Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (182)

borec999 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie o čosi lepšie ako jednotka, no nie až o toľko, aby som dvíhal * hodnotenie. Ako celok je dvojka Enoly stále príjemne detsky naivná, pritiahnutá za vlasy a znova sa cieli hlavne na teenagerky a mladé publikum. Ako dopadnú všetky dejové línie nie je ťažké predvídať, no na druhej strane príbeh je nakoniec premyslenejší ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať a obohatený (voľne inšpirovaný) o pomerne zaujímavú skutočnú udalosť, vďaka ktorej posolstvo rovnosti pohlaví a girl power nepôsobí tak silene a samoúčelne. Millie Bobby Brown je znova v pohode a definitívne potvrdzuje, že nie je iba Eleven (čo dokazuje i 10 miliónov dolárov, ktoré za úlohu dostala) a pripisuje si ďalšiu sériu, ktorá vo veľkej miere stojí hlavne na nej. Potešilo však aj viac priestoru pre HBB a Henryho Cavilla, ktorí sú vo svojich postavách taktiež fajn. Jediný David Thewlis je ako taký polozáporák dokonale neschopný a jeho výkon ma vôbec neoslnil. Vo výsledku spotrebne natočená rutina (v dobrom slova zmysle), ktorá ale za mňa mohla byť o čosi kratšia. Vtedy by som jej možno prihodil i 4. hviezdu, takto za silné 3*. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi neprišla ako žiadny zázrak a to mam Holmesové detektívne prípady celkom rad. Dvojka mi príde o niečo lepšia ako jednotka, ale stále je to na míle vzdialene kvalitnejším filmom od Ritchieho alebo výbornému seriálu s Freemanom a Cumberbatchom. Hlavná hrdinka ma stále akosi nechytila a jej strelenosť ma znova nebavila ani tu, no potešil ma väčší priestor pre Henryho Cavilla v úlohe Sherlocka Holmesa. Ďalej pekná výprava, kostýmy, dobová atmosféra, hudba, detektívny strih a hlavne príbeh, ktorý mi prišiel oveľa zaujímavejší ako ten s predošlého dielu. Nakoniec celkom fajn, moc som sa nenudil. P.S.: za titulkami je ešte jedna scéna. 60% - 3* ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí druhého plošného jaderného vybombardování müslí nezletilých neomarxistů a kariérních sufraštětek femipičistickým sqostem Enola Gay 2 – Návrat zdivočelých levotočivých poštěváků jsem se pokrokově rozhodl, že nebudu ani trochu kritický, ani krutý, a naopak budu hledat jen samá sluníčková pozitiva. Takže, jedná se nejen o naprosto fantastický audiovizuální prostředek proti zanášení slepic, ale také úžasný návod k tomu, aby vám vaše figurantka zcela sama, nadšeně, rychle, účinně a dobrovolně vykopala a obbetonovala u nemovitosti dvacetikubíkovou žumpu, vytahala ze země všechny dubové pařezy po poražených stromech, předpisově nařezala a naštípala půl tuny polen na velikost akceptovatelnou krbem, aby v zimě to její nadšení náhodou nevychladlo, nebo přestěhovala třistakilové křídlo z přízemí do salónu ve třetím patře. Stačí jí jen pustit Enolu a vrazit do ruky příslušné nářadí s naléhavou emancipační výzvou: „Na, a vyrovnej se mi, ať máš právo chcát vestoje!