat partičkou hezkých holek, co si sundali za padesát babek tričko a získaly tak nálepku "herečky", je to vaše věc... Ale mně tohle nestačí a potřebuju se bát od začátku do konce, abych to mohl nazvat hororem. Podle mě je to jenom mix hororových prvků s ničím, co je spíš thriller. 3* a to je asi až až... 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vo štvrtom diely vyvražďovacej americkej filmovej série "Piatok trinásteho" sa prvý krát objavuje postava Tommyho Jarvisa. Tu ešte len ako malý chlapec. V nasledujúcich dvoch pokračovaniach čelil Jasonovi už ako dospelý muž. Snímok "The Friday the 13th: The Final Chapter" ("Piatok trinásteho 4") je plný predmanželského sexu, krvi, surového násilia a vrážd. V tomto filme zomrelo násilnou smrťou šesť mužov a sedem žien, dovedna trinásť ľudí. Je to masaker, ktorý určite ocenia všetci milovníci old schoolových horrorov. Jason Voorhees je Slasher King! **** ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 33 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Herečku Kimberly Beck (Trish) během natáčení někdo obtěžoval podivnými telefonáty, a když si šla zaběhat do parku, tak jí sledoval nějaký muž. Po natáčení vše ustalo. (Chatterer)
  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)

Reklama

Reklama