Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80. let, která pro mě patří k tomu nejlepšímu, co Dolph v akčních filmech natočil. Příběh je jednoduchej, akční scény parádní. Je to hodně podobný Slyovu Rambovi (Hlavně trojce) a Arniemu Komandu. Dolp je jako ruský Spenaz věrohodný a ve filmu je ve skvělé formě. Je zde spousta skvělých hlášek u kterých se vždy zasměju. Akční scény jsou plný mrtvých, parádních výbuchů a pěkně natočené. Ani v dnešní době se filmek nemá za co stydět. Za mě 100% :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Intersonic uvádí. Jan Přeučil vyslovil tuto kultovní hlášku a bylo vymalováno. Zito se po dvou vyvražďovačkách pustil do Ramba klonu. Hudebník Chattaway si už zde okusil některé motivy do Maniac Copa, kterého o rok později skvělé zhudebnil. Nikolaj z jednotky SpecNaz je tady tupá hora, která se stala díky křovákovi lovcem a pochopila rozdíl mezi dobrem a zlem. Je zajímavé , že tohoto Švéda nejvíce proslavily role ruských bojovníků:-) ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Klasika, jako Rambo. No podobné to bylo a je vidět že se hodně inspirovali tímto filmem. Dobrý tvrďák co toho moc nenamluví a nechává za sebe hovořit zbraně. Jen nechápu, když rusáka otrávil štír pod dunou, proč ho našek křovák pod jakýmsi keřem na planině?! Taky mi už lezlo na nervy jeho stále naolejované tělo ve kterém se odráželo slunce:-) Za štíra 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (s novým dabingom): PRIMA Family = 27.8.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = LIBOR HRUŠKA - Súhlasím s užívateľom Flipnicom. Po PUNISHEROVI a TEMNOM ANJELOVI je toto ďaľší skvelý Dolphov akčný zásah. Tie dnešné počítačovo generované hlúposti sa spracovaniu tohto filmu nepriblížili ani na dostrel. No a línia s krovákom poteší dušu každého akčného romantika. :-) Inak porovnanie s RAMBOM III neobstojí. Kvality tohto filmu sú na oveľa vyššej úrovni. (28.8.2012) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)

Reklama

Reklama