“. Náramně yntelygentňy až genitální scénář dozajista nejednu přirozeně donutí filosoficky přemítat, jaký fosfátový prací prášek koupit, aby si příliš nepoleptala ruce či kam až lze dohodit vodním kamenem, usazeným na styčné ploše žehličky. Fantastická originalita a záživnost děje mi ani na chvíli nedovolila odtrhnout zrak od časosběrného dokumentu o zrání sýrů, právě běžícím na vedlejším monitoru, a rovněž jsem se u toho definitivně odhodlal plně podporovat adopce homoseksuálů! Z osiřelé Enoly, de fuckto vychovávané a morálně autorizované přenádherným párečkem v podobě zbuznělého Feminilocka Homolese Jindry Clavina a exemplárně napudrovaného buzipyjonýra Gaylorda z Cullingusu, „ztvárněného“ patrně nějakým obličejově ochrnutým zpěvákem z chlapeckého homoqarteta, totiž vyrostla natolik obří piča, že se z toho nakonec vyklubalo pa-rád-ní celoobrazovkové porno. Vidět Ártý Dojl, jak úchvatně progresivně použili a vytunili jeho životní dílo, dozajista by nejprve nadšeně zaplesal nad černou lesbou doktorem Moriartym, pak samou radostí zkolaboval a po resuscitaci by s hlavou plnou nových pohlavně vyvážených nápadů patrně vykřikoval něco jako: „Shit! Fuck! Shitfuck?“. Mocinky se už těším na trojku! Má se to prý jmenovat Enola Gay a případ nagelované tyče. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka jako první díl. Pokud se Vám první film nelíbil, tak nemá cenu koukat na druhý díl, jelikož byste byli opět zklamaný. Já osobně mám první Enolu Holmes rád, a na druhý film jsem se těšil. A jsem rád, že mohu napsat, že mě film nezklamal a dostal jsem od něho to, co jsem od něho dostat chtěl. Režisér Harry Bradbeer odvádí velmi dobrou práci, jeho režie je svižná, zábavná, má několik parádních momentů a naplno se mu daří využít jistou odlehčenost samotného příběhu a i samotné hrdinky. Osobně jsem byl příjemně překvapený, protože samotná detektivní zápletka je hodně dobrá a parádně vystavěná. Millie Bobby Brown je v této roli velmi dobrá a je vidět, že si jí užívá a má radost, že tu postavu může hrát. Brown dává Enole jisté osobní kouzlo, hravost a zábavnost. Henry Cavill si krade každou scénu pro sebe a jako Holmes je bezchybný. David Thewlis si svého slizkého záporáka dost užil a jeho lehce přepálený výkon výkon mě bavil. Totéž vlastně platí i pro Helenu Bonham Carter, jenž má zábavné scény plné výbuchů. Film má dobrou vizuální stránku, a je vidět, že se na něm nešetřilo. Kostýmy, detaily a výprava vypadá moc dobře. Já si film hodně užil, ale rozhodně není bez chyb. Co se týče délky, tak tam bych krátil klidně o dvacet minut, aby byl film údernější a nebyl, tak ukecaný. Líbilo se mi poselství a vyznění filmu, i přestože působí lehce křečovitě a vychtěně. Bohužel už teď vím, že to pro mnohé bude největší zápor filmu a bude to důvod, proč ho budou hodnotit hůře, než si skutečně zaslouží. Enola Holmes je fajn oddychovka, která dokáže dobře pobavit a něco sdělit. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zlepšenie oproti prvému dielu. Stále ale s rovnakými chybami a nevyužitým potenciálom. Sedel mi štýl humoru a bavila ma zápletka. Dobové zasadenie, kostýmy a viac priestoru pre Cavilla. Aj finále bolo lepšie a vlastne sa nebránim tomu že z toho Netflix asi bude chcieť spraviť väčšiu sériu. Chýbala mi silná záporna postava, Moriarty bol prešlap s nulovou charizmou na ktorý budem chcieť rýchlo zabudnúť. Millie bola miestami otravnejšia ako v prvom diely, a ku koncu som cítil že film trvá dlhšie jak je treba. Scenár má pripravené nečakané zvraty, no to ako náhodne do seba všetko pekne zapadá (a to bol pre mňa problém už od začiatku) bolo moc prvoplánové. Ide ale o fajn zábavu, čo bol asi aj hlavný ciel. Pôsobilo to na mňa atraktívne a s chuťou odlíšiť sa. Hlavne vizuálne. Príjemný film na relax s množstvom klíše, ajtak ale prevládajú pozitívnejšie dojmy. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama