Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (181)

TostTom 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, cast z Harryho pottera a o něco delší stopáž.... jinak asi žádná změna. Za mě by to mohl být vpohodě film kdyby tam nebyly otravné flashbacky a neustálé hloupé promlouvání do kamery přes které se teda nemůžu přenést a úplně mi to kazí nějaký požitek z filmu.  No jinak příběh a zápletka byly fajn a Henry Cavill tomu zase trochu přidal. Potom musím říct, že nemám nic proti nikomu, ale ten konec mi přišel strašně trapný a nucený. A nakonec potitulková scéna, která buď slibuje pokračování filmu a nebo možné rozšíření světa, protože se objeví Watson, tak uvidíme co z toho bude. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Enola Holmes 2" je pokračovaním Netflix filmu, z ktorého si dokopy nepamätám skoro absolútne nič. Pamätám si, že ma to nebavilo a mal som pocit, že film absolútne nevyužíva svoj nápad ako svoju silnú stránku. Skôr naopak. Takže som k pokračovaniu pristupoval celkom opatrne. No mám pocit, že tvorcovia to tentokrát spracovali oveľa lepšie alebo sme sa dočkali lepšieho príbehu. Lebo tentokrát som sa bavil, malo to šarm a hlavne záhada bola spracovaná oveľa zaujímavejšie. Niekedy môžu byť príčinou zaujímavej záhady aj rôzne sfarbené hlavičky zápaliek. Je to tak. Millie Bobby Brown tradične dáva svoju rolu dobre a myslím si, že aj v prvom filme si svoju rolu celkom slušne užívala. Som rád, že ju to baví a hádam sa k tomu ešte aj vráti. Kvalitné detektívky ma bavia, no musia mať postavy, ktoré chcem sledovať a nejakým spôsobom ma to musí chytiť. Prvýkrát to úplne nevyšlo. Tentokrát to bolo lepšie. Do tretice všetko najlepšie? Uvidíme. Každopádne som rád, že som film videl a ako príjemnú krimi oddychovku môžem odporúčať. Hodnotenie: B ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

The Game is Afoot. Veľmi sa mi páčilo, že Enolin prípad bol založený na skutočnej udalosti. Predstavili Moriartyho aj Watsona a casting oboch je úžasný. Všeobecne sa casting veľmi podaril. Helena vyzerá vo svojom elemente. Niekto sa o postave Davida Thewlisa vyjadril ako o karikatúre, ale mne prišiel tak akurát slizký, nevypočitateľný a over-the-top. Bolo fajn vidieť viac Sherlocka. A jeho vzťah k Enole. Prijala by som aj viac Tewkesburyho, ale to, čo sme dostali bolo podarené. A jeho vzťah s Enolou je rovnako rozkošný, ako v prvom filme. Páčila sa mi aj téma samostatnosť vs. samota. Vizuál bol tiež na jedničku. Vkladanie obrázkov do deja pre lepšiu vizualizaciu veľmi oceňujem. No a Enola? Enola je proste top. Je to jazda, ktorá má všetko, čo od dobrej detektívky potrebujem. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Millie herecky vyrostla, je to zde velmi patrné a vůbec to není na škodu. Svou roli si vyloženě užívala. Takže oproti prvnímu dílu je toto opravdu koukatelný film. Přímé interakce s divákem ubylo, ale osobně bych byl rád, kdyby jí úplně vynechali. Diváka to totiž odtrhuje od děje a celkově mi to nezapadalo do prostředí filmu. Příběhová linka týkající se její matky, kterou ztvárnila smrtijedka Lestrange mi přišla naprosto zbytečná a i přes to, že mám tuto herečku rád bych ji radši také úplně vynechal. Případ, který pak Enola řešila nebyl vůbec hloupý. Snaha autorů zasadit případ do reálných základů a dodat tak tomu přidanou hodnotu beru jako neprosto bezvýznamné plus. Film je zejména pro adolescenty. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Enola Holmesová 2 je zábavná. Brown místy neomylně mluví a reaguje na diváky, což je místy osvěžující. Enoly odbočky spolu se zdařilou výpravou dodávají pocit zajímavého příběhu. Animované scény napodobují romány Nancy Springer a fungují jako jakési důležité indície. Jedná se o prima věc, která přidává blockbusterům jednoduchý umělecký podtext. Díky tomu je i postupné vyprávění příběhu působivější. Hry na kočku a myš nejsou vždy zábavné. Enola není nepřemožitelná. Ženy ve filmu jsou sice jakýmsi terčem a pod útlakem tehdejší společenské doby, ale rozhodně nejsou slabé a dávají to až moc najevo (feminismus zde opět srší a občasně dost vynuceně). Bojují o přežití a dělají si srandu z těch, kteří je podceňují. Postavy pomalu dospívají, což je místy dobré a místy i na škodu, protože v některých případech to ubírá na charakteru dané osoby. Tvůrci chtěli očividně přivést divákům zapeklitou a provázanou detektivku, která se nakonec stala extrémně překombinovanou podívanou, což je největším kamenem úrazu u tohoto snímku. A to je nakonec velká škoda. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama