Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jako opravdu jeden z mála minul v éře, kdy koloval na videu v jednohlasným dabingu a asi proto jsem si k němu nevytvořil ten správnej vztah. To je taková volovina, s otřesnejma dialogama s příchutí americké propagandistické omáčky. Zito mě tentokrát vůbec nebavil a těch pár akčních scén to nezachránilo, více převládala nuda a stupidní kecy. Za co jedině film stojí za zhlédnutí, je neskutečně obrovská, ale fakt obrovská hora masa v podání Dolpha Lundgrena. Ten chlap je fakt strašlivý hovado!! Vůbec jsem nechápal v titulkách filmu, že speciální efekty dělal "gore master" Tom Savini. Kvůli té jedné ustřelené ruce ho Zito vůbec nemusel potřebovat. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Intersonic uvádí. Jan Přeučil vyslovil tuto kultovní hlášku a bylo vymalováno. Zito se po dvou vyvražďovačkách pustil do Ramba klonu. Hudebník Chattaway si už zde okusil některé motivy do Maniac Copa, kterého o rok později skvělé zhudebnil. Nikolaj z jednotky SpecNaz je tady tupá hora, která se stala díky křovákovi lovcem a pochopila rozdíl mezi dobrem a zlem. Je zajímavé , že tohoto Švéda nejvíce proslavily role ruských bojovníků:-) ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

klasicka stara slupka se skvelym dolphem..chciju ztoho ten dabing to je takova klasika..driv sem si film pletl se svedem, pamatoval sem si jen scenku u ohne jak tam ten amik hlasil..ted sem si to pripomnel a chcal sem..scena s long sullym v aute to je proste klasika 80tek :D ten dabing :D ty ceska svine a bum pesti do drzky :D pecka, nostalgie pusobi na plno! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Rudý akčňák mého dětství, jako malý jsem se na něj vždy těšil a pořád jsem ho "žral". Pokud to vidíte dnes, spíše se tomu usmíváte. Na akční film je akce docela málo a spíše proto se Dolph kamarádí s křováky, což na stylu nepřidá - ale přeci jen je to béčkový akční film, na kterém se ujíždělo před dvaceti lety. Nazval bych to Rambo 3 a 1/2. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)

Reklama

Reklama