Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Aby se divák nepoblil, ale pobavil musí povinně a zcela jednoznačně zapomenout, že se jedná o parazitování na jednom z nejlepším detektivním příběhů všech dob. Pakli se mu to povede a oprostí li se i od dnes už rozšířenému zvyku, cpát herce jiné etnické příslušnosti do rolí, ve kterých nemají co dělat, dostane se mu vcelku příjemné podívané. Ne tak dobré, jako první díl, ale pořád docela ucházející. Příběh měl hlavu a patu, dobrodružství bylo, humor také, vizuál velmi dobrý. Za mne 50%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela pohoda. V podstatě jako jednička jen se případ proplétá více s Sherlockovým. Cavill hraje nalitého Holmese a Enola zjišťuje, že být sama není fajn. Ty šokující castingové zvraty zase tak překvapivé nejsou, protože Black live marters jenom možná kdyby ten šok v závěru nestál jen na tom. Enola toho totiž přehlíží mnohem více než divák. Stávka v sirkárně je ale super. Aspoň víme proč všechny fabriky čeká automatizace. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nudná a chaotická podívaná z morbidně multikulturního viktoriánského Londýna. Otravné z minula zůstalo, to svěží z minula chybí. Takže za mě oproti minulému (viděl jsem včera, takže opravdu pamatuju čerstvě) sestup dolů. Mimochodem nebylo to ještě ani v polovině a zvažoval jsem hvězdičku jen jednu. V samotném závěru s “Moriartym” to byla už jistota a u potitulkové scény jsem zvažoval odpad. Prakticky jediné co hodnocení zachránilo byla ta historická reference. Pozn.: a koho mé hodnocení pobouřilo si může zahrát hru “najdi svého černouška” na dobové fotografii oné stávkové odborové organizace. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zlepšenie oproti prvému dielu. Stále ale s rovnakými chybami a nevyužitým potenciálom. Sedel mi štýl humoru a bavila ma zápletka. Dobové zasadenie, kostýmy a viac priestoru pre Cavilla. Aj finále bolo lepšie a vlastne sa nebránim tomu že z toho Netflix asi bude chcieť spraviť väčšiu sériu. Chýbala mi silná záporna postava, Moriarty bol prešlap s nulovou charizmou na ktorý budem chcieť rýchlo zabudnúť. Millie bola miestami otravnejšia ako v prvom diely, a ku koncu som cítil že film trvá dlhšie jak je treba. Scenár má pripravené nečakané zvraty, no to ako náhodne do seba všetko pekne zapadá (a to bol pre mňa problém už od začiatku) bolo moc prvoplánové. Ide ale o fajn zábavu, čo bol asi aj hlavný ciel. Pôsobilo to na mňa atraktívne a s chuťou odlíšiť sa. Hlavne vizuálne. Príjemný film na relax s množstvom klíše, ajtak ale prevládajú pozitívnejšie dojmy. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

To zas bude v áleji nablito... Vzhledem ke konci, který bude místním starousedlíkům intenzivně brnkat na nervy hned několika různými způsoby, mám zvrácenou chuť přidat tu čtvrtou hvězdičku navíc. Jen abych si kopl do těch neopodstatněných odpadů, které tady začaly bezprostředně po premiéře létat. Protože ono to pořád víceméně funguje. Řešení případu je sice v mnoha ohledech jasné už od začátku pátrání, ale to příběhu neubírá na jeho hravosti a příjemné naivitě, která byla tak typická už pro první díl. Vyjma přehnané karikatury Davida Thewlise se totiž může spolehnout na povedeného Sherlocka (Henry opět válí) a neméně sympatickou Enolu (Millie je pořád fajn), jejichž sourozenecká chemie funguje skvěle. A to v kombinaci s poměrně atraktivní akcí a výborným soundtrackem jednoduše stačí na to, aby člověk na dvě hodiny vypnul a celkem solidně se zabavil. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama