Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU OUT OF YOUR MIND? NO, JUST OUT OF BULLETS! Ostuda, že jsem tento film viděl až dnes, jelikož jsem jako dítě v 90. letech na VHS kazetách sjížděl filmy jako Braddock nebo Rambo. Tenhle masterpiece mě uchvátil stejně silně, jako by mě uchvátil tenkrát. Dolph je stroj na zabíjení. Komu dá loktem do hlavy, tak tomu praskne lebka. Obrněná auta vybuchují jedno za druhým, helikoptéra CCCP rozsévá smrt v podobě modrého deště a Dolph nakonec získá ultimátní zbraň, která trhá končetiny. Jediné co trochu drhne, je střed filmu v buši. I tak naprostá spokojenost. YOU LIED TO ME GENERAL! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

Reklama

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Klasika, jako Rambo. No podobné to bylo a je vidět že se hodně inspirovali tímto filmem. Dobrý tvrďák co toho moc nenamluví a nechává za sebe hovořit zbraně. Jen nechápu, když rusáka otrávil štír pod dunou, proč ho našek křovák pod jakýmsi keřem na planině?! Taky mi už lezlo na nervy jeho stále naolejované tělo ve kterém se odráželo slunce:-) Za štíra 60% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Rudý Škorion. Tohle jsou přesně ty role pro které se Dolph narodil a děkujme za ně, když vidíme kam situace dospěla a v čem hraje od poloviny devadesátých let. Děj naprosto nekomentovalný, pitomý, protě klasická hrdinská antirusagitka, ale to vůbec nevadí. Akce nestojí, závěr je tak neuvěřitelně béčkový, že mi připomněl Komando, avšak na to mu ještě dosti chybělo. Scéna s granátem je nezapomenutelná a ještě nejednou se nad ní pousměju. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

klasicka stara slupka se skvelym dolphem..chciju ztoho ten dabing to je takova klasika..driv sem si film pletl se svedem, pamatoval sem si jen scenku u ohne jak tam ten amik hlasil..ted sem si to pripomnel a chcal sem..scena s long sullym v aute to je proste klasika 80tek :D ten dabing :D ty ceska svine a bum pesti do drzky :D pecka, nostalgie pusobi na plno! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)

Reklama

Reklama