Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Komedie bývají většinou buď povedené nebo blbé, jenže tady se v záplavě trapnosti ukrývá několik mimořádně dobrých gagů - Barbie muzeum, veverky, sázky znuděných pracháčů atd. Film působí dojmem, jako by geniální komici Atkinson či Cleese přišli s několika gagy a námětem, který je super a dal by se z něj vyždímat parádní film, ale do ruky to všechno vzali jiní a totálně jim to pohřbili pod tlustým nánosem stupidních fórků, debilního řvaní a idiotského pitvoření, charakteristických to znaků špatné americké komedie. Sorry, Jerry, tentokrát jen těžký průměr, a pánové Atkinson a Cleese by měli konečně udělat něco ryze podle sebe. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

uf. i když úvodní seznamování s ,, hrdiny" tohoto díla není nijak extra, v konečném hodnocení patří k tomu lepšímu, i když jsme již všichni něco podobného a mnohem zajímavějšího viděli. nejveseleji je s C.G.Juniorem. co je vyloženě shit, tak český dabink! doporučuji zhlédnout raději v angličtině! R. Atkinson a J.Cleese mluvili jako magoři (a bohužel i tak hráli). světlým okamžikem je návštěva muzea Barbie. jinak trošku úsměvu na mě vyloudí stále jen C.G.J. a ten konec?! hnus fialovej! vtipnej už není ani C.G.J. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Koukatelné snad jen díky scénám s "hitlerovskou tématikou" (muzeum Barbie, řekněme, docela "nečekané" - a "sjezd veteránů"? - no, ten skvělý plamenný projev mohl být možná ještě kapánek delší) a také díky mistru Cleesovi s jeho partičkou zazobanců (jejich sázky byly občas docela vtipné - např. "letadlo") - jinak ale většinou trapné. . . Navíc konec filmu je jedním z nejhorších, nejtrapnějších a nejdebilnějších, jaké znám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu To je ale bláznivý svět (1963), který byl Milionovému závodu inspirací, postavy závodí o 350 000 dolarů. Dva milióny, o které jde v tomto případě, představují (započteme-li inflaci) přibližně stejnou částku. (Karlos80)

Reklama

Reklama