Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Parádní béééčkovej film s nadějným nabouchaným Dolphem Lungrenem u kterého jsem se náramně bavil supr scény. Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá "smrtící mašina" Nechtěl bych ho potkat nasranýho uprostřed války a ještě na špatný straně bojiště. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej a jediný co jsem si pamatoval bylo, že Dolpha bodnul škorpión někde na poušti, víc nic, takže jiný řešení, než to vidět znova prostě nebylo. A teď když sem to po letech viděl, tak musim říct, že se jedná fakt o správný akční béčko s enormně drsně se tvářícím Lundgrenem, kterej snad překonává i sám sebe z Rockyho IV, což už je teda co říct, navíc Dolphovou rukou, potažmo kulometem a v jednom případě i největším dělem, co se snad kdy dostalo jakýkoliv akční ikoně do ruky, sundá několik desítek rusáků a jednou ranou i vrtulník. Takže nakonec jediná chyba týhle akční masáže je fakt, že je v příběhu zhruba 30ti minutová nudná mezihra, kdy se z Lundgrena stává "hodnej" a nevyhne se to stupidním dialogům, ale jinak super ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Ten závěr je prostě bombička, skvěle natočená a podkreslená dobrou hudbou, avšak všechno co tomu předchází je takové napůl tam a napůl tam. Pro milovníky akčních filmů málo akční, pro vážnější publikum příliš akční. Prostřední část je taková snaha o vážné nakouknutí do mysli člověka, který se postupně mění z nemyslícího zabijáckého stroje na uvědomělou lidskou bytost, která se nebojí využít své schopnosti pro pro něj nově nalezené dobro. Ani jedno bohužel není vypipláno a dovedeno k dokonalosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)

Reklama

Reklama