Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Nin 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl začne úvodním shrnutím předcházejících dílů, které nové diváky pěkně uvede do děje. Je to dobrý sestřih, ve kterém vidíme dobré scény z filmů, které nijak zvlášť dobré nebyly. Pátek třináctého 4 není bohužel opět ničím výjimečným. Jde o poměrně nadržený film s dostatkem erotiky. Dojde dokonce i na obnažená sexy dvojčata. Hlavní parta teenagerů jsou hrozná košťata a jedním z hlavních hrdinů je i divný kluk, co si vyrábí na svůj věk dost propracované masky. Tento klučina je občas svědkem nějaké nadrženosti partičky odvedle, což je docela ujetý. Místo pořádného hororového zabíjení je podstatná část filmu o těch mladých pitomcích a tom divným klučinovi. Do toho jen Jason vždy vyjde ze zálohy a rychle někoho kuchne. Trochu víc zabíjet se začne až v samotném závěru, který má zajímavý nápad, ale bohužel je zpracován šíleně trapně. Mamka divnýho klučiny bojuje o život, zatímco on si dramaticky vyholuje hlavu kvůli svému divnému plánu... Nefunguje to. Hodně slabý díl Pátku 13. (4/10) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milujte se a množte se. Kdyby měl Bůh možnost sestoupit z nebes a vidět tento film, tak zcela jistě své proroctví poupraví. Že milostné scénky tvoří dobrých 25% každého dílu této série, tak na to už si člověk tak nějak zvyknul. Dát tyhle scénky ze všech dílů do kupy mohl by vzniknout kvalitní pornofilm, který by svoji kvalitou strčil do kapsy nejeden díl série. Jason je sračička. Že se nechal zbít od ženské, čert to vem. Ale že ze sebe nechá udělat čínu od malého fracka je už přespříliš. Z takové sračičky má mít člověk strach? Vždyť já mu fandím už jenom ze soucitu k jeho znetvořenému ksichtu. Povídá se, že režisérskou židli pro další díl má pronajmutou nějaký septikář. Že by Pátek třináctého dostal konečně pořádný impuls a odvál ten béčkový smrádek. Občas jsem na to koukal a po několika minutách jsem zjistil, že jsem to nevnímal, neboť moje myšlenky byly na zcela jiném místě, tak jsem musel film několikrát vracet zpět. Myslím, že i kdyby to byl jediný argument ( a věřte, že není ), tak bych si s ním tak nízké hodnocení zcela jistě obhájil. Dávám * Jasonovi za bolest a přeji mu brzké uzdravení a příjemné probuzení na další zastávce v márnici. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo z uživatelů, kteří koukají na mé komentáře čekali, že mě opustí touha sjet všechny díly Pátků, tak jim musím vzkázat, že hodlám své slovo dodržet:) Takže se podíváme společně co nám přinesla Čtverka. Hned na úvod se dostavuje známá rekapitulace. Na režisérské stoličce se pevně uvelebuje tvůrce božských béček Chucka Norrise a jde se na věc. Bruce Mahleh známý z Policejní akademie to schytá jako první z celkových 13 padlých. Pak příjde na řadu sestřička, tlustá stopařka a pak už jde na řadu mládež. Opět sympaťáci, jenže v nesprávný čas na nesprávném místě. U holek rozhodně bylo na co koukat a tak je jich dvojnásobná škoda, jenže vysvětlete to někdo Jasonovi. Na závěr to Jason schytá od malého Tommyho. Jelikož mám za sebou již 4 díly, tak mě nezbývá než porovnat tuhle sérii trošku s Vřískotem a upřímně, to srovnání by vyznělo mnohem lépe pro Cravenovu sérii. Tady přecejen napětí není nikterak mnoho a většinou po velice krátké chvíli končí oběť s mačetou v hlavě. 65% ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tady to vypadá, že se víc nadává uživateli POMO:). No já se nechci moc zapojovat, ale já ho taky moc nechápu. Má víc určitě rozumu, než Golfista, ale nevím, proč pořád sleduje horory, když ho to očividně nebaví a jenom tu kazí jejich procenta. Tak a co se tohoto pátku týče, tak podle mě je to nejhorší díl z prvních čtyř. Není na tom nic špatného, ale není to už taková zábava a ani známí herci jako Crispin Glover nebo Judie Aronson to nezachranují. Jason by se měl zase začít víc snažit a opět vymýšlet originální vraždy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neposedný synek paní Vorheesové se vrací mezi živé, protože ani sekera zaražená do hlavy v jeho posledním dobrodružství ho nemůže rozházet. Tahle část je oproti trojce přímočařejší, což ale neznamená, že je to na škodu. Jason nevymýšlí nějaké nápadité mordy, spíše tu jenom kuchá a seká se svou přítelkyní - mačetou. A jelikož triky měl na starosti Savini, můžete si udělat přesný obrázek sami. Zároveň je to poslední díl, který si zachoval vynikající atmosféru předchozích snímků. Joseph Zito krváky uměl (tři roky předtím se předvedl brutalitou Vrah Rosemary), škoda že toho víc podobného nenatočil. U mě za 90%. P.S: Nikdy nezapomenu, jak jsem tohle viděl jako dítě, sám doma a pozdě v noci :) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Joseph Zito měl v plánu celou sérii tímto filmem ukončit. Proto má původní název filmu podtitul The Final Chapter (Poslední kapitola). (JasonIX)
  • Herec Peter Barton (Doug) původně ve filmu nechtěl hrát. Nechtěl mít nic společného s horory, protože nesnášel práci na filmu Pekelná noc (1981). Ale herečka Amy Steel, která hrála Ginny ve druhém díle Pátek třináctého 2 (1981) a s Bartonem hrála v sitcomu The Powers of Matthew Star (od r. 1982), herce přesvědčila, aby roli vzal. Zmíněný sitcom byl navíc v roce 1983 zrušen a Barton se tak mohl natáčení filmu zúčastnit. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama